Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dunia26

KONTRAST U NIEMOWLAKA

Polecane posty

Mój 2mies. synek ma mieć kontrast do nerki przez wiadomo co-siusiaka. Czy któraś mama miała podobne doświadczenia?wiem że jest to bez znieczulenia i wyobrażam sobie już jak będzie się dziecko przy tym zachodziło z bólu.Proszę o info. na ten temat.

moja corka miala ale dawno.....ponad siedem lat temu. bol napewno niesamowity bo plakala strasznie a najgorzej ze oni jakos kilka razy wpuszczali plyn i wypuszczali robiac zdiecia,bez znieczulenia. u nas wyniki wyszly dobre wiec i tobie tego zycze.powodzenia

Gość emilcia79
moj synek mial miec ale sie nie zgodzilam tzn jeden lekarz mowil mi ze to nie potrzebne ale jak chce miec pewnosc ze wszystko ok to moge zrobic a drugi mowil ze powinnam to badanie zrobic dziecku. posluchalam pierwszegolekarza :) no i nie zaluje bo juz zadnych problemow z drogami moczowymi nie ma, pozatym nasluchalam sie od kolezanki jak to wyglada bo jej synek mial. a wiec wkladaja cewnik przez siusiaka i wstrzykuja kontrast no i robia zdjecia rtg zdjecia musze tez byc zrobione jak dziecko robi siusiu no a na zawolanie nie robi przeciez no i jej malego meczyli tak ponad godzine

mój niestety musi je mieć ale samo badanie mnie przeraza bo to ból cewnikowac takiego niemowlaka zeby choc jakies znieczulenie samego siusiaka jakims zimnem nawet? a to nic nie daja:O

Gość emilcia79
a czemu musi? urodzil sie z infekcja drog moczowych?

z infekcja tzn miał białko w moczu ale tydz.przed porodem usg wykazało zastój w nerce i teraz po usg ale juz jego wykazuje zwezenie kanaliku miedniczkowo nerkowego tj mocz sie cofa i jesli by sie to nie okazało tak wczesnie w sumie przez przypadek malutkiegonerka po 2latach byłaby juz do usuniecia tak stwierdził lekarz specjalista w klinice patologi nowor.:O

Gość emilcia79
a to rzeczywiscie konieczne. pomysl ze takie malutkie dziecko szybko zapomina o bolu, moj mial przez cewnik pobierany mocz i nie bylo az tak zle.