Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tolaaa

Na wesele... zespół czy dj? - Wasze wybory

Polecane posty

Witam :) Mam pytanie jak w temacie, czyli kto będzie Wam grał na weselu? Jesteście za muzyką na żywo, czy może graną przez DJ\'a? i dlaczego akurat tak a nie inaczej?? Ja z moim Narzeczonym wciąż nie możemy się zdecydować, a już pomału czas zaczyna nas gonić.. Liczę na Waszą pomoc, może coś doradzicie.. ? :)

Gość Trzeba skopiować linka
Zdecydowanie zespół. DJ-a mogę posłuchać na dyskotece :)

Dziewczyny mam taki pomysł, może podawajcie jakieś namiary jak np. strona zespołu, jeśli zespoły taką posiadają. My też chcieliśmy zespół, ale po przesłuchaniu wielkiej ilości zespołów coraz częściej zaczynamy myśleć o dj\'u... Jakoś nie trafiliśmy na zespół, którego brzmienie nam się spodobało :( Pomału zaczyna mnie to przerażać...

Gość dojka dona
zdecydowanie zespół

Gość tylko dj
nie podoba mi sie estetyka imprezy typu "wesele z zespolem", tym bardziej z "gadajacym" czyli przasnie komentujacym kolesiem-wokalista, co nazywa sie rowniez wodzirejem. na naszym weselu dj odtwarzal kawalki tylko z listy jaka wczesniej mu przygotowalismy, nie bylo zadnych niespodzianek w stylu ze ktokolwiek pusci albo co gorsza zaspiewa (!) piosenke, ktora nam sie nie podoba (np. wykluczone jakiekolwiek disco polo). no i jakos nie wyobrazam sobie zespolu ktory potrafi "zaspiewac" (hahaha) porzadnie LP, RHCP, czy SOAD. A bez takich nie moglo sie przeciez obejsc na naszej imprezie :)

trzeba bylo poswiecic troche czasu na szukanie dobrego zespolu. dj jest rozwiazaniem dla leniwych.

Gość do tylko dj
To coś kiepsko u ciebie z wyobraźnią. Teraz zespoły z górnej półki grają niemal wszystko.

tylko dj zalezy z jakimi zespolami mialas do czynienia, u nas powiedzieli ze disco polo za zadna kase nie zagraja :) ucieszylo nas to :) pozatym na zywo duzo lepiej graja niz na stronce wszystko na zywo graja a na ostatnim weselu na jakim bylismy, mlodzi wynajeli jakis zespol a my razem z moim facetem jak lecial jakis utworek na czasie to bieglismy zobaczyc czy puszczaja z plyty... za kazdym razem grali...

tupet to ty masz... i niewiem o co oburzenie, sorry, chodzilo o podklad - obrazonych serdecznie przepraszam, ppewnie sie nigdy nie myliscie

Spanielka, dziękuję Ci bardzo :) Zespół wydaje się być naprawdę fajny! Z której części Polski oni są? I orientacyjnie możesz podać przedział cenowy? Z góry dziękuję :)

a Ty nic madzrejszego powiedziec nie mozesz? nie slyszalam o tej "slomie" ale widocznie u Ciebie to taka juz norma... :(

i co w zwiazku z tym? czy zespol podpiwrajacy sie podkladem jest gorszy od tego, co gra "na zywo"? przytocz rozsadne argumenty :)

Tooola kontakt tam jest, co do cen to tez zalezy od dojazdu, ale napewno Cie zaprosza najpierw abys ich posluchala na zywo, a na zywo naprawde swietnie graja

Gość tylko dj
wylozylam powody dla ktorych nie chcielismy zespolu, tak jak prosila o to autorka. nam to nie pasowalo i nie chodzi o to czy jestesmy leniwi czy nie :) po prostu nie, i tyle. powody w poprzednim poscie. PS. prosze podajcie link do zespolu ktory gra na weselach Linkin Park, Red Hot'ow, czy System of a down? Bo jakos ciezko mi uwierzyc bo nie slyszalam, o takich ktorzy by grali. no ale moze sie myle ;)

Gość No wiesz Spanielka
Spanielka, a słyszałaś ich na żywo czy swoją wiedzę na temat ich umiejętności czerpiesz tylko z ich strony? Są świetne programy muzyczne, które podrasują każdy fałsz. Najlepszy przykład mandaryna :D

myślisz, ze dobry zespol reklamuje sie przez internet? dobry zespol nie potrzebuje reklamy tego typu. zawsze bedzie mial branie - dzieki metodzie poczty pantoflowej :classic_cool: spanielko, zdziwilabys sie. oj, bardzo bys sie zdziwila, gdybys miala okazje posluchac tego, czego ja mialem okazje posluchac na naszej przasnej, polskiej ziemi :classic_cool:

to czemu setki innych zespolow z stronkami nie dalam???? co??? pewnie dlatego ze juz ich uslyszlam, pewnie dlatego ze bede ich miala na swoim slubie i pewnie dlatego ze uwazam ze sa naprawde dobrzy... ale dawaj swoje wywody, bo przeciez wiesz lepiej pewnie :(

na youtubie tez sa, wystepuja chyba w mogilnie, wystepowali przed perfectem ale po co ja to pisze? skoro macie lepsza wiedze na ich temat... nie kumam wiesz ile sie nasluchalam, jakich ludzi spotkalam szukajac zespolu...? nie tylko ty jedna cos na ten temat wiesz... :(

Słuchajcie!! W temacie chodziło aby każdy, kto ma na to ochotę, odpowiedział na pytanie, które zadałam. Nie wiem czy jest sens polemizować nad wyższością zespołu nad dj'em, czy odwrotnie. Każdy ma inny gust, a jak mówi stare powiedzenie "O gustach się nie dyskutuje", tak więc proszę o spokój ;) Prawda jest taka, że co człowiek to inna opinia i każdy ma prawo do podtrzymywania swojego zdania, nie przekonujcie się na wzajem co jest lepsze, a co gorsze, bo to i tak do niczego nie doprowadzi.

a co do tego czy zespol uzywajacy podkladow jest lepszy... nie bede tak oceniala, aczkolwiek chodzi pewnie przede wszystkim o umiejetnosci ludzi :p pozatym sluchalas zespolu z podkladem i takich co graja na zywo zupelnie? to skus sie i posluchaj, zebys mnie zle nie odebrala-nie twierdze ze wszytskie zespoly grajace na zywo sa gorsze od tymi z podkladow i odwrotnie ;)

a co do autorki z topiku, znalazals kontakt? my mamy slub w czerwcu a rezerwowalismy zespol juz w pazdzierniku, i czerwiec z tego co pamietam juz mieli na gwalt rezerwowany :) napisz emaila do nich najlepiej i spytaj sie o wszystko, sa z kuj-pom

Już napisałam :) My mamy ślub w październiku i chyba dość nietypowo, bo w piątek :) Bardzo mi się podoba jak grają. My, z Narzeczonym, przesłuchaliśmy już na prawdę dużo zespołów i... do tej pory podobały nam się 2, ale niestety, albo terminów brak, albo kosmiczna cena. Zobaczymy co odpiszą :)

Gość Do Spanielki
To na ślubie zespół gra? No bo ja myślałam, że na weselu :P

Spanielka, wiem że pewnie nie nisko, ale pytanie czy kwota będzie dla nas do zaakceptowania ;) Za zespół na jeden wieczór nie wydam 10 tyś. więc zobaczymy co zaproponują