Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chory migdałek

Bolący prawy migdałek

Polecane posty

Gość chory migdałek

Cześć ludzie. Szukam pomocy tutaj bo przez ten tydzień jestem uziemiona w domu bez rodziców, z młodszym bratem. Dzisiaj powiększył mi się prawy migdał. Ale to na 100% nie jest angina bo gardło nawet troszeczkę mnie nie boli. Boli mnie za to szyja po prawej stronie kiedy dotykam do tego migdałka. Przechodziłam kiedyś świnkę i pamiętam że to był podobny ból ale nie jestem spuchnięta. Nie wiem za bardzo co robić bo moi rodzice są za granicą a do lekarza też nie mam jak iśc (młodszy niepełnosprawny brat :) ). Może posmarować szyję tą maścią miętową ona się nazywa chyba Vick Vapo Rub (rozgrzewa) i owinąć szalikiem? Nie mam pojęcia co robić nigdy nie miałam czegoś podobnego. Jeśli ktoś coś wie to niech napisze, poradzi.

Gość chory migdałek
Poradźcie coś błagam...

Gość chory migdałek
Bardzo proszę o pomoc. Może ktoś się zetknął z czymś takim.

Gość chory migdałek
Super, dziś już boli nie tylko migdałek ale z boku szyi też mi się coś powiększyło... i bardzo boli...

mnie od wczoraj boli właśnie migdał z prawej strony :( i ból promieniuje do ucha. psia kość też nie wiem co robić :( przestał Cię boleć?

Gość Och..
To węzły chłonne i migdałek w jednym. Na migdałka radzę zażywać zwykłe środki na bół gardła są one przeciwbakteryjne, a to pewnie zwykła infekcja wirusowa, a jeśli chodzi o węzły chłonne to należy trzymać je w ciepłu. Samo przejdzie.

Gość sysa
Mnie też tak boli i już od 2 dni jak dotykam tak jak by mi się robiła bula i gardło mnie zaczyna boleć proszę o jakomsz pomoc .piszcie na forum co wiecie. pris .

warto wybrac sie do laryngologa. niektore migdaly maja rozna budowe. ja posiadam takie w ktorych sa zablebienia i tam wlasnie zbiara sie pokarm itd. rozmnazaja sie bakterie i to powoduje u mnie bol i powiekszenie. czyszcze je srednio co pol roku. czyszczenie jest bardzo nieprzyjemne- ale co zrobic :O lekarz profilaktycznie polecil tantum vede.

Gość gośćBERTA
PŁUKANIE SZAŁWIĄ CO 2 GODZINY

Gość Blant
spokojnie.. tego Pana polało to w 2009r. niewiadomo jak sie sprawy potoczyły ale już mu nie pomożemy :(

Gość gość
Mnie boli teraz, pomóżcie