Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bruschka

czy komus kto nie umie piec moze sie to udac?

Polecane posty

a czemu nie :D ja nie umiem piec, pierwszy raz w zyciu robilam i mi wyszła :D i to nie taką w kartonie z gotowego proszku co mozna kupic w sklepie :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tylko wiesz co, boje sie, ze kupie wszytskie produkty i w robiac w pewnej chwili nie bede znala jakiegos "triku pieczeniowego" typu dodac cos, zeby ciasto doszlo do formy etc. a w ogole to nie lubie sie w kuchni krecic, ale slinka leci :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
smakowicie wygląda próbuj,próbuj początki zawsze są trudne,ale z czasem nauczysz się

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość warto spróbować
Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz.... Przepis jest stosunkowo prosty, więc powinno się udać. Ze swojej strony dam Ci przepis na biszkopt, na pewno się uda 4 jajka (rozdzielić białka i żółtka) Szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Najpierw ubij sztywną pianę z białek, w osobnym naczyniu ubij krem z białek i cukru (ma być jasny, prawie biały, puszysty możesz dodać cukru pudru) Następnie do piany dodawaj powoli żóltka z cukrem mieszając. Następnie wsyp powoli mąkę z proszkiem do pieczenia, cały czas mieszając, tak by "masa" przybrała konsystencję gęstej śmietany, mieszaj do dokładnego połączenia składników. Blaszkę do pieczenia (tortownicę najlepiej) wysmaruj masłem i posyp bułką tartą, łącznie z bokami. Wylej nań ciasto, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st, piecz póki wierzch nie zrobi się dobrze przyrumieniony (NIE OTWIERAJ WCZEŚNIEJ PIEKARNIKA BO SIĘ ZAKALEC ZROBI!), gdy ciasto jest już dobrze rumiane, sprawdź wykałaczką czy się dobrze dopiekło. Wyłącz piekarnik, odczekaj 15 min, wyjmij ciasto i pozostaw do ostudzenia, składniki nakładaj na wystudzone ciasto. Napisz jak Ci wyszło koniecznie! P.S. Dzięki za adres stronki, fajne przepisy;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość warto spróbować
eeee tam kupny - suchy i beznadziejny nie ma to jak własnoręcznie zrobiony - a jaka satysfakcja dla początkującego jak wyjdzie - ha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×