Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antykuchareczkaaaaaaaaaa

czy kazda kobieta musi umiec gotowac?

Polecane posty

Gość antykuchareczkaaaaaaaaaa

Gość ooooooooooooo
nie musi ... podobnie jak nie musi rodzic ....nie musi sprzatac PO KIMS itd.

Gość osoba_trzecia
nie musi, ale jak umie to na pewno nie zaszkodzi :)

Gość elizaaaa23
ja nie umem gotowac jedyne co umiem zrobic to mielone i karkowke:P i salatke warzywna

Gość ooooooooooooo
ja nie umiem i zyje a normalny facet to zrozumie tylko ograniczeni nie rozumieja o !

Gość widziałam to
znam dwie kobiety,których mężowie gotują tylko i wyłącznie-jedna jest profesorem muzyki,druga prokuratorem ja gotuję średnio,a mój facet robi to znacznie lepiej ode mnie ,kto ma czas ten gotuje

I tu jest właśnie przykład odpowiedniego interpretowania przez kobiety określenia RÓWNOUPRAWNIENIE Gotować im się nie chce ale płacić to powinien facet prawda ? :classic_cool: Głupie idiotki :-o

Gość bez odbioru
uważam, że generalnie CZŁOWIEK powinien umieć gotować... chyba że zarabia tyle, żeby było jego/ją stać na płacenie komuś za gotowanie.

czlowiek nic nie musi. natomiast moze. ii tu jest pies pogrzebany: jak czlowieka sie nie zmusi, to sam z wlasnej woli nie zrobi zbyt wiele.

Gość ooooooooooooo
oczywiscie na niegotowanie moga sobie pozwolic raczej kobiety niezalezne finansowo a nie bedace na utrzymaniu partnera

Pewnie, że nie musi umieć gotować. Pracować też nie musi bo przecież kase zarabia facet, sprzątać też nie bo przecież można zatrudnić gosposię a jak faceta nie stać znaczy że jest za mało zaradny i powinien sie bardziej starać :-o Kobieta za to musi chodzić po sklepach, kupować sobie coraz to nowe kreacje, chodzić do kosmetyczek, fryzjerek i na snobistyczne wyjscia z równie zaradnymi kobietami jak ona:-o O tak, tak bedzie najlepiej prawda ? :classic_cool:

nie musi... ;P ps to panowie są lepszymi kucharzami więc dlaczego nie chcą się wykazać? :p

hszonszcz - 10/10. i to dalo owo rownouprawnienie. im przywileje a nam - ich finansowanie.

"normalny facet to zrozumie tylko ograniczeni nie rozumieja" - swietna wymowka to żadna wymówka - jeśli facet nie jest mamisynkiem któremu wszystko było podsuwane pod nos gotowe to to zrozumie... faceci tak głośno mówią o równouprawnieniu gdy im to jest na rękę ale nadal krąży stereotyp że kobieta jest od dzieci i kuchni...

i to dalo owo rownouprawnienie. im przywileje a nam - ich finansowanie ojojoj jacy faceci są biedni i pokrzywdzeni przez los... nic tylko głaskać po główce... to w takim razie gdzie to uprawnienie np w wychowaniu dzieci? to moze dla was to są przywileje przeciez wy musicie pracowac i zarabiac - tak jakby kobiety nie pracowały... a często pracują na 2 etaty - praca to raz a dwa dom i wszystko musi byc na czas a do tego powinna być zawsze chętna, zadbana, uśmiechnięta i gotowa... spójrzmy prawdzie w oczy - ile jest zwiazkow gdzie i w obowiązkach domowych jest równouprawnienie i równy podział obowiązków? (mówię o związkach gdzie obie strony pracuję)

ty wiesz swoje a ja wiem prawde. nie musimy sie zgadzac. jesli ty widzisz wszedzie maminsynkow, to moze czas zmienic otoczenie?