Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bulba26

Jak zaozczędzić u stomatologa?

Polecane posty

Gość też macie taki ubaw
z tych fanatyków notorycznego mycia się?:D

Gość kessera
kochani wydalam 5 tys na wybielanie , koronki , mam zeby ja DODA ale nie zaluje wydanej kasy .

Gość sssssssssssssssssssssssera
Użytkownik: Lucy Fair (ilość postów: 158) Adres e-mail: Tlen.pl: nie podał/a Kilka słów o sobie: O nie, w ogóle nie czuję się winna, nie byłabym sobą, gdy byłabym inna... Aktualna stopka: Częste mycie skraca życie Bo skóra się ściera i człowiek umiera :( Mycie nóg to Twój wróg! a to ty klepiesz od rzeczy ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????//:D

juz zęby umyliscie ????? jest okey????? za 30min powtorka

Gość za jakie 30 minut
za 5 minut!!! sulo przegotuj sie do kolejnego mycia!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D

Gość wieczna fanka kafe
Pomijając te wszystkie chamskie odzywki Kontrola co pół roku to nie jest chyba problem? tym bardziej, że w wielu gabinetach można to zrobić za darmo!!! Narażanie dziecka ze względu na zwykłe lenistwo i niedbalstwo? Nie rozumiem dziewczyn, które zachodzą w ciążę z zepsutymi zębami. oczywiście - w ciąży zęby się szybciej psują i tym bardziej trzeba o nie dbać, ale sorry, taki stan jak autorka? Wstyd, po prostu wstyd... Dbanie o zęby świadczy również o człowieku. Bardzo mi przykro, ale jak rozmawiam z kimkolwiek (obojętnie czy to osoba z którą mam styczność na gruncie zawodowym czy znajomy) i widzę ubytki, połamane zęby bądź ich brak to sorry - taki człowiek jest jak brudas. Dbanie o zęby to nie jest jakiś wielki problem. Nie myję zębów co 5 minut, nie biegam do dentysty raz w tygodniu, ale dbam o siebie. W wieku 35 lat mam WSZYSTKIE ZEBY. Jako dziecko miałam duże problemy.... a jednak udało się. I tak jak do ginekologa na systematyczne kontrole chodzę również do stomatologa. Takie to trudne w XXI wieku?

Gość polisacharyd
wiem, że to banalne ale trzeba czyścić, nitkować kiełki :) robić przeglądy, bo z umiejętnościami lekarzy jest różnie jeden zrobi z wypełnienia małe arcydzieło a inny zrobi z zęba sześcian który i tak się szybko rozpadnie a i co do materiałów za które płacimy nie mamy pewności, ja mam takie wypełnienia co już mają 14 lat i są nieruszone ( prywatnie robione ) z tymi z NFZ bywało różnie

Gość bulba26
Kontrola co pół roku to nie jest chyba problem? tym bardziej, że w wielu gabinetach można to zrobić za darmo!! Niekoniecznie, mój facet był u dentysty 1 raz w życiu, a zęby ma jak perełki:) Nie rozumiem dziewczyn, które zachodzą w ciążę z zepsutymi zębami. oczywiście - w ciąży zęby się szybciej Od początku ciąży wykruszyły mi się 2 plomby i stąd leczenie kanałowe w tych zębach, przeciągnęłam to do 6-tego miesiąca więc o co Ci chodzi? jakie zagrożenie dla dziecka? Dbanie o zęby świadczy również o człowieku. Bardzo mi przykro, ale jak rozmawiam z kimkolwiek (obojętnie czy to osoba z którą mam styczność na gruncie zawodowym czy znajomy) i widzę ubytki, połamane zęby bądź ich brak to sorry Ja mam akurat wszystkie i równe :p

Gość Sulo
myć zęby ludziska dbać o wygląd zęby to podstawa przeciez codziennie przebywamy w cywilizowanym swiecie a nawet jakbyście byli sami i zero kontaktu z ludżmi to też myć dla siebie ja myję 24 h a tak w ogóle nawet teraz kiedy piszę tu MYĆ KŁY NON STOP !!!!!!!!!!!!! PRZED POSIŁKIEM PO W CZASIE WOLNYM I W OGÓLE MIEĆ TO BARDZIEJ NIŻ NAŁÓG MYĆ KŁY NON STOP !!!!!!!!

Niekoniecznie, mój facet był u dentysty 1 raz w życiu, a zęby ma jak perełki bulba - ale to juz kwestia genow, niektorzy maja mocne zeby i juz co nie zmienia faktu ze inni musza biegac co pol roku na kontrole a zawsze cos im dentysta w buzi znajdzie

Sulo 10 ty raz????? rawo pewnie masz juz po zkliwie:P tez nie jest madre szystko w nadmiarze szkodzi:o

Gość sulo a co na to twój
psychiatra? :p

Gość bulba26
Więc jak na 2 lata to mnie mało znalazł:) Zastanawiam się czy im się poprostu nie opłaca leczyć kanałowo? Jeden ząb był do leczenia kanałowego, drugi niby nie, ale potem stwierdziła, że go zatruje i tez będzie kanałowo, a teraz zastanawia się nad trzecim nawet.

Gość wieczna fanka kafe
wykruszenie plomby i od razu leczenie kanałowe??? Przetrzymałaś to do 6 miesiąca? a jeżeli chodzi o związek dziecko-zęby.. Tak się składa, że do zębów również dochodzą naczynia krwionośne. Skoro masz leczenie kanałowe oznacza to, że pojawiła się silna infekcja dochodząca do miazgi i nerwów czyli ma styczność z krwioobiegiem. Stamtąd bakterie przedostają się do krwi i krążą sobie...w tym dochodzą do Twojego dziecka..Dlatego tak ważne jest dbanie o zęby

setunia, cos mi sie wydaje że ten cały sulo cierpi na nerwicę natręctw - jedni NON STOP(!!!) myją rece a inni jak widac zęby.:classic_cool:

Gość polisacharyd
jako dzieciak trochę nie bardzo było u mnie z umiejętnością i częstotliwością mycia za co zapłaciłam kilkoma ubytkami ale doszłam do wprawy i w wieku 30 lat meldują się u mnie wszystkie zęby :) co do próchnicy to czytałam, że może nawet uszkodzić serce, to prawda?

ano faktycznie, widocznie nie tylko ja tak sądze ze sulo ma jakies problemy.:p

przez prochnice mozna miec nawe problemy z gardlem, katnia to moze i do serca tez moze ojsc:/

Gość bulba26
A posiadać wszystkie zęby w wieku 30-tu lat to taki wyczyn? Ja myślałam, że dopiero po 60-tce się wstawia sztuczne?

Gość w Polsce to wyczyn
skoro 90% polskich dzieci ma choć jeden ubyte w zębie.:o

Gość wieczna fanka kafe
bulba nie wyrywali Ci zębów? niemal niemożliwe, skoro już 3 idą do zatrucia...

syf macie w ....

Gość a po co jej maja wyrywac
skoro da sie je wyleczyc?

Gość bulba26
Nigdy nie miałam jeszcze nic wyrywanego bo po co? Kiedyś miałam 2 leczone kanałowo i teraz znowu 2. Zatruty mam 1.

Gość polisacharyd
problem jest wtedy jak dzieciak boi się leczenia a kiedy jest dorosły omija gabinet dużym łukiem, masakra

Gość no i tu jest rola rodzicow
jak nauczą dziecko, że nalezy dbać o zęby to potem wchodzi to w nawyk i nie ma sie później takich problemów.

Gość właśnie zostawilam
u dentysty prawie 600zł i zobaczylam ten temat. Jakże na czasie, kurde.............

Gość polisacharyd
a i trzeba uważać na to co jemy znajoma coś jedząc nadkruszyła sobie jedynkę i 5 stów poleciało