Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tematyka_grecka

Grecja-pytanie

Polecane posty

Gość tematyka_grecka

Witam dziewczyny, Mam do Was nastepujace pytanie: W tym roku planujemy wybrac się na wakacje do Grecji. Jest jednak problem dotyczacy jezyka - ja znam francuski, moj mąż angielski w stopniu podstawowym i niemiecki bdb. Myslicie, ze nieznajomosc angielskiego w stopniu zaawansowanym, badz dobrym moze byc przeszkodą? I jeszcze mam jedno pytanie - poniewaz w hotelu do ktorego sie wybieramy, jest polski rezydent. Czy ta osoba jest w hotelu ciagle? Tzn w przypadku zalatwiania jakichs spraw w recepcji, lub innych (na terenie hotelu) gdyby okazalo sie ze jest mozliwosc poproszenia i otrzymania pomocy od rezydenta? Czy macie jakies doswiadczenia z tym zwiazane? Ja wybieram sie po raz 1 - szy na taki urlop, bardzo sie ciesze, jednak jednoczesnie troszkę martwię...

Gość h5zhjntz5hnthbthbteb
rezydent powinien byc zawsze, a po angielsku dogadywalismy sie prawie z wszystkimi :) szczegolnie z kelnerami, choc przyznam ze nie znali go zbyt dobrze

Gość Wielki Pytonk
Nie, rezydent ma tylko swoje dyżury w hotelu. Myślę, że angielski w stopnie podstawowym wystarczy bez problemu. Jak byłem na Krecie to nawet po polsku można było się dogadać ;)

Gość tematyka_grecka
Wkradł się błąd miało być: Tzn w przypadku zalatwiania jakichs spraw w recepcji, lub innych (na terenie hotelu) gdyby okazalo sie ze jest mozliwosc porozumiewania się tylko po angielsku, jest możliwosc poproszenia i otrzymania pomocy od rezydenta?

Gość tematyka_grecka
My tez wybieramy się na Kretę :) To bardzo dobrze, ze mowicie to co mowicie, bo ja sie naprawde zmartwiłam... :) Dziekuje za odpowiedzi.

Gość pachnie mi to patologia
z tyloma jezykami nie macie si o co martiwc

Gość tematyka_grecka
:))) No ale ten angielski to taki rzeczywiscie podstawowy dlatego sie zaniepokoiłam. Mysle ze po francusku w takich sprawach o jakie tam moze chodzic bede potrafila sie porozumiec, maz w niemieckim rowniez. Tylko ten angielski taki lichutki ;)

Gość tematyka_grecka
Jeszcze mam jedno pytanie, bo Wy jestescie bardziej doswiadczeni w takich wyjazdach - to moj pierwszy taki... Jesli decydujemy sie na wyprawe samolotem, tam na miejscu bedzie ktos czekal z hotelu do ktorego nas zabiorą? Czy jak to wszystko wyglada? Za kilka dni wybieram sie do biura podrozy, bede pytac, mam nadzieje, ze nie macie mi za złe, że pytam też tutaj...

Gość Wielki Pytonk
No jasne, po wyjściu z samolotu autokar rozwodzi ludzi do poszczególnych hoteli, następnie otrzymujecie od rezydenta wszelkie wskazówki. Zazwyczaj też jest specjalnie spotkanie z rezydentem, na którym wszystko jest omówione. A do jakiej miejscowości lecicie? Kreta to piękna wyspa, a ludzie są strasznie otwarci i sympatyczni.

Gość tematyka_grecka
Jeszcze nie mamy wybranego hotelu. Narazie orientowalam sie tylko internetowo - ale napewno chcemy wybrac pakiet all inclusive, no i leciec samolotem. Znalazlam jedną ofertę ktora szczegolnie mnie zainteresowala - miejscowosc Gouves.

Gość tematyka_grecka
A moglabym spytac w jakim okresie Ty spedzales tam swoj urlop? Chodzi mi o miesiac?

Gość Wielki Pytonk
nie znam tej miejscowości, zdecydowanie mogę polecić Elafonissi

Gość tematyka_grecka
dziękuję :) Zaraz zanotuję i poszukam czegoś o niej :) Brdzo się ciesze na ten urlop - bede juz po obronie pracy i wogóle pełen luz - bardzo się ciesze, że znalazł się ktoś chetny odpowiedzieć na moje pytania :) Za co Ci serdecznie dziękuję :)

Gość Wielki Pytonk
Nie ma za co :) Sam się rozmarzyłem... Miłego urlopu tak czy inaczej życzę :)

Gość tematyka_grecka
o jej rzeczywiscie przepieknie :) Jak w raju niemalże :) Szkoda, że u nas w Polsce pogoda taka niepewna, bo nasz Baltyk mimo wszystko tez piekny :)

Gość Wielki Pytonk
Bałtyk jako zbiornik wodny mi się nie podoba, aczkolwiek polskie nadmorskie miasteczka mają swój urok i klimat :)

Gość ja byłam w Grecji w lutym
ubieglego roku i zapewniam Cie ze z angielskim nawet na srednim poziomie smialo sie dogadasz:) nie maja z tym najmniejszego problemu:) do tego powiem Ci ze ludzie sa bardzo mili przyjazni chetnie pomagaja:)

Gość tematyka_grecka
Dziękuję serdecznie :)