Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja onaaa

child tax? czy numer child benefitu jest konieczny w formularzu?

Polecane posty

Gość ja onaaa

powiedzcie czy wypelniajac aplikacje o ctc musze koniecznie wpisac numer child benefitu? bo czekam i czekam na decyzje o child beneficie a nie przychodzi a czas na wyslanie o ctc ucieka

Gość gabbbbkoooo
Z tego co wiem to jest konieczny, wyslij formularz zostaw puste miejsce i napisz na jakiejs kartce ze oczekujesz na decyzje odnosnie child benefitu, pamietaj ze czas ci nie ucieka nie ma wyznaczonego terminu na skladanie formularzy o ctc.

Gość optymistka******++++
nie jest konieczny,ale musisz wyjasnic dlaczego go nie masz. We wniosku masz miejsce na zlozenie wyjasnienia.

Gość ja onaaa
gabbbbkoooo dzieki, a czas mi ucieka bo otrzymujac child tax moge strac sie o angielskie becikowe czyli o surestart maternity grand, a na aplikowanie o becikowe mam 3 miesiace wiec czas mnie nagli. Bo jezeli sie nie wyrobie to mi przepadnie 500funtów z cecikowego :(

Gość ja onaaa
ktos wie moze cos jeszcze na ten temat? bo jezeli nie jest konieczny ten numer child benefitu to jutro juz moglabym wyslac ten formularz o tct

Gość gabbbbkoooo
Wyslij i napisz ze jeszcze nie przyznali ci child benefitu, doslesz im pozniej a oni beda mieli juz twoje papiery i szybciej potem ci to rozpatrza. Bo z tego co wiem bez numeru chb nie moga ci przyznac ctc.

Gość a ja na pewno
wiesz, jak wyslalas na chb, to oni powinni juz przyslac nr referencyjny , nam przyszlo w pare dni po telefonie i wyslaniu dokumentow , i wtedy wpisujesz ten nr a jak nie to napisz ze czekasz, oni tutaj widza po dacie urodzenia, ze dziecko dopiero sie urodzilo, mysla, w przeciwienstwie do polskich urzednikow.

Gość ja onaaa
po jakim telefonie wam przyszlo? przeciez o child benefit sie nigdzie nie dzwoni 9chyba) tylko o ctc. jedyna odpowiedz jaka dostalam z chb to zwrot birth ceryfikat w kopercie i nic wiecej wiec o jakim numerze referencyjnym piszesz?

Nie jest konieczny. Tez w momencie skladania wniosku o CTC nie mialam jeszcze przyznanego CB i zostawilam tyam puste miejsce. Nie wyjasnialam tez dlaczego nie mam tego nru. CTC przyznali, chociaz doslali mi dodatkowy formularz, ale nie z powodu braku nru referencyjnego, wiec mozesz spokojnie wysylac. Aha na przyznanie czekalam ok 2 miesiace, ale to chyba zalezy od ilosci wnioskow jakie w danym czasie maja.

Gość a ja na pewno
a widzisz, bo my zawsze wszedzie dzwonimy zanim wyslemy papiery i mamay rezulataty, wszytsko zalatwiaNE W CIAGU 3, GORA 4 DNI

Gość a ja na pewno
MIALO BYC-PO WYSLANIU DOKUMENTOW

Gość a ja na pewno
nr ref.jest zawsze w rogu na gorze, podajesz ten numer potem jak maszjakis problem i dzwonisz, jak zmieniasz adres, nazwisko itp dziwne ze tego nie wiesz

Gość ja onaaa
a ja na pewno Wyobraz sobie ze wiem co to jest numer referencyjny, ale dzieki :) Tylko poiwedz mi w takim razie gdzie mam go szukac, skoro w odpowiedzi z child benefitu dostalam tylko zwrot aktu urodzenia?! Nie wiem co robic, czy czekac na list z child benefitu i tam bedzie ten numer ref, czy wyslac ta forme o ctc bez podawania tego numeru, juz sie pogubilam :( moze ktos mi cos jeszcze podpowie? dzieki

Gość optymistka******++++
Autorko.... Odpowiedz juz uzyskalas ! Napisz wyjasnienie,ze zlozylas aplikacje , czekasz na decyzje i .... wyslij wreszcie ten wniosek :) Nie boj sie, wiem co pisze :)

No ja Cie!!:P Tez dostalam tylko zwrot certyfikatu urodzenia a nr referencyjny przyszedl na decyzji o przyznaniu Cb. Wysylaj to kobieto bo CI naprawde becikowe przepadnie. I akurat uwierze, ze telefon cokolwiek przyspieszy.... to nie Polska zeby sie do laskawego pana urzednika z kawusia i czekoladkami latalo zeby raczyl ruszyc du*** i zrobic co do niego nalezy:o

Gość a ja na pewno
Gusia telefon przyspieszy moa historia zalatwienia- wyslany wniosek, po dwoch dniach telefon, po kilku dniach przyslana decyzja,po dwoch tyg pieniadze na koncie moja koleznka wyslala, czekala pere miesiecy, w koncu namowiona zadzwonila-okazalo sie ze wniosek zostal odlozony bo czegos tam nie wpisala,a urzedniczka zapomniala wyslac powiadomienie, gdyby zadzwonila wczesniej ....

Gość ja onaaa
A po co dzwonilas tam po dwoch dniacg od wyslania wniosku? i pierwsze slysze ze kasa na koncie po dwoch tygodbniach :o

Gość ja onaaa
Gusia odbiegne od tematu troszke.Fajnie tyle ósemek w dacie urodzenia twojego synka :) a wniosem o ctc wysle w poniedzialek. dzis mialam to zrobic ale chcialam jeszcze sie upewnic. bo jak by mi zaczeli odsylac ten wniosek ze wzgl na brak numeru chb to dopiero by bylo odsylanie w te i we wte :O

Gość a ja na pewno
ty troszke tepa jestes co? pisze przeciez ze zawsze dzwonimy, jestem tu 12 lat i wiem jak wszystko dziala, bo sama pracuje w jednym z dzialow w council. tak -pieniadze z chb mielismy na koncie w ciagu dwoch tygodni, poniewaz mielismy poprawnie wypelniony formularz I ZADZWONILISMY!!!!!!!!! dokladnie-wyslalismy papiery 3, pieniadze byly 17 na koncie. z wyrownaniem od dnia urodzin dziecka

Gość ja onaaa
tepa? oki :) ale Ty usilnie uniaksz odpowiedzi na moje pytanie, po co tam dzwoniliscie na drugi dzien po wyslaniu papierow? mozesz mi odpowiedziec na to pytanie?

Gość a ja na pewno
wysylam papiery-wiadomo-po dwoch dniach na bank dochodza- jak nakleisz swoj znaczek 1 class to na drugi dzien dzwonisz-pani mowi ze aaa-juz to ma, albo aaa jeszcze moze gdzies lezy bo nie ma w systemie, wtedy mowisz ze zadzwonisz jutro, dzwonisz, inna pani mowi-o juz jest w systemie, papiery na wierzchu, za dwa tyg masz kase na koncie jaknie zadzwonisz,to Twoje papiery laduja coraz nizej w stercie do wklepania w dane

Gość a ja na pewno
tak samo to dziala z wszystkimi chtc wtc itd. i innymi sprawami w council-zalatwianie mieszkania, skargi, pomoc itp

Gość ja onaaa
no ok, ale jak dzwonisz i pytasz sie czy sa juz papiery a baba odpowiada ci ze sa to co wtedy? mowisz ok i mowisz dowidzenia? bo nie rozumiem dalej :O czy mowisz, ze maja to szybciej to rozpatzryc specjalnie dla ciebie bo tak, bo pracujesz w counciulu iim pokazez:) no wytlumacz kobieto po co tam dzwonisz i co im mowisz :)

Gość a ja na pewno
matko i corko-naprawde nie rozumiesz maja te papiery na wierzchu i pierwszewklepuja do kompa przed tymi ktore leza pod spodem, bo im rybka ktore pierwsze pojda ok!!!!!!!!