Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OLIWIA9874

WYSOKI ALAT I ASPAT

Polecane posty

Mam problem. Mój mąż ma wysoki ALAT - 181 i ASPAT - 84. co te wyniki oznaczaja, co mu grozi. Proszę o pomoc.

Gość ma problemy z wątrobą
niech idzie do lekarza i zrobi więcej badań

Rozumiem. Ale on nie chce. Twirdzi, że wszystko jest w porządku.Właściwie to tych wyników mi mie pokazał. może wspomnę, że lubi dość często zaglądać do kieliszka. Chciałabym sie dowiedzieć czy mam ostro działać czy te wyniki nie świadczą o czymś grożnym.

Dzięki za informacje. Może w końcu uda mi się jakoś na niego wpłynąć. Strasznie sie martwię.

Również uważam że to wątroba:),a jak bilirubinka?w normie czy podwyższona?Ale nie martw się,wątroba jest narządem który się regeneruje;)Nałykasz się tabletek i się odnowi;)BUZI

Również uważam że to wątroba:),a jak bilirubinka?w normie czy podwyższona?Ale nie martw się,wątroba jest narządem który się regeneruje;)Nałykasz się tabletek i się odnowi;)BUZI

Wysokości bilirubiny niestety ale nie znam. Ja wiem, że sie zregeneruje, tylko, że ten mój człowiek to nie chce słyszeć o złych wynikach, o tabletkach lekarza odkłada na później a jak jest okazja to się napije. On nie wie, że ja znam jego wyniki i cwaniakuje. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Jak mu powiem że znam to się na dobre obrazi itp. Mam w tym momencie związane ręce i boję się co będzie dalej.