Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kira777

wysoka krotkowzrocznosc-pomocy!!

Polecane posty

Go艣膰 kjoopoo
Uwa偶ajcie na siatk贸wk臋. Radz臋 zalaserowa膰 obw贸d. Mam b. du偶膮 wad臋. Podobno by艂a ustabilizowana, siatk贸wka w 艣wietnym stanie-jak twierdzil okuli艣ci i trach odklekona siatk贸wka-operacja Po 10 latach drugie oko to samo A wada od 25 lat taka sama....

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 WeronikaS.
Je偶eli masz takie powa偶ne problemy to proponuje zapisa膰 si臋 do dobrego specjalisty. -10 nadaje si臋 jeszcze na laserowa korekcj臋 wi臋c warto spr贸bowa膰. We Wroc艂awiu nikogo nie znam, ale mog臋 poleci膰 prof Szaflika z Warszawy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 butcher
--> mamatrojga dobra okulistka we Wroc艂awiu - dr Halina Kr贸likowska, poza tym okuli艣ci z o艣rodka przy ul. Stawowej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 slepy
ja mam -11 na lewe oko na prawe -10 i jestem zalamany .NIE WIEM CO MAM ROBIC MAM 32 LATA .Jestem z Bia艂egostoku.Pomocy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do slepy
jesli dopuszcz膮 cie do lasera to id藕 ,zalezy od siatk贸wki ja mam retinopatie no i nie mog臋.No i trzeba dbac o oczy , oszcz臋dza膰 si臋 .nie dzwiga膰 , nie schylac gwa艂townie

Udost臋pnij ten post

Hej, ja mam pytanie gdzie mo偶na przeprowadzi膰 korekcje laserow膮 w Warszawie. Znalaz艂am kilka klinik, ale nie wiem kt贸r膮 wybra膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kfl;fd
przy tak du偶ej wadzie to wyrzucanie kasy. Nawet jak siatk贸wka b臋dzie ok. Przyczyna jest d艂uga ga艂ka oczna, a przecie偶 korekcta polega na modelwaniu rog贸wki. To ma sens przy ma艂ych wadach. Za jaki艣 czas wada znowu powr贸ci, a Ty zostaniesz ze 艣cichana rog贸wk膮. Mam paru takich znajomych po korekcie z wadami -7 -9 i wady stopniowo powracaj膮. Je偶eli ju偶 to lepiej zainwestuj w soczewki fakijne, przynajmniej to odwracalna procedura. Ja pozosta艂abym przy kontaktach.

Udost臋pnij ten post

-13,5 na oboje oczu :P Straszna sprawa :( Mam 19 lat. Jeszcze conajmniej 2 lata musze czeka膰 na mo偶liwo艣膰 operacji :( Na szcz臋艣cie medycyna idzie w g贸re ca艂y czas ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 biannnnka
a ja mam - 6,5 jedno i - 7,5 drugie oko... mam 24 lata i od 16 roku zycia nosze soczewki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kfl;fd
Soczewki to b. dobre rozwi膮zanie. Jednak dajcie tez troche oczom odpocz膮膰 i nie rezygnujcie ca艂kowicie z okular贸w. Soczewki noszone non stop mog膮 powodowa膰 wrastanie naczy艅 krwiono艣nych. Wszystko z rozs膮dkiem :)

Udost臋pnij ten post

S膮dz臋 偶e korekcja jest najlepszych rozwi膮zaniem bo przecie偶 jest na ca艂e 偶ycie. A poza tym leczy wady w zakresie od - 10 do +6. no i nie trzeba nosi膰 ani okular贸w ani soczewek. A Tobie bianka radz臋 i艣膰 na konsultacj臋 do dr Szaflika, to bardzo dobry specjalista, kt贸ry powinien ci doradzi膰 co b臋dzie najlepsze dla twoich oczu. Ja ju偶 by艂am:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kdld[e
BZDURA korekta nie jest na ca艂e zycie. Nie bez powodu dobrzy okuli艣ci nie robi膮 jej przy du偶ych wadach, gdzie powodem jest d艂uga ga艂ka oczna. Wywalona kasa, bo to wraca z powrotem. Jeszcze do tego masz 艣ciachan膮 rog贸wk臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martitta26
Podstaw膮 jest znalezienie dobrego lekarza, nie ka偶dy jest taki, kt贸ry zrobi zabieg cho膰 wie, 偶e to bez sensu. Na szcz臋艣cie jeszcze tacy s膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Stepien
Ja mam 15 lat i w lewym oku mam - 13 dioptrii,a w oku prawym - 16 . Mam grube szkla,jest to straszne. Wiem co Pani czuje,ja rowniez obawiam sie czy wszystko bedzie dobrze,czy bede widziala do konca zycia,czy w ogole bede mogla miec dzieci.. :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jungberry
Witam Bardzo prosz臋 o rad臋. Okulista 藕le dobra艂 mi szk艂a da艂 mi -12 i cylinder -0,5. Czu艂am si臋 bardzo 藕le w tych mocach by艂o mi niedobrze, bola艂a mnie g艂owa i pod艂o偶e mi ,,falowa艂o". Posz艂am do innego okulisty i mi powiedzia艂, 偶e nie mam w og贸le astygmatyzmu wi臋c cylinder niepotrzebny a i minusy za wysokie. Wysz艂am z now膮 recept膮 -11,5 bez cylindra. Musia艂am wyrobi膰 nowe szk艂a, ale one kosztuj膮 1100 z艂otych! Ten okulista co mi 藕le dobra艂 moce umywa r臋ce, ka偶e si臋 przyzwyczaja膰 do tych co da艂 i wyprosi艂 mnie z gabinetu. Porad藕cie czy wiecie czym jakie艣 szanse odzyska膰 pieni膮dze? Czy lekarz jest bezkarny? Musia艂am wyda膰 drugie 1100 z艂otych W tych -11,5 jest wiele lepiej ale te偶 nie wiem czy nie powinnam mie膰 -11,25 bo widz臋 bardzo wyra藕nie i wszystko takie ma艂e, a ekran monitora lub drzwi gdy patrz臋 z bliska tak si臋 wybrzusza... Poprzednie mia艂am -10,5 lewe i -11 prawe. Bardzo prosz臋 o rad臋 i pozdrawiam wszystkich m贸j adres e mail: jungberry@gmail.com w razie gdyby znalaz艂 si臋 kto艣 jeszcze z takimi minusami ch臋tnie pogadam na prv jak z tym 偶yje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sklep.Optilus.pl
Moim zdaniem nikt tutaj nie doradzi nic wi臋cej,opr贸cz tego aby odwiedzi膰 dobrego lekarza kt贸ry stwierdzi co i jak. Daj zna膰 jaka by艂膮 jego diagnoza. www.Sklep.Optilus.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fela11
A ja mam -14,75 i - 16,75, wada gigant, nosz臋 soczewki, mam dw贸jk臋 dzieci urodzonych przez cc. To nieprawda, 偶e wysoka kr贸tkowzroczno艣膰 wyklucza mo偶liwo艣膰 posiadania dzieci, jak wida膰. Nie jest lekko z tak膮 wad膮, ale nie mam wyboru, musia艂am si臋 przyzwyczai膰. Dla mnie osobi艣cie tragedi膮 by艂oby, gdybym musia艂a zrezygnowa膰 z soczewek. Nosz臋 je od lat i nie wyobra偶am sobie 偶ycia bez nich.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sklep.Optilus.pl
To tez kwestia przyzwyczajenia,wiem 偶e po jakim艣 czasie ci臋偶ko jest zrezygnowa膰 z soczewek,ale te偶 je偶eli sytuacja tego nie wymaga,to nie ma potrzeby tego robi膰 ani zmienia膰 na inny model. www.Sklep.Optilus.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krotko widze -15
kto艣 tu radzi艂,偶eby sobie zalaserowa膰 obwod siatkowki.to w ogole robi膮 taki zabieg na zyczenie?przeciez siatkowke sie laseruje jesli sa przedarcia,a jak nie ma,to sie nie robi nic. w sumie jesli to ma zapobiec odwarstwieniu,to ja bym zrobila,kwestia co lekarze na to ja chce sobie zrobil ICL czyli wszepianie soczewki fakijnej,bo nie moge nosic juz kontaktowych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak ale trzeba tez wiedzie膰
No tak salicylanka,ale czy nie zdajesz sobie sprawy ze tak wzrok jak i alergie,sa spowodowane tym samym???czyli zatoksycznieniem organizmu,w膮troby

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dunia1976
Ja mam wad臋 wzroku od ok 8 roku 偶ycia, czyli prawie 30 lat! W tym momencie mam -11dioptrii i nosz臋 soczewki -9 i -10 . Soczewki przez wi臋kszo艣膰 dnia, ale rano i wieczorem mam okulary,aby oko oddycha艂o, jak zasn臋 np w podr贸偶y w soczewkach to 艣wiat si臋 nie zawali -teraz s膮 inne soczewki i p艂yny , a jak jecha艂am 20 lat temu na ob贸z do Francji pod namioty.....co Wy na to? Trzeba by艂o mie膰 specjalne urz膮dzenie,aby je dezynfekowa膰! Nie m贸wcie , wi臋c, ze teraz 偶ycie z tak膮 wada jest trudne! Ja nie robi臋 operacji, nawet kilka lat temu mia艂am konsultacje, 3 niezale偶nych okulist贸w mi odradzi艂o operacje , je艣li radze sobie w soczewkach i okularach- teraz s膮 takie indeksy w szk艂ach okularowych , taka mo偶liwo艣膰 wyboru oprawek, 偶e na prawd臋 nie ma problemu. S膮 gorsze choroby! W ci膮偶臋 mo偶na zaj艣膰, ale ja wybior臋 na pewno CC. Nie my艣lcie tylko o adopcjach , bo tow Polsce przechlapana sprawa- tyle bada艅 i wywiad贸w trzeba ,偶e 艂atwiej samemu urodzi膰 , je艣li jest taka medyczna mo偶liwo艣膰 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam -10 w obu oczach i dziecko musia艂am rodzi膰 naturalnie!!! Nic z艂ego si臋 nie sta艂o, ale lekarz podwa偶y艂 moje za艣wiadczenie od okulisty i na 偶ywio艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anka 79
Cze艣膰 wszystkim mam na imi臋 Anka Mam 37 lat moja wada i tu chyba wszystkich zaskocz臋 to na jednym i na drugim roku prawie minus 30 dioptrii i wiecie co jeszcze co艣 tam widz臋 po skorygowaniu jeszcze co艣 potrafi臋 sama zrobi膰 i w miar臋 si臋 sama poruszam natomiast na r臋te nie zas艂uguj臋 jedyne co mi si臋 nale偶y to umiarkowany stopie艅 niepe艂nosprawno艣ci bo 偶eby mie膰 pierwsz膮 grup臋 trzeba zupe艂nie nic nie widzie膰 Przynajmniej tak s膮dz膮 lekarze orzecznicy kt贸rzy wydaj膮 Takie decyzje. Nie martwcie si臋 przy takiej wadzie jeszcze da si臋 偶y膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak dla poczytania, mo偶e kogo艣 zaciekawi, bo mnie zainteresowa艂o: Wszystkie dolegliwo艣ci cia艂a fizycznego, s膮 skutkiem braku harmonii cia艂 subtelnych. Je艣li cz臋sto opanowuje cz艂owieka nienawi艣膰, smutek, 偶al, zazdro艣膰 i inne negatywne my艣li, uczucia, czy emocje, to za ka偶dym razem, coraz bardziej niszczy swoje cia艂a subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajduj膮ce si臋 w cia艂ach subtelnych, schodz膮 na cia艂o fizyczne, poprzez r贸偶ne dolegliwo艣ci. Nieprawid艂owe dzia艂ania, my艣li, negatywne emocje i uczucia, powoduj膮 dolegliwo艣ci i tylko sam cz艂owiek jest za nie odpowiedzialny. Du偶a r贸偶norodno艣膰 dolegliwo艣ci, spowodowana jest przez r贸偶ne przyczyny, jakie cz艂owiek wywo艂a. Inne dolegliwo艣ci odczuwa kiedy, nie mo偶e komu艣 wybaczy膰, inne kiedy jest ci膮gle pe艂ni zazdro艣ci, a jeszcze inne kiedy na przyk艂ad. 藕le si臋 od偶ywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, 偶e to sam cz艂owiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. R贸wnie偶 i sam mo偶e si臋 ich skutecznie pozby膰. Powinien to jednak chcie膰 zrobi膰 sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Je艣li ma dolegliwo艣ci ma艂e dziecko, oznacza to 偶e rodzic powinien popracowa膰 nad sob膮. Zaczerpni臋te z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kaska111114555
Anka79 ja mam na obu -24 jakie soczewki zamawiasz? Napisz narapie9@tlen.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
- 24? Jezu, szok, to prawie 艣lepota. Ja mia艂膮m -7 i -9 ale pomogla operacja. http://www.polandoptical.pl/katalog,Lasery_okulistyczne.html - taki laser zalatwia spraw臋praktycznie raz na ca艂e 偶ycie. I mo偶na zapomnie膰 o okularach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
drogi kolego 24 d czy 30 d. czyt,wyzej (ja mam tyle) to jeszcze nie slepota :) a operacje na razie w Polsce czy na 艣wiecie laserem czy inn膮 metod膮 przeprowadza sie do ok 12 dioptrii. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam 38 lat i niedowidzenie obu oczu nosze soczewki oko P -15,50 oko lewe -19 i tak nie daje mi to dobrego widzenia,m贸j syn ma 12 lat i ma ju偶 wade oko P-10,50 oko -12,75 jestem za艂amana nie wiem ju偶 gdzie mama szukac pomocy kazdy lekarz odsy艂a mnie z kwitkiem,Syn od listopada zesz艂ego roku nosi soczewki otokorekcyjne i to te偶 nie hamuje mu wady ,A by艂am ju偶 u wielu lekarzy w Warszawie m,in. u prof Szaflika jestem za艂amana nie wiem ju偶 gdzie mam szukac pomocy,nie mama juz si艂y i nawet nie sta膰 mnie ju偶 na leczenie prywatne,to nie chodzi ju偶 o mnie tylko o syna.Ju偶 nie wiem do jakiego lekarza mam sie uda膰 ,gdzie go szuka膰.

Udost臋pnij ten post