Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jamar

szukam sensu życia...

Polecane posty

mam 38 lat, mieszkam sama nie mam rodziny , brak satysfakcji z pracy, która co prawda jest wolnym zawodem ale...

Gość erlok morloka
Znajdziesz go w filmie Monte Pytona, "Sens Życia"

Gość google wie wszystko
;P spróbuj tam

Gość maggie z gwiazd
a co porabiasz, jamar, jestes artystka?

pracuję z ludźmi, dojeżdżam do nich, doradztwo i t.p. i już mi się tak nie chce, chociaż dawało to satysfakcję przez 10 lat najchętniej zajęłabym się czymś zupełnie innym, świeżym co dałoby mi kopa życiowego i satysfakcję finansową, pozdrawiam

Nie wiem do czego służyć ma ten topik...przecież nie powiemy Ci jak masz go znaleźć, bo dla każdego słowo sens będzie miało inną definicje:O Może postaw sobie jakieś cele, coś do czego będziesz dążyła i co Twojemu życiu nada polotu i kolorów??

Gość jolene drętwiaro
tu żaden topik do niczego nie słuzy

Wcale nie wystarczy być. Człowiek nie jest roślinką, której wystarczy światło słoneczne i woda:O Dokształcaj się, zarówno umysłowo jak i fizycznie (zajecia dodatkowe typu obce języki i salsa albo aerobik). Zacznij robić rzeczy, o których wczesniej nawet nie myslałaś. I przede wszystkim kontaktuj się z ludźmi! Masz przyjaciół?

Jolene dzięki, właśnie myślę o dokształcaniu i szlifie języków obcych , tylko nie mam jeszcze konkretów myślę też o pobliskiej siłowni od lutego a co do przyjaciół to tych mi brak, trochę się na ludziach zawiodłam i to tych najbliższych( chyba za bardzo ufałam) no i stwierdziłam, że czas na samą siebie, za bardzo też liczyłam na partnera z którym się rozstałam bo przez 8 lat nic z tego nie wychodziło i tak próbuję zmienić teraz moje życie, potrzebne mi są takie rozważania co dalej ,dziękuję

Gość agnessi
rozwijaj pasje... moze interesowało cie fotografowanie? moze jazda konna? podróże? sprobuj tym sie zajać

dzięki agnessi tak zacznę właśnie robić bo to wszystko co wymieniłaś to są moje pasje, konie bardzo chociaż kilka lat temu pierwsza lekcja się nie powiodła i pozostał lęk, którego nie mogę przezwyciężyć, fotografuję tak często jak mam okazję- następna pasja a podróż wręcz marzę gdzie jeszcze wyruszyć tylko te finanse, nie mogę się zmotywować ostatnio do pracy...i tu jest dla mnie problem nie wiem czy wtedy powinnam szukać innej pracy...

Moim zdaniem najwiekszym promyczkim w zyciu człowieka jest...drugi człowiek. Wszystkie moje najlepsze wspomnienia czy plany wiaza sie ze znajomymi; i wydaje mi sie, ze nie masz dla kogo zyc, wiec szukaj przede wszystkim znajomych, przyjaciół. miłosc też w końcu sie znajdzie:) życze powodzenia:)

dokładnie Jolene masz rację i o to tutaj jednak chodzi, bo tak naprawdę to zawiódł i rozczarował mnie facet z którym mieszkałam szmat czasu i w końcu postanowiłam się od niego wyprowadzić bo ani małżeństwa ani z nim szczęścia jak być powinno, dlatego próbuję dostosowywać się do nowych warunków życia szkoda tylko, że nie mam przyjaciół, ech...

sens życia jest w tym, że jest bez sensu, i jak mawiał pewien stary Kaszebe, pić, pierdolić i tańcować, bida musi pofolgować.

na pewno zacznę od siłowni od rana, potrzebuję energii na cały dzień, aby pojawiły się na nowo sukcesy, które zawsze bardzo mnie uskrzydlały, pozdrawiam wszystkich