Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domiklisz

Przedszkole- pytania......

Polecane posty

Gość domiklisz

ile placicie za pzredszkole w Londynie i okolicy (np.romford) na ile godzin posylacie dziecko dziennie i w jakiej dzielnicy znajudje sie Wasze pzredszkole? ja znalazalm pzredszkole na Leyton i kosztuje 700funtow miesiecznie ( od 8.00- 18.00) , czy to jest drogo?

To jest bardzo przyzwoita cena! Ja placilam za przedszkole syna prawie 1000 funtow m/c, od 7.30 do 18,przedszkole czynne prawie okragly rok, z przerwa na Swieta. Jesli pobierasz child tax credit to zwroca Ci czesc kosztow przedszkola(okolo 70%),zalezy od Twoich zarobkow. Dam Ci tylko rade, przyjzyj sie dokladnie miejscu,do ktorego chcesz poslac swoje dziecko,szczegolnie jesli jest male i nie powie Ci,ze cos jest nie tak. Ja pracowalam w prywatnym przedszkolu i dzialy sie tam cyrki. Pracownice przemeczone,bo pracowaly po 10 godz.dziennie za psie pieniadze, sale przepelnione,bo kasa byla najwazniejsza, czasami brakowalo jedzenia, racje zywieniowe po prostu smieszne. Zapytaj czy bedziesz mogla robic tzw. \'settle in visits\', czyli przychodzic z dzieckiem zanim zacznie przedszkole,zeby zobaczyc jak to wszystko dziala, zapytaj czy maja key-worker system, czyli czy Twoje dziecko bedzie mialo glownego opiekuna,z ktorym bedziesz mogla omawiac, jak Twoje dziecko sobie radzi,jak minal mu dzien. Zapytaj jak czesto zatrudniaja nowe osoby,czyli staff turn-over, jesli czesto to przedszkole jest do bani...

Gość domiklisz
aniu dziekuje ci bardzo za informacje- naparwde pomocne!!! zwalszcza ten child tax credit- nie wiedzialam ze zwracaja koszty... Dziekuje slicznie. mam nadzieje ,ze ktos sie jeszcze wypwoie...

Gość a ja na pewno
aniaa wielkie dzieki za informacje o tym zapytaniu o zmiane pracownikow, o tym nie myslalam, a tez wlasnie szukam dobrego przedszkola piszcie jeszcze prosze

Wyobrazcie sobie,ze odeszlam z tego przedszkola rok temu i ze starych pracownic, z ktorymi ja pracowalam, zostaly 3 osoby...A pracuje tam 20 osob. Bywalo tak,ze dziewczyny szly na lunch i nigdy nie wracaly,byly tak okropnie traktowane. Najbardziej oburzajace jest to,ze potrafili przyjmowac ludzi z ulicy,bez doswiadczenia,czasami ludzie byli brani na okres probny i nie wymagali od nich nawet dowodu tozsamosci. Pytajcie czy pracownicy sa wykwalifikowani(jakie kwalifikacje? NVQ in childcare?) czy wszyscy maja CRB, czyli zaswiadczenie o niekaralnosci, kiedy byla ostatnia inspekcja OFSTED i jaki byl jej wynik(sa 4 mozliwosci- Outstanding(bdb.), Good(db.), Satisfactory( dst.) unsatisfactory(ndst.-wtedy przedszkole ma czas na poprawe i OFSTED przychodzi na ocene raz jeszcze). Opinia OFSTED jest o tyle miarodajna,ze nie uprzedzaja przedszkola o tym,ze bedzie oceniane. Pukaja po prostu do drzwi i siedza w placowce dzien,dwa, oceniajac jej prace. W razie pytan dziewczyny,postaram sie pomoc. Ja wlasnie spodziewam sie dziecka i szczerze mowiac, myslalam o oddaniu malenstwa do opiekunki, childminderki zarejestrowanej w OFSTED, za duzo naogladalam sie w tym przedszkolu,ale nie chce Was zniechecac, bo na pewno sa tez dobre miejsca,gdzie Wasze dzieci beda szczesliwe:)

w enfield od 8.30 na caly dzien 900f. wiec te 700 to mysle ze super cena.