Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daarusiaa

Pomóżciee mi -

Polecane posty

Gość Daarusiaa
dlaczego mój bojek leży na boku ?

Gość pomocniczka
moze troszke , jest zmeczony dzisiejszym dniem -zmiana wody -nowy lokator to tyle stresu dla niego . po porstu musi zostac trosze sam , odpoczac od tego swiata ludzi , aby go nikt nie meczyl , nie zagladal , nie dotykal :)

Gość Daarusiaa
dziękuję Ci za twoje porady ;-DD zaglądaj czasami na moje forum . ;-DD bo bardzo mi pomagaasz i pomogłaś z tym moim Merlinem ;-DD Leniuszkiem . I mam nadzieję ze wyzdrowieje ! ;-*****

Gość pomocniczka
no na pewnoo :*:* wyzdrowieje . i to bardzo szybko . jak będziesz miała jakieś pytania to pisz oczywiście . no nawet w srodku nocy :D a Ty do ktorej na komputerze siedzisz ?

Gość Daarusiaa
nie wiem ;-DD a ty do której siedzisz na komputerze ? ;-dD Taak całą nic każdemu pomagasz ? ;-DD ;-**

Gość pomocniczka
nie jakoos tak sama w domu estem , siostra gdzies poszla i tak czasmi tu zagladam :*

Gość Daarusiaa
można wiedzieć ile ty masz lat ? ;-DD Tak dużo wiesz . ;p

Gość pomocniczka
21 ;))

Gość Daarusiaa
kurde . ;-dD to naprawdę dużo wiesz kochana . ;-DD pewnie każdy ci to mówi . ;-DD nie jestem jedyna . ;-DD

Gość pomocniczka
e taam , nie uwazjaaj mnie za kogos wielkiego bo tak na prawde nim nie jestem . :D

Gość Daarusiaa
a Bojowniki do ilu osiągają ? ;-DD

Gość pomocniczka
róznie to z Nimi bywa , mój ma około 9 cm są wyjątki mają ok. 12. przeważnie od 5 - 10 . :)

Gość Daarusiaa
dobrze że się tu znalazłaś na moim forum bo bym się bardzo martwiła o mojego Leniucha Ojooj . z nim to mam . ;-DD a można byłoby przyzwyczaić 2 samców bojownika do siebie czy to odpada ? ;-))

Gość pomocniczka
moze w niektorych przypadkach jest to mozliwe od mlodosci . jednak musisz miec akwa wielkosci minimum 120 L . poniewaz beda sie bily o teretorium a jesli bedzie duze akwa. kazdy bedzie sie interesowal swoim terenem , ale aby jednak zrobic takie cos musisz miec tez samice . :)

Gość Daarusiaa
to może jednak przejśc , zacząć do dużego akwarium ? ;-DD ;-**

Gość pomocniczka
wieksze akwa - wiekszy obowiazek zmiana wody itp . przy 120 L juz tego sama nie zrobisz . ale jesli tak Ci zalezy na 2 samcach, to mozesz zaczac ale nigdy nie wiadomo czy to sie uda :) :D

Gość Daarusiaa
ale wiesz może się udać . ;-)) już się nie mogę doczekać tego akwa . ;-)) Naprawdę pokochała te malutkie cuda ;-DD są wspaniałe . ;-dD

Gość pomocniczka
tak , tak sliczne są . :* .

Gość pomocniczka
co tak akurat chciałaś miec akwrium ? a nie np . choomika , ani myszki :D

Gość Daarusiaa
to ty jak miałaś 11 lat zaczęłaś się nimi interesować ? ;-DD

Gość Daarusiaa
po prostu zobaczyłam - i zakochałam się w nich ;-DD są takie cudowne ;-DD i takie śliczne ;-DD

Gość pomocniczka
tak , byłam jeszcze wtedy dzieckiem poznawałam świat moja pierwsza rybka to ` welon ` miał na imię bubek i pamietam to jak dzis zyl bardo dlugo ok . 5 lat . i wlasnie gdy go dostalam chchilam coraz wiecej rybek , wiec mama kupila mi akwa ok. 50 L minely dwa lata . mialam okolo 16. i wtedy kupilam 120 . tak dorastalam i z wikiem powiekszlalo sie akwa . teraz mam 225 . a planuje jeszcze wieksze ` ze sworzonkami morkismi `

Gość Daarusiaa
łoo naprawde prześliczne są te morkie . ;-DD Haah . mam nadzieję że te wszystkie plany ci się spełnią ;-DD

Gość pomocniczka
no , ale drogiee ;-(( wszystkoo konik morki - 200 zł błazenek - 40 zł ale opłaca się :D no , chyba moze kiedys kupie to wszystko co potrzebne . teraz moge sobie tylko wyobrazac ze Rychu jest konikiem morskim :D:D

Gość Daarusiaa
Mam jeszcze jedno pytanie ? ;-DD Czy ryby śpią ? bo jak zaglądałam do Bojka to leżał na boku i tylko pobierał tlen ;-DD

Gość pomocniczka
spią ? to moze troszke za duzo powiedziane Odpoczywaja . zakopuja sie w kamyczkac , lub chowaja za roslinka lub do innych rzeczy , nie potrafia zamykac oczu ,ale po prostu zaprzestaja plywac , wylacznie kirysy maja ` Jakby `powieki , ktore zamykaja , i wydaje sie jakby mrugaly do hodowcy .

Gość Daarusiaa
ja już muszę niestety iść jutro muszę rano wstać ;-DD Jutro się do Ciebie odezwę jak się mój bojek czuję ;-DD Dziękuje za wszystko ;-** Naprawdę mi pomogłaś ;-DD i teraz wiem więcej ;-*** O której jutro tu będziesz ? ;-DD ?? eej . ! zaglądaj czasami tu Kochana ;-DD ;-***

Gość pomocniczka
no , dziekuje ze tak myslisz :* bede tu padac do ciebie czesto . jutro tez bede ok . 20 .00 to popiszemy . pa . trzymaj sie , powodzienia z Boisławem :D

Gość Daarusiaa
Dzięękujee ;-DD No pozdrów tam tego Rycha ;-DD Paa ;-********

Gość rybiarz
najwyżej zdechnie i tyle :/