Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luca30

Szukam wsparcia

Polecane posty

Gość luca30

Pomóżcie mi zrozumieć męża...........:(Dlaczego w tajemnicy przede mną wybiera pieniądze z kart kredytowych i zaciąga kolosalne długi nie wiadomo na co?/ Mamy troje małych dzieci i nie zarabia kokosów dlaczego tak postępuje?:(:(:(:(:(

Gość luca30
z tego co wiem od 10 lat naszego małżeństwa ...lubi sporo wypić i pograć w totka, ale o reszcie nie mam bladego pojęcia:((

Gość brda
coś kombinuje , niekoniecznie złego

Gość luca30
Przed chwilką przyszedł kolejny wyciąg z karty kredytowej i ku mojemu zdziwieniu znów 300 zł więcej....nie wiem o co chodzi przecież ja z niej nie wypłacam:((

Gość ozdobińska
a twój mąż nie rozumie że pieniądze są potrzebne na tyle dzieci ?

Gość luca30
A najbardziej boli mnie to, że nic mi o tym nie mówi.....a jak się wydaje to się tłumaczy, że na jedzenie traci i na piwo...poco skoro jeździ blisko do pracy i co dzień o 5-ej rano wstaję i szykuję mu wymyślne śniadania? CORAZ WIĘCEJ DŁUGÓW ......:(((

Gość pogadaj
a pytałaś się na co mu te pieniądze?

a może zamiast rozmawiać z nami powinnaś porozmawiać z mężem ? 10 lat a Wy nie rozmawiacie o takich sprawach ?!

Gość luca30
No właśnie on chyba nigdy nie dojrzeje do życia rodzinnego, bo czasami zachowuje się jak dziecko😭

Gość pogadaj
nocą - masz całkowitą rację

Gość luca30
no właśnie nie wiem jak mam zacząć tą rozmowę....owszem rozmawiamy, ale za każdym razem ta rozmowa kończy się kłótnią

Gość pogadaj
a zakupy i rachunki kto robi? bo jak ty to on ma wolną kasę i myśli że może je wydać bo są jego

Gość luca30
ostatnio ciągle mówi, że "" sory,popełniłem błąd"" itd...ale ja mam już dość jego błędów, bo jak tak dalej pójdzie to nas zamkną z długi, a dzieci zabiorą do domu dziecka

Gość luca30
Oczywiście , że ja robię zakupy i płacę za wszystko, ale to on nas utrzymuje, bo mamy jeszcze małe dzieci i nie mogę iść do pracy, a on z wypłaty nie traci kasy tylko z kart kredytowych, które już są prawie maxymalnie przez niego wykorzystane i ja o tym wcale bym nie wiedziała gdyby nie wyciągi:(

jak zacząć ... myslę że od tego że w małżeństwie wszystko jest wspólne , pieniądze też i nie można bez wiedzy partnera zaciągać dłuówi które odbijają się na budżecie całej rodziny , macie na utrzymaniu dzieci a niespodzianki w postaci czarnych dziur na koncie to nazwyklejszy brak odpowiedzialności ... może powinniście prowadzić wspólne rozliczenie ,podzielcie pieniadze które wydajecie na konkretne cele , tyle na opłaty , tyle na życie a tyle na własne wydatki w ten sposób uniekniesz głupiego tłumaczenia z jego strony , ustalcie zasady dysponowania pieniędzmi z góry na cały miesiąc...

Gość ozdobińska
wiesz, że jak opóźnisz się z uregulowaniem należności za kartę kredytową to procent zajebiszcze rośnie aż głowa boli ?

karty kredytowe to pułłapka dla ludzi nie mających wyobrażni ... i pieniędzy , bo tak na prawdę są świetnym rozwiązaniem dla tych którzy mają co jakiś czas spory napływ gotówki aby spłacić całość , inaczej spłaca się tylko odsetki i tak mozna do końca życia :(

Gość luca30
no wiem, ale mój mąż najwyrażniej ma to w d***ie

Gość luca30
to już staje się nie do zniesienia...wpadłąm na pomysł , ale nie wiem czy dobry....doradźcie, bo chcę właśnie schować przed nim te karty...żeby nie miał możliwości korzystania z nich, ale boję się, że skończy się to wielką kłótnią i może zacząć mi robić jeszcze bardziej na złość:(:(:(

Gość luca30
Nie mam lepszego pomysłu:(

Gość pogadaj
tez o tym pomyślałam, ale musisz najpierw z nim o tym poważnie i bez nerwów pogadać. Powiedz że to ty będziesz miała karty i zobaczymy czy bez nich wytrzyma skoro twierdzi ze wszystko jest ok

Gość luca30
Ostatnio często popija i ciągle znęca się psychicznie na de mną, a dzieci to widzą..........pogorszyły się w nauce, a do tego mamy problemy z sąsiadami, bo nie akceptują jego psa z którym wychodzi na podwórze i nie pilnuje, a jak narobi to nie sprząta po nim, a ja mam co dzień awantury przez sąsiadów i straszą, że zgłoszą to na straż miejską. Już nieraz mam ochotę się rozwyć jak dziecko nad tym wszystkim😭

a karty są na niego ? bo jesli tak to po kłutni pójdzie do banku i powie że zostały skradzione poczym wydadzą mu za pewne nowe ...:(

Gość luca30
jestem roztrzęsiona po tym jak zobaczyłam wyciąg z karty.....boże kiedy my to spłacimy....to nie możliwe..................

Gość luca30
Tak :(:(:(:(wszystkie są na niego:(((

nie mam pojęcia jak można życ z takim typem ... chyba pozostaje Ci zrobć rozdzielność majątkową , przynajmniej nie będziesz odpowiadała za jego przyszłe długi :(

Gość luca30
Nie wiem jak mam z nim gadać.....on i tak pewnie się wywinie sianem................załamka:(:(:(:(

Gość luca30
A możesz mi powiedzieć jak zrobić tą rozdzielność majątkową, bo nie mam zielonego pojęcia od czego zacząć:(

Gość luca30
Gdzie się udać i czy to coś będzie kosztowało??