Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

izabart

Jak teraz wyglada cesarskie ciecie??

Polecane posty

Witam. Za dwa miesiace bede rodzic. Mam wskazania medyczne do cc . Pierwsze dziecko tez tak urodzilam ale bylo to 10 lat temu i wszystko bylo inaczej od znieczulenia poczawszy do opieki \"po\". Poniewaz nie wspominam tego za dobrze prosze dziewczyny ktore niedawno rodzily w ten sposob o informacje na temat jak to teraz wszystko wyglada. Jakie sa odczucia podczas wyciagania dziecka w znieczuleniu zewnatrzoponowym czy cos boli, jak to jest ze wstawaniem z lozka juz po zabiegu itd. Bede bardzo wdzieczna. Dziekuje za wszelkie informacje i pozdrawiam. Iza

Gość tyle tych topikow co drugi o
cesarce. daj juz spokoj.

topiki z 2005 roku to juz troche przestarzale.... mnie interesuja konkretne informacje a nie co lepsze , ktora jest lepsza matka.... dla mnie to wazne....

Gość Kondziu
Teraz wycinają kółko i wyciągają dziecko:)

Miałam CC osiem miesięcy temu. Znieczulenie jest podpajęczynówkowe - czyli zachowujesz świadomość. Nie ma zadnych odczuć, kiedy wyjmują dziecko - znieczulenie przeciez działa:-) Miałam moze takie lekkie wrazenie ciągnięcia. Mnie zaskoczyło to, ze lekarze sobie gadają jak gdyby nigdy nic i gra muzyka (dla mnie dość głosno). Po CC najgorzej wstac, potem wyciągnięcie sączka, czy jak to się tam nazywa, osobiscie byłam bardzo zmęczona, a dzieckiem trzeba się zajmować... najbardziej mi snu brakowalo. Po 4 dniach z małą wyszłyśmy do domu, rana zagoiła się ok i blizna niewielka... Drugi raz tez chcialabym CC. choc rodziłam 9 h i brak bylo postepu porodu, wiem więc jak boli SN.

Gość odpowiedz na pytanie....
w sumie jest OK:)Strach ma tylko wielkie ioczy.Znieczulenie ZO dziala bardzo szybko,poczujesz cieplo plynace od stop w gore nog.potem szybkie ciecie ,wyjecie maluszka pokazanie mamie i po bolu.Nastepna czesc to zszywanie ktore trwa najdluzej bo ok.godziny.Po zabiegu czujesz zimno ale ogrzeja cie kocykiem elektrycznym .Po ok.10godz.pierwsze kroki do lazienki.Strasznie nie jest a odczucia po sa juz zalezne od organizmu.w sumie da sie przezyc.A i dostajesz srodki znieczulajace po cc.Zwykle jest to ketonal.pozdrawiam