Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzochora

Polopiryna - jak działa na żołądek?

Polecane posty

Gość bardzochora

mam pytanie co do polopiryny powlekanej, to są takie spore tabletki z różową otoczką, niestety ja ich w całości nie jestem w stanie połknąć. [zły] A musze ją połknąć, teraz mam temperature 38,2. ;/ Takie mega tabletki dzielę nawet na 4 części. I teraz mam pytanie czy to wnętrze nie zaszkodzi na mój żołądek? żołądek mam raczej wrażliwy, ale np. po apapie, antybiotykach czy tabletkach z magnezem nic mi nie jest. To czy ta polopiryna zaszkodzi? Może wezmę przed tym lakcid lub coś podobnego? Powiedzcie, z góry dziękuję.

Gość tabletek nie wolno dzielić
chyba że jest o tym informacja na opakowaniu!

Gość bardzochora
no to ja bym tego nie przełknęła. :( a opakowania nie ma, mama kupiła sam listek. Jakby było to bym przeczytała...

Gość bardzochora
no to na jedno wyjdzie... rozkruszanie i dzielenie na kawałki.

Gość _mac
w każdej postaci szatkuje nasz żoładek, wie o tym każdy farmaceuta. Ale jest powszechnie stosowana bo tania i skuteczna na inne dolegliwości. A czy wiadomo że jest szkodliwa dla dzieci, czasami nawet stwarza zagorzenie śmiertelne. Dlatego ostroznie z polopiryną i nie jest to zależne od producenta.

Nie wyjdzie na jedno, bo polopiryna w całości moze przykleić sie do ścianki żołądka i go nadeżreć ;) I dlatego sie ja rozpuszcza. myslę jednak, ze , jesli ma otoczkę, to jest to rodzaj polopiryny, która rozpuszcza się w jelitach. Rozkrusz, wypij i nie marudź :)

Gość bardzochora
to moze stwarzac zagrozenie śmiertelne jak sie ją rozkruszy/podzieli? :O chyba w większych ilościach...

Gość bardzochora
fijołek, wszystko mieszasz... Ta tabletka jest z otoczką czyli i tak mam ją rozkruszyc, skoro nie moge połknąc calej..? to ona zacznie dzialac w jelitach i nie moze podraznic mi zoladka bedąc nawet rozkruszona?

Nożesz nie mogę, jakie zagrożenie!!!!!Gdybys tych polopiryn zjadła 10, to pewnie na zdrowie by Ci nie wyszło. Przestań płakać nad jedna tabletką, wiem, co mówię. a jak Ci nie pasi, to zrób sobie herbatke z malin i lipy, kanapkę z czosnkiem, pod kołdrę i leż.

Polopiryna, to polopiryna, czy z otoczką, czy bez, to jedno i to samo. W otoczce, połknieta w całości, dłuzej sie wchłania. Wierz mi, bom stara i niejedną tabletę zjadłam.

Jeszcze raz, pokruszona rozpuści Ci się natychmiast w żołądku, cała moze też, zalezy z czego jest otoczka.

Gość bardzochora
to chyba źle ze sie rozpusci od razu w zoladku... to go bardziej podrazni.

A jak może działac coś za 3,49zł:P?Nie wiem czemu,ale nie lubie jej:)