Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

triniti020

Diacneal czy Cleanance k. KWASY

Polecane posty

Witam to mój pierwszy wątek na forum. Prosze o wyrozumiałośc. Wiem że podobny temat już był ale nie udzielono na nim odpowiedzi. Chciałam się dowiedziec jaki krem jest waszym zdaniem skuteczniejszy i ma więcej zalet Diacneal czy Cleanance k. Za dwa dni wybieram sie do apteki by zakupic któryś z nich. Są dośc drogę i długo zbierałam na ten wydatek chce miec pewnosc że słusznie wybrałam. Bardzo prosze o udzielenie mi odpowiedzi. To będzie mój pierwszy krem z kwasami, ponieważ zwykłe kremy nie działają na moje zmiany skórne zdecydowałam sie na tą metodę. Dużo już od tym czytałam PS. Jeżeli to nie sprawi problemy możecie również napisac tu swoje opinie o la roche effaclarze K oraz SVR Lysanel activ i jakie jest porównanie ich do kosmetyków z tematu. Oraz czy można używac na całą twarz używac Cleanance k a na miejscowe obszary diacneal? Bardzo prosze o odpowiedź i z góry dziękuje. :)

markaba dziękuje za odpowiedź Jednak walczę z trądzkiem do kilku lat. nie jest on strasznie duży jednak jego stan nie ulega zmianie. stosowałam już wiele sposobó m.in ten o którym wspomniałaś, bezskutecznie. Wielu osobą pomagają kremy z kwasami i postawiłam sprawdzic ten sposób, problemem jest wybór najlepszego kremu. Jakie jest wasze zdanie? Czekam na odpowiedź do mojego tematu Pozdrawiam :)

Wiesiolek swoja droga, ale Diacneal jest rewelacyjny! Naprawde nie znam drugiego tak swietnego kremu. Bardzo pomaga ma zmiany tradzikowe, przebarwienia, nierowny koloryt cery, wagry...Wiem, bo stosuje go od 3 lat kazdej jesieni, zimy i wczesnej wiosny. Przetestowalam juz mnostwo kremow z kwasami (to taki moj konik ;) ) , oczywiscie tych o niskich steseniach do uzytku domowego i ja osobiscie nie znam lepszego. Dzieki Diacnealowi pozbylam sie przebarwien, ktorych mialam naprawde DUZO! (po krostkach i po sloncu) Cleanance K jest tez dobry, ale wydaje mi sie, ze Diacneal dziala szybciej i intensywniej, a przy tym nie podraznia (cleanance k tez nie, ale jest slabszy). Zalezy jakie efekty chesz, zeby ci kwasy przyniosly, ale jesli chcesz usunac przebarwienia (tak jak ja) i ujednolicic koloryt potrzeba na to 2, a moze nawet 3 miesiace, lecz pierwsze efekty zobaczysz juz po tygodniu (wygladzenie, odswiezenie i zmiekczenie cery). Jesli masz problem z krostkami moze w pierwszych dniach nastapic wysyp. Ja tak mialam pierwszy raz uzywajac Diacneala, poniewaz skora moze chciec sie oczyscic. Jednak nadal uzywajac Diacneal wysyp szybko sie konczy, a krostki szybko sie goja nie pozostawiajac zadnych niemilych sladow. O Diacnealu moge tak pisac i pisac...:) Naprawde uwielbiam ten krem. Aktualnie go nie uzywam, bo jestem w ciazy (choc podobno mozna, ale ja wole dmuchac na zimne), ale juz wiem, ze od jesieni znow na 100% do niego wroce. Pytaj, jesli cos chcesz wiedziec jeszcze. :)

Gość hermiona_1
Ja polecam diacneal zdecydowanie. Cleance k. w ogole na mnie nie dzialal. A diacneal jest bardzo dobry tylko musisz sobie podczas uzywania dopasowac jak czesto musisz go uzywac - na poczatku np. co drugi dzien oczywiscie na noc, pozniej co wieczor a pozniej jak ci sie polepszy to coraz rzadziej. Chodzi o to zeby nie podraznil ci skory. Ja uzywalam go w ten sposob ze po wieczornym umyciu twarzy, przetarciu tonikiem nakladalam krem nawizajacy a po 10-15 min diacneal cienka warrstwa na okreslone czesci twarzy. Nie lubialam go nakladac bez kremu nawizajacego bo wtedy dziala dosc mocno ale zobaczysz jak to bedzie u Ciebie. Co do kremow z la roche posay to nie wiem bo nie uzywalam nigdy. Pozdrawiam

Bardzo wam dziękuje za rady. Tak. zależy mi na usunięciu przebarwień które pozostawały mi po ropnych pryszczach. Mam ich kilka. Większe wykwity pojawiają mi sie tylko przed okresem i każdy na długo pozostawia ślad. Na co dzień mam sporo krostek (naszczęście nie ropnych) lecz którę sa bardziej schowane pod skórą szczególnie na polikach. Walcze z nimi już długo, dlatego zdecydowałam się na kremiki z kwasami bo złuszczają powoli naskórek i uważam że dzięki temu łatwiej będzie mi sie dostac do ty lekko \"podskórnych krostek\" Mam kilka pytań związanych z diacnealem. Jestem dociekliwa a to mój pierwszy taki kremik wiec muszę wiedziec ;) -Czy stosowac rono krem z filtrami nawet jak nie ma słońca? -jaki kremik z filtrami mi polecacie. Żeby nie był tłusty i nie zatykał porów( wiem ze filtry sa niezbędne :)) -Czy mogę go stosowac co drugą noc, np. zmiennie z brevoxylem+kremem nawilżającym? (wydaje mi sie że na początku może byc troche zamocny , i poczekam aż skóra sie przywyczai, poniewaz mój problem jest głównie na policzkach które łatwiej ulegają podrażnieniu -Myślałam o zrobieniu sobie profesjonanego oczyszczenie przed zaczęciem kuracji np. Thalgo za 130zł Oczyszczenie bezbolesne+algi. Podobno ten zabieg bardzo dobry. Bo wydaje mi sie że wtedy diacneal zacznie od razu lepiej dzaiłac na oczyszczonej buźce i moze zmiejszy to pierwszy\"wysyp\" związany z oczyszczanie i wychodzeniem wszystkiego na \"zewnątrz\" Przepraszam że się tak rozpisałam. Ale to dla mnie bradzo ważne . Naprawdę dosyc mam mojej cery:( Lecz nie poddaje sie. Mój dermatolog tez uważa że kwasy to dobry pomysł , ponieważ mój trądzik nie jest taki silny jednak ciągle w tym samym stanie. Jednak czekam na wasze rady drodzy koledzy ,poniewaz wiem że wiele z was miało już z tym doświadzcenie Pozdrawiam i z góry dziękuje :) PS. lecz nadal czekam na rady innych sposób i opinie o kremikach. I BARDZO DZIĘKUJE :*