Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matyldka

Co moze byc dziecku ...?

Polecane posty

Gość matyldka

Moja mloda jest karmiona sztucznym mlekiem, i w sumie od poczatku czesto zdarza sie ze sie mocno napina i napreza przy tym poplakuje jakby chciala zrobi kupke, sprawdzam jej pieluszke i jest czysto a ona dalej sie gnie....Dopiero po godzinie nieraz dluzej udaje jej sie wyproznic.... Nie sa to zaparcia bo nie robila by kupki wogole, podejrzewam ze to moze mleko ale juz jej zmienilam z NAN na Bebiko i jest tak samo.... Wyglada to tak jakby zrobienie kupki sprawialo jej bol i wymagalo duzego wysilku..... Prosze moze znacie odp co jest nie tak?

spróbuj dodawać do mleka raz dziennie 5 kropli espumisanu dla dzieci. mojej pomogło. jest na mleku NAN aha i nie zmieniaj sama mleka od tak sobie, bo to niedobrze dla jelitek i nereczek maluszka. trzymaj sie jednego mleka albo skonsultuj to z pediatrą

Mój syn miał takie właśnie objawy po mleku NAN. Nie skończyłam nawet puszki tylko od razu zmieniłam mleko na BEBIKO i dodatkowo zaraz po zmianie mleka podawałam kropelki esputikon żeby go brzuszek nie bolał.

Gość Klara Weritas
u mnie było to samo ale po mleku Bebiko przeszła na NAN i wszystko wrociło do normy!

Gość matyldka
A te kropelki o ktorych piszecie to ESPUMISAN czy ESPUTIKON ? Czy to to samo ??

Gość mamina
to nan powoduje zaparcia. Dopajaj ją często herbatką, sokiem, a kupki będą rzadsze. Albo jabłuszko pomaga w wypróżnianiu.

Gość DrPudens
dziecko zemrze na raka

Gość deli26
mi lekarka przepisała dla dziecka Lactulosum,syrop na zaparcia

moja kruszyna ma tak samo, i tez pije nan2 wydaje mi sie ze to mleko powoduje takie "zaparcie" ale lekarz nie kazal zmieniac mleka, a czy podajesz jescze cos innego niz mleko?? ile dzidzius juz ma?

kurcze co dziecko to dziecko... moja robi 4-6 kupek dziennie na mleku NAN. a daję espumisan juz teraz profilaktycznie na noc, bo 2 razy bolał ją brzuszek ale mysle ze po tym co ja zjadłam, bo pierś jej też podaję jeszcze