Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość itd itp itr

Proszę o pomoc - różnica między słowami

Polecane posty

Gość itd itp itr

Jaka jest różnica między dokumentem "autentycznym" a "oryginalnym' ? Wie ktoś może ? Bardzo potrzebuje, a nigdzie nie ma takiego wyjaśnienia.....Prosze o jakiekolwiek uwagi

Gość uuuuppp uppp
oryginalny-moze oznaczać niezwykły, wyjatkowy albo prawdziwy a autentyczny oznacza jedynie prawdziwy, potwierdzony

Gość itd itp itr
Dziękuję za podpowiedź. Tylko teraz jak to przypasować do znaczenia dla kryinalistyki.... ?

Gość Moze ktoś wie coś jeszcze

Gość Ms. Szefild
www.google.pl

Gość itd itp itr
Niezwykle przydatna porada pana wyżej - dla Twojej wiadomości, przeszukałam już wszystkie możliwe strony internetowe, i nigdzie nie ma choćby punktu zaczepienia. A nie chodzi mi o znaczenie słów autentyczny i oryginalny. Więc daruj sobie takie uwagi

Gość vvvvv
oryginał jest zawsze jeden, natomiast autentyczne mogą być też kopie

Gość itd itp itr
poza tym czekam na gotowca, bo jestem tępa. Dlatego chcę pracować w Policji. Tam mózgowców nie przyjmują :D

Gość itd itp itr
itd itp itr poza tym czekam na gotowca, bo jestem tępa. Dlatego chcę pracować w Policji. Tam mózgowców nie przyjmują Brawo za błyskotliwość ! Zrób coś człowieku pożytecznego a nie tracisz czas na bezsensowne głupie teksty.

Gość dentti
oryginalny to np. spisany przez dana osobe o ktora sie rozchodzi a autentyczny to taki wiarygodny np chyba podpis ptrawdlowy na np.kserowan6ym dokumencie? nie pokrecilam cos :P

Gość wiele lat kupowalam triumpha
autentyczny - prawdziwy, rzeczywisty, oryginalny, nie podrobiony, wiarygodny. Etym. - gr. authentikós 'gwarantowany' od authéntēs 'sprawca; morderca'; zob. aut-; -hentēs '-czyńca'; por. efendi. oryginalny [wym. or-y-gi...] - samoistny, swoisty, nie będący naśladownictwem, autentyczny; nie oparty na wzorach; tworzący samodzielnie; niezwykły, osobliwy, rzadki; dziwaczny, ekscentryczny. Etym. - łac., originalis 'pierwotny, odziedziczony' z origo 'początek; pochodzenie; ród, rodzina; protoplasta czyli sa to synonimy, z tym,ze oryginalny moze d o d a t k o w o znaczyc niezwykły, osobliwy, rzadki; dziwaczny, ekscentryczny. W kryminalistyce wg mnie mozna stosowac zamiennie ( zreszta podaj kontekst)

Gość itd itp itr
No własnie wiem, że można stosować je zamiennie. Jak się tak zastanowić, to znaczy to samo. A kontekst jest taki jak napisałam: różnica między dokumentem autentycznym a oryginalnym (przedmiot: kryminalistyka), pewnie chodzi o jakiś szczegół, ale już nie wiem o co dokładnie