Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lula lalalalala

Kiedy Wsaze dzieci zaczeły tak robic?

Polecane posty

Gość lula lalalalala

Kiedy wasze maleństwa zaczely reagowac w taki sposob, ze jak ktos je bierze na rece to NIE i z powrotem chcą do mamy? Mój syn juz tak robi, a ma 5m-cy dopiero :( Czemu tak jest? nie jest tylko ze mna wiec nie rozumiem zachowania. Kazdy maluch tak ma? Wczesniej chetnie byl u kazdego na rekach

Gość elelelelelelea
mogę wiedzieć w jakim celu pytasz?

Gość lula lalalalala
Myślałam, że takie coś ma miejsce, ale dużooo później! Po drugie czy każdy malec tak ma?

Gość eleleeleleelela
kazde dziecko tak ma,nie widze tematu do dyskusji

jest cos takiego jak wiez miedzy matka, a dzieckiem. Wlasnie jestes swiadkiem jak ta wiez sie objawila :). Tylko nie rozumiem jednego, jestes zdziwiona, zmartwiona czy Cie to cieszy?

Gość frghhh
moje jest lepsze bo już na drugi dzień po urodzeniu tak reagowało.

Ja Cię rozumiem. Mój synek miał podobnie ale dopiero w wieku ok 9 miesięcy. Wczesniej moze chwilowo tez ale juz nie pamietam. W kazdym razie rodzina twierdziła ze jest rozpieszczony i ze nie powinien sie bac innych. Moim zdaniem to całkiem normalne u dzieci ze wolą mamusię od innych, nawet od taty. Potem to się zmienia:(

Gość lula lalalalala
Cieszy mnie to, ale bałam się, że może zrobiłam coś źle,że może za bardzo przyzwyczaiłam dziecko do Siebie i teraz bedzie się bało innych :o czuło niechęć do ludzi. Nie wiem tak jakoś sobie zaczełam wkręcać, że gdzieś popełniłam błąd.. aczkolwiek dziecko nie przebywa tylko ze mną.. mąż dużo pomaga, a reakcja jak babcia, dziadek czy koleżanka biorą na ręce to odrazu do mnie - nie do męża. Myślałam po prostu, że coś nie tak..

wszystko jest dobrze, poprostu w Twoich ramionach czuje sie najbezpieczniej :)

mój synek tez tak robi. ja mysle ze to chyba taki okres kiedy zaczyna rozpoznawac osoby z ktorymi jest najblizesz zwiazany a obcych sie boi. jesli ty sie nim zajmujesz caly dzien to ty jestes dla niego najblizsza. moj maly sie wczoraj rozplakal bo moja siostra ktorej nie widzial 2 tygodnie wziela go na ręce. Poprostu maluch zaczyna poznawac bliskich ludzi a w stosunku do obcych jest nieufny.