Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Środa

Prawdy i mity o ciąży.

Polecane posty

Moja kolezanka w grudniu zaszła w ciążę, dopóki nie wiedziała, że jest przy nadzie nic jej nie dolegało, teraz, jak juz wie, to a to włosy jej szybciej przetłuszczają, bo jest w ciąży, a to, zęby ja bolą, bo jest w ciązy, a to rwie ją w dole brzucha, bo jest w ciązy i teraz nie wiem, ile z tego jest prawda, a ile ściemnianiem. Jak to jest naprawdę? Czy dziewczyny czasem wymyslaja jakies dolegliwości, żeby ich ciąża była jeszcze bardziej rzeczywista niż jest. Prawdy i mity- zaciążone prosze o wypowiedzi, co Wam dolega, jak się czujecie, co nowego odczuwacie.

w dole brzucha może rwac, bolec jak na okres bo macica rośnie to fakt, co do reszty wiem po sobie ze musi wiecej płynów pic, zadbac aby jeść owoce, warzywa, witaminy, robic badania i może udaj jej sie uniknąc wypadania włosów czy innych bólów. Piszesz że w grudniu zaszła w ciąże, myślę że to za cześnie na takie dolegliwosci, ja jestem w 21tc i mysle ze teraz dziecko rosnie najintensywniej wiec moze coś tam mi zacząc dolegac, ale bez przesady. Jak mówie, tak jest u mnie ale co kobieta to inny organizm.

ja tam nie wiem czy sobie wymyśliła czy nie ja zanim zrobiłam test miałam chyba zapalenie pcherza byłam u doktora poźniej złapałam przeziębienie teraz grype więc choruje już 8 tygodni prawie nonstop i tyle jestem w ciąży

Oczywiście, że w ciąży czujesz się inaczej - na szczęście to inaczej nie zawsze znaczy gorzej. Ja np. dużo śpię, nie smakuję mi niektóre zapachy potraw, męczy częste odwiedzanie toalety, ale wiesz co - staram się o tym nie mówić wszystkim dookoła, bo...po co? Niczego to nie zmienia - dolegliwości są i będą do końca, a marudna ciężarówka to męcząca ciężarówka :)

Gość misienkaaa
a ja od razu poczulam ze cos sie dzieje, test zrobilam tylko dla upewnienia sie. Przed okresem bardzo, ale to bardzo bolaly mnie piersi. poxniej bolal brzuch, w nocy nawet tak mocno, ale chwilowy, ze sie budziłam. późnij przyszły mdłości i senność. Wiesz nie wymyslałam sobie tych objawów. teraz 11 tydzień czuję się o niebo lepiej. Najgorsze ze musialam chodzic do pracy, a czulam się jakbym miała grypę żołądkową. Teraz jestem non stop senna, weekendy i popołudnia spędzam na kanapie. bo nie mam siły na nic. No obiad zrobie i posprzątam, bo już jakoś trochę wykrzesam energii. Ale wcześniej byłam bardzo aktywna, aerobiki, zajęcia, teraz nie mam siły:((

misienkaaa - senności mija - na szczęście! ja jestem w 13 tyg. i od tak ok. 2 tygodni zaczynam łapać kontakt z rzeczywistością i nawet udaje mi się zobaczyć jakiś film po 20.00:):) ale żeby nie było tak fajnie - to własnie wczoraj nie dopięłam dzinsów :) Brzuś wyskoczył jak Fili z Konopii! :)

Gość a czy
a czy mozliwe jest ze moga pojawic sie baaardzo delikatne plamienia? czekam na @ spoznia sie ok tyg.Brzuch mnie boli,piersi nie(zawsze na @ bolaly) czy moge byc w ciazy ?

mogą. ja miałam takie przez kilka dni,kiedy czekałam na okres. Lekarz powiedział mi potem, że to w związku z rozciąganiem i procesem zagnieżdżania sie zarodka.

Gość a czy
kurcze jak bym chciala ;) boje sie zrobic test,bo wiadomo moze byc rozczarowanie,tym bardziej myslalam ze nic z tego przez te plamienia,sa baardzo slabe ale boje sie ze @ nadchodzi.jak sie nic nie zmieni to jutro tescik :)

Gość a czy
powinnam miec 22.01

Gość a czy
md nawet nie wiesz jak bym chciala byc :) a tak strasznie sie boje.Sama juz sobie wmawiam objawy,dlatego chcialam was zapytac.Dziekuje Ci bardzo.ze odpowiedzialas

Gość a czy
md,powiedz jeszcze co mialas(objawy) a czego nie,czy bylo tak samo jak przed @ czy zupelnie inaczej sie czulas ?

Gość a czy
...............

sorki, że tak długo :) Objawy...w sumie prawie żadne, najpierw wszystko szło jak na @, a potem jak miała być być, to nie było objawów. Tylko senność - bardzo cały czas chciało mi się spać

aha - i z testem wytrzymałam....dwa dni po spodziewanej @ :) Ale wyszedł negatywny, i kolejne 3 też:) Istnienie Kruszynki potwierdziło badanie krwi tydzień po:)