Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daarusiaa

Pomóżciee mi -

Polecane posty

Gość jutka720
swietne hobby:) moj brat ma akwarium takie wielkie 600L i uwielbiam spac u niego w pokoju bo lubie przed zasnieciem popatrzec na rybki:) sliczne sa:)

Gość john connor
Nie przejmuj sie tym ze twoja rybka nie przejawia zbyt duzej ruchliwosci. bojwoniki tak juz maja a im sa starsze tym mniej sie ruszaja w akwarium :) Najlepiej miec jednego samca i kilka samiczek, wtedy bedzie mu dobrze. I miejsce w akwa dobrze zarosniete roslinkami bo one to lubia sie tak chowac w gaszczu :)

Gość Daarusiaa
Pomocniczka. naprawdę zazdroszcze Ci tej wiedzy o rybkach i tego twojego Rycha ;-DD ty mu znaajdz szybko dziewczynę ;-))

Gość pomocniczka
nie ma czego zazdroscic poniewazn Rychu jest juz stary . a bojowniki czym sa starsze tym bardziej ufne . mój bierze pozywienie z ręki . jest bardzo oswojony .

Gość john connor
hehehe widze dziewczyny miłosniczki akwarystyki.. Brawo dziewczyny, piekne hobby :) Tez je kocham :)

Gość pomocniczka
john connor tak tak , cos wspanialego ;)

Gość john connor
Hehehe sie wie. Też mam 100 literek podwodnego swiata i to jest cos pieknego :)

Gość Daarusiaa
Jaak coś to nie bd się tylko pytać o Boja tylko o inne te welonki itp .;-DD Moja mama chcę kupić welony lecz Przyjaciółka mówi że bardzo robią duże kupy leecz ja znalazłam na allegro świetne akwarium z Gratisami . ;-DD Oto link : http://allegro.pl/item538304745_akwarium_60_bukowe_mega_wyposazenie_aqua3.html Co sadzisz ? ;-DD aha i tam są takie bajery do odkurzania podłoza tych kup itp. ;-DD

Gość pomocniczka
weony nie radzee ;/ okropne ryby... moze i bardzo ładne . ale syf w trzy dupy !

Gość Daarusiaa
mój Bojek teraz leży głową na kamieniu i się nie rusza ;-(( ale oddycha co mu kurwa znowu jest ! ?

Gość john connor
jaka masz temp. wody? Co ile wymieniasz wode ? Moze byc tak ze w wodzie jest za duzo szkodliwych zwiazków i rybka to odczuwa

Gość Daarusiaa
dzisiaj wymieniałam wodę ! . ;-(( a temperatura wody jest pokojowa ! ;-(( musi coś jej być . nie była by taka ;-((

Gość pomocniczka
Daria masz moze muszelki w akwa ? jesli tak to jak najwszysbciej je wyjmuj ! poniewaz strasznie zatwardzaja wode , tak jak wapń , lub np . różne tego typu figurki itp .

Gość john connor
Hmmm wiesz bojowniki to rybki ciepłolubne i powinny miec temp. około 25-26 stopni :) http:/polecam zajrzec tutaj /www.superakwarium.pl/bojownik-syjamski-bojownik-wspanialy-id521.htm l

Gość pomocniczka
jesli bedziesz miala duze akwa ( 60 L ) jakie ryby zamierzasz kupic ?

Gość john connor
pomocniczka a jakie masz akwa i co tam pływa ciekawego wnim ? Pochwal sie prosze :)

Gość Daarusiaa
mam . ale troszkę ! Może lepiej dać je do innego pojemnika na noc ?

Gość pomocniczka
wyjmij je do czegoos ok . 1 litr wspadz tam jakies roslinki jesli masz i najlepiej naturalne kamyki , by rybki czuly sie jak w naturaym srodowisku , bojowniki lubia ciasne pomieszczenia

Gość Daarusiaa
zmierzam kupić Suma Kiryski Neonki Danio mieczyki skalary tetra czarna przeźroczka a jakie jeszcze radzisz moja droga ? ;-DD

Gość john connor
Polecałbym do 60: klika kirysków bo to rybki stadne stadko około 8-10 sztuk neonków lub danio tez ryby stadne Skalary odpadaja bo potrzebuja duzego akwarium koło 100 litrów przynamniej. oczywiscie mozesz sprobowac kupic ale bedzie im ciasno

Gość pomocniczka
nie radze przeźroczek i skalarów , przeźroczki są bardzo małymi a zarazem jak to ujmę ` kruchymi ` rybkami , skalary z przyjemnoscia sie nimi zainteresuja , a chyba nie cheesz ogladac morderstwa na zywo .

Gość john connor
A nie chciałabys moze pielegnic ramireza ? Wspaniałe i piekne rybki :)

Gość pomocniczka
pielegnice , nadaja sie do akwa jedno gatunkowego .

Gość Daarusiaa
przełożyłam je do pojemnika i co dalej ? ;-dD

Gość john connor
droga kolezanko akurat ten gatunek mozna trzymac z innymi rybkami podobnych rozmiarów, bo niesa tak agresywne jak inne gatunki :) Oczywscie wyjatkiem jest kiedy sa w okresie tarła, wtedy potrafia zabic rybke znacznie wieksza od siebie :)

Gość pomocniczka
nasyp im troszke jedzonka . zakryj czyyms , zostawiajac tylko szparke , zbytnio nie przesuwaj , nie potrzebnie nie stresuj , a jutro bedzie wszytko dobrze .

Gość zainstalowalas filter

Gość pomocniczka
postaw pudełko tak gdzie nie bedzie zby ciepło , a przedewszystkim nie interesuj sie nimi za bardzo po porstu sa bo sa i tyle . niech robia co chcą , co 2 godziny do nich zagladaj , zobacz czy samica nie jest agresywna .

Gość Daarusiaa
wpuściłam do pojemnika . i mój Bojek oparł się o roślinke i wszysko jest narazie okey mam nadzije ze wyzdrowieje ;-)) dziękuje ;-*****

Gość pomocniczka
uwazaj troszke na Samice , bo bojek mysli ze jest krolem w tym miesjcu , poniewaz byl tu pierwszy i broni swojego terenu .