Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polaa75

Co zabrać?

Polecane posty

Gość polaa75

Mam taki dylemat gdyż w sobotę wyjeżdżamy wraz z mężem i dwoma synami (12,10 lat) w góry i niestety jest to nasz pierwszy wyjazd przez co nie za bardzo wiem co w przypadku synów mam ze sobą zabrać! :( co będzie niezbędne a z czego można by zrezygnować? Myślę nad tym by wziąć po dwie pary rajstop i butów zimowych, sporo ciepłej bielizny, koszulki z długim rękawem, kilka polarów i bluz, oczywiście po jednym kombinezonie (mamy jednoczęściowe także kurtki też raczej zabiorę)......i dalej nie wiem?

Gość a mi się podoba ze
przede wszystkim: na jak długo jedziecie i co zamierzacie robić

Gość polaa75
Na tydzień i na pewno dzieciaki będą śmigać w śniegu, na nartach dużo zwiedzania itp rzeczy...

Gość kasia2020
Napewno środki higieniczne, ręczniki, kosmetyki, to jak na normalny wyjazd. Przypadzą się też bezbarwne pomadki nawilżające dla chłopaków oraz kremy nawilżające - głównie do twarzy. Jeżeli będziecie na nartach no to oczywiście narciarskie spodnie, narciarska kurtka, wygodna czapka, specjalne rękawiczki. Weź na osobę: - 2 pary kaleson na jedno dziecko, - 10 par majtek na jedno dziecko, - 10 par skarpet (grubszych), - 5 koszulek z krótkim rękawem - pod bluzy, pod polar, pod sweter, - 1 sweter na dziecko, - 1-2 polary na dziecko, - 1 bluza rozpinana na dziecko, - 2 pary rękawiczek na głowę, - czapka, szalik, - ciepła kurtka, - klapki pod prysznic, - lekkie, wygodne kozaki - trapery, - klapki pod prysznic, - piżama. Zresztą to co wymieniłam każdemy się przyda. Jeśli masz pytania to pytaj :)