Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeteriushka_

200 CV I BRAK PRACY MOŻNA SIĘ ZAŁAMAĆ

Polecane posty

Gość kafeteriushka_

Wysłałam 200 CV i nikt się jeszcze nie odezwał, a wysłam je prawie miesiąc temu. Dodam,ze mam wyższe wykształcenie (kierunek pedagogiczny) ale cv wysyłałam nie tylko do szkół

Gość napirek
i niestety mało płatny :o

Gość Kottyr
Bo po pedagogice ciezko znależć cos sensownego. Radze zmienic profesje, zrobic jakies podyplomowe i sie przekwalifikować na inny zawód.

Gość no tylko pytanie
jest na jakie stanowiska aplikujesz? trudno od razu oczekiwać jakiś kokosów czy kierowniczego stanowiska? naprawdę wysłałaś aż 200 CV i nikt totalnie nikt się nie odezwał? i jeszcze jedno pytanko, gdzie mieszkasz?

Gość kafeteriushka_
ale oddzwoniły 2 osoby i powiedziały że cv jest bardzo atrakcyjne ale niestety nie mają miejsc. Szukałam tez pracy fizycznej, ale podobno teraz zakłady pracy zwalniają a nie przyjmują :(

Gość lolka ta od bolka
moze zle wpisałas nr tel? jak sie nikt przez mies nei odezwł to i sie raczej nie odezwie

Gość kafeteriushka_
no na pewno nie na stanowisko kierownicze!!!!!!!!!!!!!! Na stanowisko nauczyciela w szkole oraz inne fizyczne np pracownik produkcji

Gość kafeteriushka_
CZY NAPRAWDE W NASZYM KRAJU JEST AŻ TAK CIĘŻKO I TAKA BIEDA??????

Gość no tylko pytanie
Ja szukałam pracy może w innych czasach ,bo w czasie zeszłorocznych wakacji kiedy to nikt jeszcze o kryzysie nie mówił, Jednakże pracę znalazłam w tydzień, a wcale nie jestem takim bezproblemowym pracownikiem, bo jestem studentką dzienną i czasami wymagam pewnej elastyczności. W sumie wiesz co jeśli chodzi o pracę fizyczną to powodem może być też Twoje wykształcenie, bo będąc na miejscu obawiałabym się ( pewnie słusznie), że jak tylko nadarzy się okazja lepszej pracy to w tej natychmiast zrezygnujesz.

Gość lolka ta od bolka
wiesz to zalezy od wielu czynnikow, jak chcesz np do pracy fizycznej to moga sie bac, ze skoro jestes po studiach to nie bedziesz sie nadawała bo np boisz sie takiej pracy, ze bedziesz szukała w miedzyczasie innej pracy, albo masz pecha.

Gość no tylko pytanie
A gdzie mieszkasz?

Gość lolka ta od bolka
moze popytaj wsrod znajomych czy nikt nie poszukuje kogos do pracy, moze idzdo urzedu pracy,

Gość no tylko pytanie
Wiesz jakbym faktycznie nie umiała dostać pracy to chyba bym spróbowała się załapać na staż z Urzędu Pracy.Kasa może nie za fajna to fakt, ale lepsza taka niż żadna.

Gość kafeteriushka_
mieszkam w częstochowie, szukałam też pracy w okolicznych miejscowościach. W dodatku posiadam też doświadczenia zaw. w pracy w szkole w UK, więc nie wiem już jak mam szukać pracy. Załamka

Gość lolka ta od bolka
680 zł do reki, jak amsz mozliwosc to idz na staz, zawsze jest jakas szansa ze zostaniesz, malutka ale jest

Gość lolka ta od bolka
skoro masz doswiadczenie zawodowe, bylas w anglii to tez pewnie znasz jezyk dobrze to powinnas szybko znalezc prace. moze faktyczie cos nei tak jest z cv. moze idz do up do doradzcy zawodowego, moze cos ci podpwie. A pracowałas juz wczesniej?

Gość no to szukaj w UK

Gość kafeteriushka_
tak. 2 lata nie w zawodzie na kontroli jakosci i kilka mies w zawodzie.

Gość TZYTZ
idź na jasną górę i się pomódl :p

Gość no tylko pytanie
Grunt to się dobrze zaprezentować w liście motywacyjnym. Ja tam powypisywałam takie rzeczy, że niby w sumie wszystko było prawdą ale tak to pięknie ubrałam w słowa, że sama bym się zaprosiła na rozmowę;d No i potem ważna jest rozmowa. Ja w sumie nie miałam doświadczenia w zawodzie, raczej jakieś tam dorywcze prace też praca w UK, ale na rozmowie tak jakoś się temat rozwinął, że nawet mogłam sobie porozmawiać z moim przyszłym szefem o pracach zaliczeniowych wykonywanych na studiach i nie mogłam go zaciekawić moim wcześniejszym doświadczeniem to zaciekawiłam go tym ( mam taki kierunek studiów dość powiązany z tym, czym się zajmuje moja firma) Grunt to się dobrze zaprezentować.

Gość kafeteriushka_
Też szukalam pracy w Częstochowie i okolicach niestety bez skutku... tyle, że mi odpowiedzieli na każdą oferte i brałam udział w każdym postępowaniu kwalifikacyjnym... niestety z tego co dowiedziałam się później część tych miejsc była ustawiana... Szukałam też w innych województwach... nie miałam pracy więc poszłam na kolejne studia i właśnie będąc studentką dostałam pracę w Katowicach... i to w ciągu tygodnia... dodam, że są to studia dzienne, ale nikt nie robi mi z tego powodu problemu... Więc co mogę doradzić dobre CV, dobra motywacja w liście, i radzę ruszyć się na Śląsk... no i powodzenia!

Gość dziewczyna ze Śląska
kafeteriushka_ - skopiowalam nick żeby napisać, do Ciebie sorki...

o to jest moja wypowiedź: Też szukalam pracy w Częstochowie i okolicach niestety bez skutku... tyle, że mi odpowiedzieli na każdą oferte i brałam udział w każdym postępowaniu kwalifikacyjnym... niestety z tego co dowiedziałam się później część tych miejsc była ustawiana... Szukałam też w innych województwach... nie miałam pracy więc poszłam na kolejne studia i właśnie będąc studentką dostałam pracę w Katowicach... i to w ciągu tygodnia... dodam, że są to studia dzienne, ale nikt nie robi mi z tego powodu problemu... Więc co mogę doradzić dobre CV, dobra motywacja w liście, i radzę ruszyć się na Śląsk... no i powodzenia!

Gość kafeteriushka_
dziewczyna ze Śląska a jesteś po pedagogice, czy innym kierunku?

Po innym ale oferty pracy dla osób po studiach humanistycznych też są, jest też dużo ofert pracy biurowej gdzie wymagają ogólnie wyższego wykszałcenia, a ważniejsza jest znajomość obsługi komutera, komunikatywność i znajomość języków obcych.

Gość kafeteriushka_
pod takie ogłoszenia też wysyłałam cv. Bardzo dobrze znam obsługe komputera i wielu programów (tam wysyłałam mailem) niestety nikt się jeszcze nie odezwał

A na Śląsku próbowałaś z pracą?

Gość kafeteriushka_
probowałam też w katowicach, sosnowcu, będzinie, mysłowicach, dąbrowie górniczej