Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna świadka

Jakie obowiązki ma do wypełnienia świadek podczas ślubu i wesela?

Polecane posty

Gość dziewczyna świadka

Wiecie może co będzie musiał robić?

Gość dscdfgg
To zależy jak młodzi do tego podchodzą, u nas bardzo mało musiał robić, otworzyć szampana, zdjąć młodemu musznik w trakcie oczepin, takie tak rożne pierdołki w trakcie oczepin, generalnie nic co wymaga dużo wysiłku.

Gość dscdfgg
No i tak ogólnie, jak coś trzeba załatwić w trakcie wesela, to pomaga, ale to juz zależy.

Gość dziewczyna świadka
a pewnie musi też siedzieć razem ze świadkową? :( Ja nie chcę być całkiem sama, prawie nikogo tam nie znam......

Gość dscdfgg
no będzie musiał, ale Ty pewnie będziesz siedziec obok niego, tak się robi...

Gość dziewczyna świadka
mam nadzieję, mimo wszystko strasznie się denerwuję :( Ale dzięki wielkie za odpowiedz

Gość dscdfgg
Nie masz czym się stresować :), mój mąż był dwa razy świadkiem kiedy już byliśmy parą, na jednym był sam, na drugim ja też byłam. Na tym drugim, to chyba nawet nie zatańczył ze świadkową, wiesz to było tak tylko formalnie, że był świadkiem z nią.

Gość igulka 26.01.1977
Przede wszystkim musi świadczyć w kościele, że był ślub i że wszystko było zgodnie z wiarą i prawem :) A reszta to zabawa:) Co do siedzenia to teraz na weselach raczej tak robią żeby koło świadka siedziała jego osoba towarzysząca :) Miłego wesela życzę

Gość dziewczyna świadka
Mam nadzieję, że będzie tak, jak mówicie i że nie będzie musiał ciągle tańczyć ze świadkową itp. Dzięki :)

Gość dscdfgg
Generalnie to jest przeciwna proszeniu świadków, którzy są w związkach, po ani świadkowie nie będę się dobrze bawić, bo parą nie są, ani świadkowie nie będą się dobrze bawić ze swoimi partnerami, bo będą czuli jakiś obowiązek wobec drugiej osoby z którą świadkują. A najgorszy przypadek kiedy świadkowa jest bez osoby towarzyszącej, a świadek jest z dziewczyną, wtedy świadek jest w bardzo niezręcznej sytuacji...

Gość dscdfgg
właśnie taka sytuacja by była jakby ja pojechała na to pierwsze wesele...świadkowa nie miała osoby towarzyszącej, młodzi nie powinni tak dobierać osób, żeby tak się zdarzyło, no ale czasem się nad tym nie zastanawiają...

Gość dziewczyna świadka
ja własnie nie wiem dokladnie jak to jest, czy świadkowa z kimś będzie, raczej tak. Najbardziej dokucza mi fakt, że prawdopodobnie mój facet z tą świadkową parę lat temu ze sobą kręcili :( I trochę się boję, że coś wróci.....