Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bulba26

Jak zaozczędzić u stomatologa?

Polecane posty

żeby zaoszczędzic u stomatologa kupuj paste elmex. to nie jest żadna reklama ale dentysta m polecił i od czasu jak zaczęłam myć to stan moich zębów się naprawde poprawił - nie wydam tyle na leczenie. ta pasta nawet jak masz poczatki próchnicy to remineralizuje szkiwo ( czy jakoś tak) i się ząbki tak nie psują ZAPOBIEGAĆ A NIE LECZYĆ - TANIEJ WYJDZIE

Gość jankipp
no

Gość straszne aż mi się zrobiło sła
bo jak to przeczytałam:O Zęby białe być nie muszą, muszą być zdrowe. Kurde, jak w ogóle można chodzić z popsutymi zębami?:O Mam krzywe żeby i nie są one śnieżnobiałe, ale mam 24 lata i ani jednej plomby, żadnych ubytków, zero próchnicy. Ale trochę o zęby dbam... Nie wyobrażam sobie, żebym mogła wiedzieć, że coś się dzieje z zębem i nie iśc do dentysty. Najlepiej poczekać aż wypadną. Zaoszczędzisz wtedy na pewno.

Gość bulba26
A gdzie napisałam, że nie ide do dentysty? Zawsze wiesz, że masz popsuty ząb jeżeli cię nie boli?

Gość jankipp
:D to ty nizla jestes :D CZEKASZ AZ ZABOLI?? to ty do buzi sobie nie zagladasz?? a kontrole co pol roku ??? ty ze wsi jestes ??

Gość bulba26
Plomby wypadły mi (dokładnie kruszyły się) przed świętami, ale nic nie bolało. Okazało się, że pod jedną plombą była już próchnica...

Gość bulba26
wcale nie ide do stomatologa . szkoda kasy -skosultowalam sie ze swoim partnerem i powiedzial ze nie ide .

Gość bulba26
Uważasz, że wszyscy chodzą do dentysty co pół roku?:)

Gość bulba26
bedzie mi sam wyjmowal plomby

Gość do jankipp
a ty masz może rentgen w oczach, że zauważysz nawet mikroskopijjna dziurkę miedzy jednym zębem a drugim?:D:D:D

Gość do jankipp
chyba podszywy autorki maja radochę.😴

Gość bulba26
wlasnie takie jak ty co czekaja az zaboli bo nawet smrod z jamy ustnej im nie przeszkadza to chodza co 2lata albo i wcale

Gość bulba26
a ja nigdzie nie ide , mam lupe w domu i se ogladam atlas z owadami

Gość hahahahahaa podszywie
bulby -zapomniales zmienic nicka.LOOOOOOOOOL! :D:D:D:D:D

Gość jankipp
mi zęby sprawdza pan Wiesio z kotłowni.:classic_cool:

Gość jankipp
bo pan Wiesio jest stomatologiem -amatorem i jestem zadowolona z jego usług.:classic_cool:

Gość bulba26
Jeżeli przy 1 lub 2 dziurkach w zębie masz smród? to współczuję :p

Gość smrod z ust najczesaciej czuc
od osób majacych problemy z żołądkiem i systemem trawiennym. :o

Gość bulba26
Żegnam Was, więc jakby ktoś się jeszcze podszywał, to nie ja :p

Gość kskass
wszyscy na nia wrzucja..a ona nic.. fajen podejscie..xd

Gość wilkołak ***
dziwne... ja zawsze chodzę na nfz, tylko dopłacam za ponadstandardowe materiały czy usługi nierefundowane. Ta sama dentystka przyjmuje rano na nfz, a po południu prywatnie. Wczoraj wyrywałem kła - i czas oczekiwania był 2 dni, bo rejestrowałem się w poniedziałek

Gość bulba26
smrod

Gość pryncypal
jest taka fajna piosenka 'wali ci z japy" zespolu 100% bawelny i mysle ze moge ją tobie zadedykowac

Gość gromniczka
Weźcie sobie już dajcie siana, ok? Tu wszyscy tacy czysci, tak pucują zęby, tak siedza pod prysznicem przez pół dnia, każdemu w domu pachnie świezym praniem i czystością. Oczywiscie nikomu z was sienie zdarzyło, ze przez 2 lata nie był u dentysty. Oczywiście te ubytki u niej nie maja nic wspólnego z ciaża, tylko ma syf w gębie. A słyszał tu ktoś, że plomby, zwłaszcza te wspaniałej-jakości-światłoutwardzalne KURCZĄ SIĘ ? I w te mikroszpary wchodzijuz nawet NIE JEDZENIE nieumyte, a ślina, w której znajdują się bakterie? I że próchnica się rozwija pod plombą? Mozecie sobie myc zeby, uzywac nici dentystycznych, pryszniców do ust i innych wynalazkó, ale wiek robi swoje. Zeby sie zużywają, starzeją, robia sie z czasem bardziej kruche. U jednych wcześniej, u innych później. U niektóych szczególnie intensywnie w ciaży. Mojemu koledze, który dba o zęby, pękły zeby trzonowe. Niby od tego, ze codziennie pił sok pomarańczowy. A inny będzie pił sok pomarańczowy i nic mu sie nie stanie. Zamiast jej tu pierdolic, ze jest syfiara i ma w gebie gnojówkę - odpowiedzcie na pytanie. A jak nic nie umiecie powiedziec, to zatkajcie ryje i wynocha stad

Gość gromniczka
Popatrz sobie w internecie, co wchodzi w zakres ubezpieczenia. Na pewno oczyscic z kamienia mozesz państwowo. W ogóle myślę, że wszystko możesz zrobić w gabinetach, gdzie jest podpisane z nfz-tem, bo to już chyba nie te czasy, jak państwowo odstawiało sie fuszerkę. Tylko dopłac sobie do materiału, jak masz te plomby tak, ze amalgatowe czy jak to sie tam nazywa byłoby widac. W ogóle możesz poprosic o zrobienie kosztorysu, w kazdym razie ja tak zawsze robie, jak trzeba zrobić cos powazniejszego. Bo wiadomo, że wydatki trzeba jakoś zaplanować, a nikt z 5 tysiacami w kieszeni nie chodzi

Ja owszem, chodzę do dentysty co dwa lata, kiedyś chodziłam nawet rzadziej, ale to dlatego, że nie mam żadnych, absolutnie żadnych problemów, usuwam tylko kamień z zębów i chodzę na ich lakierowanie. I oglądam sobie zęby, jak mnie coś niepokoi. W tym celu biorę latarkę, lusterko i sprawdzam co i jak. One są w stanie idealnym, oprócz kamienia, zero przebarwień białych, odwapnień, dziur. Chodzę tylko co 2 lata, bo zwykle dentysta zajrzy i od razu krzyczy, że wszystko zdrowe, pogrzebie trochę, ale nic nie znajduje i tyle.

Ale jak można nie chodzic do dentysty jak sie juz ma plomby i próchnicę?:O

Gość gromniczka
Raz jej sie zdarzyło. I co, od razu do gazu z nią ?

Gość nutiki
A czy w ogóle można leczyć zęby, zwłaszcza kanałowo, jak JUŻ się w ciąży??? Wątpię! No jednak, ząbki PRZED ciążą leczyć trzeba...A sporo osób ma rację, najlepiej wybrać gabinet, który ma podpisaną umowę z NFZ, wtedy tylko dopłacasz, dobrze popytać, kto ma dobrą opinię :)

Gość gromniczka
Zresztą tacy tu wszyscy wzorowi - na kafeterii siedzi chyba sam kwiat. Bo większosćosób, które sie spotyka dzień w dzień ma zeby takie sobie, a często widać, że po śniadaniu nawet nie zostały umyte. Ale tu co jeden to bardziej akuratny