Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ediciuS

czy samobojca moze byc dawca organow?

Polecane posty

Gość ediciuS

prosze o odpowiedz..bardzo mnie to ciekawi. czy samobojca moze np oddac komus serce? moze sa jakies warunki dotyczace sposobu smierci??

Gość sssddsds
a czemy pytasz?

Gość Mamutekk
mam nadzieje że może bo czasem sama mam takie myśli!

Gość Calamity Jane
trzeba papiera zdaje sie tylko podpisac, ze sie zgadzasz i miec ze soba. Biorcy nie interesuje raczej rodzaj smierci.

Gość Calamity Jane
chyba, ze pojdzie do szpitala i strzeli sobie w leb. Mozgow przeciez nie przeszczepiaja. Zeby tylko uwazal na oczy, bo sie siatkowki moga przydac, szkoda by bylo.

Gość ediciuS
mozna zadzwonic na pogotowie, by szybko przyjechali, a potem sie zabijasz szybko i skutecznie..to jest chyba nagla smierc, wiec tez mi sie wydaje ze mozna: dziekuje za odpowiedzi

Gość Calamity Jane
Szkoda fatygowac karetke. Lepiej w szpitalu od razu :)

Gość ediciuS
mozna i w szpitalu..ale nie kazdy musi chciec..zreszta po co narazac ludzi na jakies sceny i widoki.

Gość hmmmm.....dziwne pyt.
no ale chyba moglby byc..?tak mi sie wydaje

nie może być, bo części zamienne mają gena samobójstwa i po przeszczepieniu , popełniby samobója, a lekarstwa kosztują, dniówki lekarzy i grabaży.

Ale Wy tępi jesteście. Wolałabym od samobójcy niż od takiej Janii. Swoją drogą chyba obrażacie ludzi, którzy czekają na organy, gdyż grozi im śmierć.

sądzę, że od Janii organ byłby lepszy niż od samobójcy. Dawcy narządów kochają swoje ciało i chcą, by żyło choć w częsci u innych. Samobójcy swoje ciało traktują z nienwiścią i agresją do tego stopnia , że zabijają je, więc taki narząd skażony jest myślami samobójczymi. A, że duch jest ważniejszy od ciała, narządy samobócy są bezużyteczne.

Moze byc.Oczywiscie. Męza siostra jak popełniała samobójstwo ,znalezli ja jeszcze zywa i na szpital.Jednak rodzina sie nie zgodziła na oddanie narządów bo mieli nadzieje ze uda sie ja odratowac,ale niestety.

nie mam pojęcia, jak wyglądają sprawy z przeszczepami. Czy biorca organu wie od kogo ma np serducho, prawdopodobnie z wypadku gdy nastąpi śmierć mózgowa. Zachodzi pytanie, czy jak dowie się, że od samobójcy, czy psychika biorcy nie odrzuci.

Gość gość
Nie wiem. Idealny material. O ile szybko znajda. A wycinaja. Widzialam film jak wycinaja narzady I wrzucaja do rzeki po smierci.