Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basia 80

CRESCINA odrastanie... czy ktoś stosował??

Polecane posty

Gość Basia 80

witam, zaczęłam kurację na włosy ampułkami Crescina odrastanie. czy ktoś stosował?? jakie były efekty. dodam, że dodatkowo stosuję tabletki na wzmocnienie włosów Inneov oraz Silica. do tego szampon seboradin i lotion. ale szampon i lotion chcę zmienić na produkty Dercos z Vichy lub Matrix z Loreala. dopiero zaczęłam, kuracja musi trwać przynajmniej 2 miesiąca. ja nastawiam się na 3. trochę kosztowne... no ale peruka jest droższa:/ jeśli ktoś ma jakieś rady, spostrzeżenia itp, prosze o podzielenie się nimi ze mną:)

Gość Basia 80
up

Gość Basia 80
upup

Gość Gosiaczek 19
Witaj Basia 80! Nie stosuję CRESINA, ale zastanawiam się nad zakupem ampułek. O jakiej mocy ampułęk używasz? Widzisz już jakieś efekty? Prosze, napisz czy coś się zmieniło i czy ci pomaga... Ja mam 19 lat, od ok 6 lat wyapdają mi włosy... Mam obciażenia genetyczne. Moja mam straciłą włosy w wieku 20paru lat..boję się, zę i ze mna tak będzie :( W dzieciństwie miałam piękne długie włosy. Teraz mam ich minimum z 10 razy nniej. Nie mogę zrobić nawet kucyka, nawet gdy je spnam wyglądam starsnzie. Wiem, że wszysycy widzą, że nie amm włosów ;(... czuję, że jak będą mi wypadać jeszcze z miesiąc to zostanę całkiem łysa ;( Widzę wprawdzoe troszke nowych włosków, ale boję się, że większosc włosów już mi nie odrośnie bo jest zbyt późno..nie chce mi się żyć ;( NIE CHCĘ TAK ŻYĆ!! :( PROSZĘ, NAPISZ JAK DZIAŁAJĄ TE AMPUŁKI I JAK WYGLADA TWOJA HISTORIA WYPADANIA WŁOSÓW. SĄ BARDZO DROGIE, ALE GDYBY DZIAŁAŁY.... TO MYŚLĘ, ZE NIE MA SIĘ NAD CZYM ZASTANAWIAĆ

Gość Basia 80
cześć stosuję od miesiąca, crescina 300 odrastanie. na razie tak serio to nie widzę wcale efektów- za krótki czas stosowania. stosuję jeszcze tabletki inneov i silica. do tego szampon vichy dercos lub seboradin z czarną rzodkwią. kupiłam okazyjnie te ampułki, 15 sztuk w cenie 159 zł. kurcze tak namawiałam meża, zeby kupic od razu całą kurację, na 3 miesiące, ale on nie nie nie i takie tam. no i teraz juz takiej okazji nie ma i musiałabym zapłacić za to stężenie ok 360 zł:( chyba sie przerzucę na ampułki dercos z Vichy, są tańsze, a wiem, że skuteczne, przynajmniej mojej kolezance pomogły- 3 miesiące je stosowała razem z tabletkami i szamponem. widziałam ją 3 miesiace po zakończeniu kuracji- miała nowe dwucentymetrowe włosy, które sterczały w miejscu przedziałka. także chyba na nie się przerzucę, bo jak teraz mnam wydac 300 na ampułki, 65 na tabsy, do tego szampon.... no trochę drogo... a u ciebie to szkoda, że mama z racji genów nie zaczęła w młodszym wieku dociekać dlaczego tak u niej było i jak tobie pomóc. jak sobie poradziła z tym mama?? nosi perukę?? ja widze przerzedzenie po ciąży, pod swiatło to normalnie widac zarys głowy, bo tak mi włosy prześwitują. tez mam załamkę, zawsze miałam cieniutkie włosy, no ale nie prześwitujące... wiesz skoro masz zaczac, to chyba doradzałabym tą kurację z vichy DERCOS. 3 miesiące. potem odczekaś 3 miesiące i wznowić kurację na 2 miesiące... potem odczekac 3 i znów 2 miesiące... i wtedy dopiero tak na prawdę mogą być efekty. jak już włoski odrosną to raz na pół roku dobrzezrobić taką miesięczna kuracje w celu podtrzymania efektów.

Gość Basia 80
aha, jeszcze czytałam o ampułkach radical. może też wyprubuję... no zobacze co ten Dercos mi da :/

ja stosowałam Crescinę przez kilka miesięcy. Tanie te ampułki to nie są i specjalnych efektów też nie widziałam. Podrażniała ona moją skórę głowy i po aplikacji dużo włosów mi wypadało

Gość Basia 80
wiem, że crescina właśnie ma powodować uczucie pieczenia na skórze, bo to ma podnieść temp skóry głowy, przez co cebulki włosów .. coś tam coś tam... i że trzeba wmasowywać zawartość ampułki w skórę. także zaczerwienienie i pieczenie skóry to normalne przy tym specyfiku. za pierwszym razem to myślałam, że coś jest nie tak, tak mnie piekło. ale już każda nastepna aplikacja nie wiązała się z żadną nieprzyjemnością a zaczerwienienie znikało w ciągu 20 minut... za pierwszym razem też chyba na własne życzenie "wyrwałam" dużo włosów, bo tak staralam się wmasowac ów specyfik. po masażu skóry głowy jak rozczesałam włosy to byłam przerażona ich ilością na grzebieniu. ale jak mówię- sama sobie to zafundowałam. potem tez masowałam skórę głowy, ale już nie tak do przesady, i włosy nie wypadały. tak na prawdę to ja nie obserwuję u siebie nadmiernego wypadania włosów, na grzebieniu mam ich zaledwie kilka. ale mam wrażenie jakby nie odrastały nowe... buuu...

Gość przerzedzona
I jak Basiu? Ja również mam przerzedzone mocno włosy, tak że nie mogę się już normalnie uczesaćbez nanogenu. Nie wypada ich wcale dużo, po prostu przerzedzenie powoli postępuje od wielu lat. Zwłaszcza nasiliło się po dzieciach. Zastanawiałam się nad Cresciną ale w większym stężeniu 700. Ampułki Dercos stosowała w formie dwumiesięcznych kuracji kilka razy - u mnie nie zadziałały:(

Gość Basia 80
hej no kończe trzecie opakowanie.nad czołem widzę nowe włoski, na przedziałku też pojedyncze ale juz mi sie po prostu dwoją i troją w oczach te włosy, bo chybaza bardzo chcę je zobaczyć :/ moja szwagierka w listopadzie używała ampułek SEBORADIN. zawsze miała okropne włosy, liche, rzadziutkie dosłownie. po ciąży wypadały garściami. uzyła tych ampułek i teraz masuper włosy, a na przedziałku to dosłownie busz takich na 2-3 cm. nie wiem czy ta crescina działa czy nie... po prostu już sama nie wiem. wmasowuję bardzo sumiennie, żeby nie poszły na marne te wydane pieniążki. ale myśle, że obiektywnie będę mogła ocenić działanie tej kuracji za ok 2 miesiące. także możemy zostać w kontakcie:)

Gość Basia 80
aha no i SEBORADIN jesto niebo tańszy. chyba 31 zł za 12 czy 14 ampułek. może badziew, może nie... jej pomogło. a zainwestowała 10 razymniej niż ja....

Gość maxar
Do Basia80 Jeśli jeszcze zaglądasz tu czasem to napisz jakie masz odczucia po tej crescinie.

Gość maxar
do basia 80, no i jak z twoimi włosami. Czy ci odrosły

Gość Basia 80
szczerze... guzik... zero efektu... fryzjerka kiedyś mi mówiła, że wida dużo nowych włosków... ale ja się pytam... gdzie one są????

moje spostrzeżenia po crescinie: -za tą kasę myślę że nie warto. Zużyłam 2 opakowania i zastanawiałam się nad kupnem trzeciego. I właściwie dobrze się stało, że nie kupiłam, bo po odstawieniu preparatu włosy przestały tak bardzo się sypać. Jeszcze lecą ale nie w takiej ilości jak podczas stosowania cresciny. Teraz żaluję,że zużyłam nawet drugie opakowanie bo może więcej włosów bym uratowała.

Gość Basia 80
od dwóch miesięcy uzywam zamiennie szamponów Seboradin niger (fioletowa zakrętka) i dermena, oba do kupiuenia w aptece. jakiś szampon i tak trzeba uzywac, wiec wybrałam te przeciw wypadaniu włosów. no i powiem ci, że z czasem widzę, że nie lecą już tak. na grzebieniu znajduję ich coraz mniej. a crescina- cóż- ja zużyłam 3 opakowania, do tego inneov tabletki. cena koszmarna, efekt żaden.

Gość Maciek_NT
Ja też używam Crescina odrastanie 700 prawie 4 m-ce, efekty są problematyczne, nie wiem czy kontynuować. A uzywam Crescine R5 Stem, z uwagi na moj wiek, raczej pewien efekt powinien być. Pozdrowienia

Gość doji665
Maciek NT i jak włoski? Ja też chciałem kupić crescine, ale po tym co tutaj przeczytałem to chyba zrezygnuję

nie wiem jak to działa na mężczyzn. Ale jeśli chodzi o kobiecy zestaw to nie warto. Za tą cenę spodziewałam się, że po jednym opakowaniu to wogóle przestaną wypadać włosy, niestety płonne nadzieje. Było wręcz gorzej. Muszę tylko sprostować, że nie zadziałały ampułki przeciwwypadaniu, natomiast te, które miały być na odrost chyba coś dały, bo dość szybko pojawiły się małe włoski, które teraz sobie rosną. Podsumowując, jeśli ktoś liczy, że ten preparat zahamuje wypadanie to niestety nie. Ale może jednak warto użyć ten na odrost włosów.

Gość też potrzebuję tego

Gość też potrzebuję tego cudu
czytałam opinie, większość ludzi jest zadowolonych, jestem zdesperowana i chyba kupię te na odrost, bo włosy jakoś nadmiernie mi nie wypadają, mam nadzieję, że nie zaczną po tym preparacie :(

Gość dzisiaj zaaplikowałam sobie
pierwszą ampułke crescina steam odrost

Gość Belphegor__
Witam Sam od ponad miesiaca mam problem z wypadajacymi wlosami, zaczelo sie to od uczulenia (chyba) na szampon gliss cur, piecznienie,swedzenie, znajoma polecila mi Soberadin lotion po ktorym jej przestaly wypadac wlosy, z rozbiegu kupilem szampon,balsam,maseczke i wspomniamy lotion ktorego nalezy uzywac przez okres 3 tygodni, dzis mam przerwe na tydzien... oraz wyciag ze skrzepu polnego i pokrzywy bioogrodu.. efekt ? wlosy sa o wiele ladniejsze niz przy uzywaniu rzeczy ze sklepu, lepiej sie ukladadja nie elektryzuja.. ale co z tego skoro zaczely mi jeszcze bardziej wypadac niz wczesniej, podobno to taki efekt bo nowe wlosy ktore rosna wypychaja stare... no ale co z tego skoro nie widac aby nowe rosly, a w tym tepie jak codzienn myje wlosy i zbieram ich od groma to za miesiac/dwa moze byc po wlosach.. a wlosy mam do pasa.. czeka mnie wizyta u dermatologa.. jak fajnie ze wole terminy ma od 5 kwietnia...

Gość może na początek powinieneś
skrócić włosy, długi włos jest ciężki, jak masz osłabione cebulki, to powinieneś im ulżyć :) cresciny jak rozumiem nie stosujesz?

Gość Belphegor__
Witam Skrocilem wlosy :/ mam aktualnie za lopatki, przez chwile jakby ich mniej wypadalo, ale jak wczoraj uzylem seboradin lotion to znow zaczely mi sie sypac, i teraz nie wiem czy on mi pomaga czy to moze glowny sprawca... Nie, nie uzywam cresciny

Gość łysy
Kolega stosował crescine tą za 600zł, bo bardzo mu zależało aby uzupełnić braki przed ślubem. I co ...... , a no i nic. A ma w porównaniu ze mną niewielkie przerzedzenie. Ja używam szamponu i toniku Neril, produkty /garniera/. Szału nie ma, tonik trzeba wklepywać. Są jednak bardzo tanie /15-18zł/, ale włosy przestały mi wypadać. Żałuję że tak późno zacząłem je stosować bo w miejscach wyglądających jak kolano pojawił się niewielki meszek z którego z rzadka wyrastają mikre włosy. Chciałem wzmocnić cebulki /może jeszcze coś urośnie (-: / , zakupiłem Vichy /Aminexil 1,5% spray 125ml ok.160zł/ stosują go 5 tydzień i chyba trochę działa ale głównie na cebulki tych włosów które mi jeszcze zostały. MOŻE KTOŚ stosował coś po czym odrosły mu włosy w miejscach w których ich nie miał od kilkunastu lat ?????? / wiem że jestem trochę niecierpliwy, w końcu tyle lat łysiałem a teraz liczę że odrosną mi w pięć minut ......, a może jednak (-: /

Gość tonio
ja też mam taki problem, stosowałem już dużo rzeczy. chciałem kupić taką kurację z firmy ducray w sklepie kosmetycznym internetowym dermolab. Dobrze że zamawiałem przez telefon to Pani która przyjmowała zamówienie doradziła mi wiele rzeczy. Zaproponowała mi połączenie kilku rzeczy razem, Zaproponowała miabym połykał do wyboru inneov dla mężczyzn to takie tabletki specjalne tylko dla mężczyzn z problemem łysienia i przerzadzenia włosów i dodatkowo ampułki do wcierania w skórę głowy z vichy też dla mężczyzn. Kupiłem dodatkowo szampon z Vich dercos homme na wypadanie włosów. Stosuję tę kurację już 3 miesiąc i muszę przyznać że działa. włosy mi jakby mniej wypadają ale najwazniejsze że coś mi odrasta i widzę rezultaty.

Gość viki@@@
witam, ja obecnie stosuję NEOPTIDE firmy DUCRAY oraz kapsułki doustnie ANACAPS, witaminę B12 i BIOTYNĘ do ssania. trzymiesięczna kuracje powtarzam juz drugi raz( teraz kończę druga buteleczkę z trzech) i widzę ciągle jakies nowe włoski, z tyłu głowy jest ich sporo, gorzej z przodu. w okolicach czoła mam łysiejące miejsca;( i tam niestety nie ma poprawy. nie wiem dlaczego, tam przecież staram sie wcierać najdokładniej:/ niestety, kilka włosków na krzyż mnie nie zbawi. po tej kuracji moja pani dermatolog doradziła mi rozpocząć następną, tym razem właśnie preparatem CRESCINA 300- WYPADANIE I ODRASTANIE ale cena mnie przeraża. można by się było spodziewać po tak drogim specyfiku cudów, a tu jak czytam opinie to kiepsko wypada on w moich oczach. nie wiem co zrobić, szkoda mi znów wyrzucac pieniądze w błoto na coś co nie pomoze a może nawet zaszkodzi..:/ dodam że na uporczywe wypadanie włosów cierpię od ponad półtora roku. biore EUTHYROX 25 na tarczyce, bo wg dermatolog to ona jest przyczyna takiego stanu moich włosów(jest za mała), chociaż sama, po rozmowie z endokrynologiem, nie jestem do końca pewna co to przyczyny. jestem zrozpaczona, mam wrażenie że u mnie lepiej juz nie bedzie, jedynie gorzej. nie chce nawet myslec o tym że moge całkiem stracic włosy, a tak niedługo moze sie stać;( .. pozdrawiam

Gość viki@@@
witam, ja obecnie stosuję NEOPTIDE firmy DUCRAY oraz kapsułki doustnie ANACAPS, witaminę B12 i BIOTYNĘ do ssania. trzymiesięczna kuracje powtarzam juz drugi raz( teraz kończę druga buteleczkę z trzech) i widzę ciągle jakies nowe włoski, z tyłu głowy jest ich sporo, gorzej z przodu. w okolicach czoła mam łysiejące miejsca;( i tam niestety nie ma poprawy. nie wiem dlaczego, tam przecież staram sie wcierać najdokładniej:/ niestety, kilka włosków na krzyż mnie nie zbawi. po tej kuracji moja pani dermatolog doradziła mi rozpocząć następną, tym razem właśnie preparatem CRESCINA 300- WYPADANIE I ODRASTANIE ale cena mnie przeraża. można by się było spodziewać po tak drogim specyfiku cudów, a tu jak czytam opinie to kiepsko wypada on w moich oczach. nie wiem co zrobić, szkoda mi znów wyrzucac pieniądze w błoto na coś co nie pomoze a może nawet zaszkodzi..:/ dodam że na uporczywe wypadanie włosów cierpię od ponad półtora roku. biore EUTHYROX 25 na tarczyce, bo wg dermatolog to ona jest przyczyna takiego stanu moich włosów(jest za mała), chociaż sama, po rozmowie z endokrynologiem, nie jestem do końca pewna co to przyczyny. jestem zrozpaczona, mam wrażenie że u mnie lepiej juz nie bedzie, jedynie gorzej. nie chce nawet myslec o tym że moge całkiem stracic włosy, a tak niedługo moze sie stać;( .. pozdrawiam

Gość enisza
Hej ! Czy ktoś tu jeszcze zagląda? Ja zaczęłam kurację preparatem Crescina 300 odrastanie. Może ktoś jeszcze używa lub używał tego preparatu i podzieli się swoimi spostrzeżeniami?