Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boriana

Może głupie pytanie....

Polecane posty

Gość Boriana

Planujemy rozpocząc współżycie. Idziemy do ginekologa, wybralismy antykoncpecję hormonalną- plastry. Wiem, ze lekarz mi wszystko powie, wiem jak działaja hormony, ale..... jeśli przykleje pierwszy plaster to po jakim czasie możemy rozpocząć współzyć bez obawy o zajście w ciążę?

Gość NiedzielaZimowa
Mądra dziewczyna; najpierw myśli później działa. Tak powinno byc!

Gość fdfdfd
rozne opinie sa na ten temat, jedne pisza ze od razu od przyklejenia plasktra, drugie ze po tygodniu inne ze po miesiacu... wiec najlepiej spytaj sie ginekologa bo tutaj nie dostaniesz jednoznacznej odp

Gość Boriana
Na pewno zapytam. Jest kompetentny więc wierzę, że mi wszystko dokładnie wyjasni. Próbowałam sama znależć odpowiedź na to pytanie, nawet na logikę, ale nie udało mi się ;-). A może któras juz pytała ginekologa?

Gość NiedzielaZimowa
Czytałam że czasem dziewczyny skarżą się, że im te plastry odpadają, więc może lepsze byłyby tabletki anty? już po pierwszej tabletce jesteś zabezpieczona.

z plastrami to nie wiem,ale przy tabletkach,to zaraz po tym jak sie pierwszw wchlonie,czyli 3 h od przyjecia:)

Gość fdfdfd
ja mam plastry i mnie nie odpadaja, to zalezy od naklejenia, tzrba pamietac ze na sucha czysta skorw, i nie posmarowana zadnymi opalajacymi balsamami bo wtedy rzceywiscie sie odklejaja

Gość Boriana
NiedzielaZimowa czytałam, że dziewczyny skarżą się na odklejające się plastry. Tez o to zapytam- czy to jakoś "osłabia" ich dzialanie. Zastanawiam się jeszcze nad tabletkami, ale chodzi o to, że bardzo źle toleruję wszelkie leki ze względu na sprawy żołądkowe. A plastry, tak jak tłumaczył mi lekarz w dużym stopniu omijają układ pokarmowy. Po rozmowie z lekarzem zdecyduję. A tak poza tym to bardzo się cieszę i nie mogę doczekać współżycia z moim mężczyzną :-)