Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bulba26

Jak zaozczędzić u stomatologa?

Polecane posty

Ja wydalam 2 tys na leczenie 4tys na aparat dokrecam za 75f miesiecznie a bede go jeszcze z 2 lata nosic.wiec nie da sie chyba zaoszczedzic.albo chodzic czesto wtedy sa male dziurki i mniejsze koszty.

Gość stomatolog dzis kosztuje

Gość fafkulindulina
o kulture osobista zadbajci wy brudasy ze smrodem w gebie i dziurawymi wapniakami , bo wlasnie zeby reprezentowac wysoką kulture osobista trzeba wygladac jak czlowiek a nie jak jaskiniowiec(usmiech, czyste ząbki, swiezy oddech-to najwazniejsze w relacjach z ludzmi ) :D !!!!!!

Gość lepiej nie oszczedzać
na leczeniu zebów. jedyny wyjątek jak bym zrobiła to chyba tylko taki, gdybym miala wyrywać zęba, w tym przypadku poszlabym panstwowo bo wszedzie jest znieczulenie.

Gość tak sobie wmawiaj fafku
nawet usmiech jak z reklamy ci nie pomoże.:classic_cool:

Gość dziewczęta cieżarówki pamiętaj
Lucy - to ja jeszcze obalę mit długiego czekania do gabinetu w przychodni państwowej. Ostatnio zapisywałam siostrę, ma wyznaczoną wizytę za 10 dni. Czas oczekiwania to około 2 tygodnie. Dziewczyny i jeszcze jedno : gabinety państwowe teraz wyglądają identycznie jak te prywatne. Unia Europejska jest pod tym względem boska. Dotacje jakie lekarze dostają od efs na dofinansowanie gabinetów dają ogromne możliwości. Gabinety są unowocześnione, wycacane ze sprzętem najnowszej generacji. Noooo .... przynajmniej u mnie tak jest. Każdemu mogę polecić gabinet mojej stomatolożki. :)

Gość wyposażenie gabinetu to jedno
a umiejętności stomatologa to drugie.;)

Gość Sulo
Myć Zęby 24 h żadnych dzieci szkoda zdrowia nerwów i czasu zadbać wyłacznie o siebie MYĆ KŁY ZAWSZE I WSZEDZIE !!!!!!!! PRZEZ 24 H !!!!!!!! I NIE ZAPOMINAĆ O STOMATOLOGU !!!!! UNIKAĆ PARTACZY !!!!!!! IDĘ MYĆ ZNOWU KŁY !!!!!!

Gość co za prymityw
Do ADSAS. Udziel informacji jeżeli wiesz a nie krytykuj w taki chamski sposób. To jest bardzo nie na miejscu.

do przedmowczyni - ja akurat lecze sie tak jak ty, w przychodni prywatnej ktora mo kontakt z nfzem wiec za niektore swiadczenia place a za niektore nie i takie wyjscie mi pasuje ale nigdy bym nie poszla do przychodni strice pastwowej nie wiem, moze to jakis uraz albo co jesscze calkiem niedawno na wlasne oczy widzialam zalozoną czarną amalgamatową plombę na 7 bo biala swiatloutwardzalna jest nierefundowana z dla od takich szarlatanow :O

Gość fafkulindulina
myc zęby .

Gość sulo to nie zapomnij po drodze
udać sie do psychiatry (mozesz wziąć ze soba szczoteczkę i paste, gdybys po drodze dostała napadu).:classic_cool:

Masz rację : wyposażenie to jedno, a umiejętności to drugie. Tyle tylko przymiotnik "prywatny" nie jest równoznaczny z "doskonaly" :) Ja jestem zadowolona z pani pracującej w gabinecie państwowym. I myślę, że nie tylko ja, skoro ma pacjentów z okolic w promieniu 50 km.

Gość kafeterijuszindulinal
bakterie kursuja jak pociag pospieszny , broche tez szorowac

Gość Sulo
MYĆ ZĘBY !!!!! MYĆ ZĘBY !!!!!! MYĆ ZĘBY !!!!!!! ZAWSZE I WSZEDZIE !!!!!! ZAWSZE I WSZĘDZIE !!!!!! ZAWSZE I WSZĘDZIE !!!!!!

myc broche

Gość niestety czesto tak bywa
że stomatolodzy na panstwowym robią "na odczepnego" a prywatnie lepiej. :o

myc sie brudasy ze szczota w zebach zasypiac

:classic_cool:

dziewczęta cieżarówki pamiętaj akurat masz dobre doswiadczenia i przemawiasz przez ich pryzmat co dla mnie np jest nie przelkniecia w przychodniach panstwowych (nie tylko stomatologicznych, ale ogolnie) to wiecznie nabzdyczone panie rejestratorki o ile oczywiscie dasz rade sie dodzwonic do takiego przybytku, zwykle trzeba sie fatygowac osobiscie bo nikt nie odbiera :)

szczota pasta moze byc bhp i do przodu :classic_cool:

Lucy - ale takich stricte państwowych to już raczej nie ma. .... hmmmm .... a może są??? Nie wiem. W każdym razie to najlepsze co może być : stomatolog z podpisaną umową z nfz. Gdzie dopłacasz i masz bielusieńko w buzi, bez żadnych amalgantów. Czy jak tam to zwą ;) ps. ja mojemu dziecięciu lakierowałam zęby nieodpłatnie, natomiast do lakowania musiałam już doplacać po parę złotych. W chwili obecnej ma 12 lat i dzięki lakierowaniu i lakowaniu dotychczas miał zalożoną jedną, maleńką plombeczkę. Mam nadzieję, że młodszy również nie będzie miał problemów z uzębieniem dzięki takim zabiegom.

Użytkownik: Lucy Fair (ilość postów: 156) Adres e-mail: Tlen.pl: nie podał/a Kilka słów o sobie: O nie, w ogóle nie czuję się winna, nie byłabym sobą, gdy byłabym inna... Aktualna stopka: Częste mycie skraca życie Bo skóra się ściera i człowiek umiera :( Mycie nóg to Twój wróg!

kiedy spię nakazuję panu Zdzisiowi myć mi zeby podczas snu.:classic_cool:

znawczyni co sie nie myje :D :classic_cool:

Gość Sulo
SZCZOTKA I PASTA DO ZĘBÓW WAŻNIEJSZA OD DOWODU MYĆ ZĘBY WSZEDZIE !!!!!!!!!!

Gość asddsas
Użytkownik: Lucy Fair (ilość postów: 156) Adres e-mail: Tlen.pl: nie podał/a Kilka słów o sobie: O nie, w ogóle nie czuję się winna, nie byłabym sobą, gdy byłabym inna... Aktualna stopka: Częste mycie skraca życie Bo skóra się ściera i człowiek umiera Mycie nóg to Twój wróg!

Gość asddsas
myc sie kłaki