Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość połamana

masaż a ciaża.Wolno?

Polecane posty

Gość połamana

ponieważ często bolą mnie plecy co jakiś czas udaję sie do masażysty i mam potem spokój przez parę miesięcy.Teraz znowu pobolewaja mnie plecy,ale okazało sie,że jestem w ciaży.I nie wiem czy mogę sobie zafundować masaż czy raczej nie?

zależy jak intensywny będzie to masaż, w którym tygodniu ciąży jesteś i jak się czujesz poza tym, że bolą Cię plecy. musisz powiedzieć masażyście o ciąży. w ciąży pewne rodzaje masażu są dozwolone, inne są niewskazane, ale na tym znają się tylko dobrzy masażyści. w ciąży niestety wiele kobiet ma bóle pleców, nawet jeżeli wcześniej nie cierpiały na tego typu dolegliwości

Gość połamana
jestem w 5tc,poza plecami czuje się świetnie.Masażystaka jest świetnie wykształcona w tym kierunku.Mysłę,że zapytam po prostu jej i może lekarza.

Gość uuuuuuup

sa specjalne masaze dla kobiet w ciazy takie wlasnie ktore rozluzniaja miesnie przy kregoslupie... z tego co wiem to kobieta ciezarna podczas masazu lezy na boku a nie na brzuchu jak normalnie sie lezy... jak twoja masazystka jest dobrze wyksztalcona w tym co robi i ma doswiadczenie to napewno bedzie wiedziala co robic....