Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NieGrzecznaAga24

co to może być- proszę pomóżcie

Polecane posty

Gość NieGrzecznaAga24

Cześć dziewczyny, mam nadzieje ze któraś mi pomoże. Chodzi o to ze od lipca staramy się z mężem o dziecko, oczywiście do tej pory się nie udało:( W tamtym miesiacu okres spóźnil mi sie o 3 tyg,miałam ciągły stan podgorączkowy (36,9-37,6) . Byłam u ginekologa przepisał mi LUTEINĘ na wywołanie, stwierdzil ze jest wszystko ok niby. Okres dostałam po 5 dniach tzn. 2 stycznia, potem 16 stycznia mialam plamienie, i znow nie czuje by okres nadchodzil, i nadal męczy mnie temperatura z rana mam zaraz po przebudzeniu 36,9-37,2 a wieczorem do 37,7. Dodam ze wszystkie testy jakie robilam byly negatywne. Bardzo prosze o porady. Dziekuje z gory

Podstawową rzecz jaką lekarz powinien zrobić to usg zeby obaczyć w jakim stanie są jajniki,czy nie ma niepopekanych pęcherzyków,cyst,torbieli.A jak z owulacją?Monitoring cyklu też wskazany. Z tą temperaturą też dziwne choc są osoby,które maja podwyzszona temp. ciała nawet przez całe życie. Nie daj sobie wmówic żebyscie odczekali rok i potem dopiero usg i badania.

Gość Becia Sobczyk - Stępień
PEWNIE W MŁODOSCI ROBIŁAS SKROBANKE!!!!!!!! A TERAZ BIADOLISZ ZE NIE MOZESZ ZAJSC!!!!

Gość NieGrzecznaAga24
tak .Zrobiłam skrobanke, ale wiecej sie to nie powtórzy!!!!

Gość NieGrzecznaAga24
nigdy nie mialam skrobanki , a mój mąż jest moim jedynym partnerem. Michelle Mialam robione USG i niby wszystko jest ok. No i fakt powiedzial mi ze jesli przez pol roku nam sie nie uda to najpikerw moj maz ma sie przebadac, tzn nasienie

Gość NieGrzecznaAga24
Nie potrzywaj sie za mnie, wiesz szkoda ze nie jestes na moim miejscu- choc moze kiedys bedziesz, czego Ci nie zycze, bo czuje sie strasznie

Gość NieGrzecznaAga24
Becia na skrobanke tak a propo to mnie nie stac... ale widac ze Ty z Twoimi 10 kaflami nie raz ja wykonalas. (dot. innego topicu) Jestes żalosna

Gość NieGrzecznaAga24
czy może ktoś jeszcze mial podobna sytuacje|?

Gość ewiska111
NieGrzeczna hej!ja rowniez staram sie o dzidzie od lipca.Jak narazie cisza:(Postanowilismy zrobic badanie nasienia.Obecnie biore Clomid na polepszenie jajeczkowania.Jesli robilas usg i wszystko wyszlo ok to nie masz sie o co martwic.

Gość NieGrzecznaAga24
a jak to jest z tym nasieniem, bo moj maz mowi ze zrobi te badania u mnie w przychodni mozna to robic 25 zł kosztuje ale jak sie przewiezie je w sloiczku to chyba ok bedzie nie?

Ja bym mimo wszystko polecała sprawdzic czy owulacja jest i zrobić badania hormonalne ze względu na te cykle i tą temperaturę.Mozesz sprawdzić z 2,3 cykle za pomocą testów owulacyjnych czy ją masz.Wiem co przeżywasz,bo sama starałam sie prawie rok i dobrze pamiętam jak ciężko mi było.

Jeśli sie bierze luteine czy duphaston to sie wtedy nie robi,bo wynik może być sfałszowany,a tak to raczej prawde pokazują, tak mi ginekolog tłumaczył.Mam nadzieje,że wyniki męża będą dobrze i to tylko psychika was blokuje.Pozdrawiam :-)

Gość ewiska111
Nie Grzeczna Aga na nasionka kup pojemniczek taki jak na mocz.Musisz je w okolo 15 min.dostarczyc do labolatorium:)Zrob sobie rowniez monitoring jajeczkowania.Ja bede szla w tym miesiacu:)w popszednim niestety nie doszlo do owulacji:(

powiem szczerze ze zaczelam sie poddawac, nawet testu nie zrobilam w tym miesiacu, a w czasie gdy nie mialam okresu, tzn jak mi sie spoznial zrobilam chyba 10.

ewiska111 no dzieki za odp. :) a co do tego pudeleczka to ponoc czytalam ze powinno byc szklane. A co do monitoringu to pewnie sobie zrobie. Tylko kiedy to sie robi, trzeba sie jakos przygotowac? i co ile sie chodzi?

Gość ewiska111
moze i powinno byc szklane:/mi babka mowila zeby kupic ten do moczu.Hmm!a co do monitoringu to zalezy jak dlugie cykle masz.Ja mam co 30 i mam przyjsc 11dnia cyklu 12 i 13.A ile kosztuje to nie mam pojecia:)Mieszkam za granica ale chodze do pol gin:)Za badanka nasienia placilam 50 zl

Gość Becia Sobczyk - Stepięn
o tu jesteś becia chodź suko na swój temat to pogadamy

Gość ewiska111
Pozdrowionka:)lele lulu:)papa

Gość przyszla mama24
NiegrzecznaAga24 ja mialam dokladnie taka sama sytuacje jak ty tylko ze ja z mezem staralismy sie półtora roku o dzidzie i uwierz ze juz stracilam nadzieje mimo ze gin mi mówil ze jest wszystko wporzadku no i udalo sie miesiac po slubie:)na poczatek marca mam termin wiec ja trzymam kciuki tobie tez sie uda pozdrowionka

Gość no jesli robilas skrobanke
to byc moze nigdy nie bedziesz mogla zajsc w ciaze :(

nie przejmuj sie tymi wypowiedziami .. kolezanka tez sie bardzo dlugo starala bo 2i pol roku i dopiero teraz zaszla w ciaze .. Nie martw sie

Gość fanka promocji
możesz mieć torbiel na jajniku, zrób koniecznie usg.

Gość ale nad czym Ty się zastanawia
sz??? minęły jakieś 4 tygodnei i zwyczajnie zbliża się kolejna @ co w tym dziwnego???