Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milusinskaa

żołądek mnie nie słucha!!!!!!

Polecane posty

Gość milusinskaa

staram się zdrowo żyć.naprawdę się staram. nie jem jasnego pieczywa, słodyczy, nie piję cocacoli, staram się ćwiczyć, jeść dużo owoców i warzyw, przebywać dużo na powietrzu, nie palę i tak dalej i tak dalej. mimo to, mój brzuch jest ciężki, ciągle jakby napchany, mam wrażenie, że moja przemiana materii ma prędkość żółwia, każdy posiłek tkwi w tym brzuchu strasznie długo, czasem aż robi mi się od tego niedobrze. marzę o tym, żeby czuć się lekka, nie myśleć o tym, co zjadłam i dlaczego tak długo mi się odbija. może coś nie tak z moją dietą? może powinnam zmienić ćwiczenia (chodzę na jogę i pilates, regularnie). serdecznie proszę o rady!

Gość usia_siusia
Nie mialas w przeszlosci jakiejs anoreksji albo bulimii? Bo dla mnie to masz jakas obsesje na punkcie jedzenia, tyo chyba jest psychiczny bardzioej problem niz fizyczyny. Mowisz,ze chcesz byc lekka i nie myslec o jedzeniu a to sa jakies dziwne chyba ju z objawy...

Gość ożeszszek
Może zrezygnuj z ciemnego pieczywa, nie wszyscy go tolerują.

Gość welonka999
Chm... może powinnaś zafundować sobie oczyszczanie raz na jakiś czas? Całodniowa głodówka, tylko woda, może to Ci pomoże... A może lewatywa? Wiem, wiem, brzmi to obrzydliwie, ale podobno bardzo dobrze robi na te resztki zalegające w jelicie grubym, może one Ci też przeszkadzają?

Gość orangutang
a pójdź może do lekarza? wydaje mi się, że to uczucie ciężkości i ztrawieniem problemy mogą mieć więcej wspólnego z żołądkiem niż dietą. a może z tym też - może jesz coś,co ci podrażnia go. mi generalnie często zołądek też "odmawia posłuszeństwa", na przykład po bardzo ostrych rzeczach, albo po mleku czasem. mi akurat na to pomaga Polprazol, mam w domu pudełko i biorę wtedy jak coś tam jest nie tak i tyle. takie pudełko jedno mi starcza na jakiś czas. staram się też po jedzeniu mięte pić. jakieś takie jogurty też są dobre na trawienie. generalnie pogadaj z lekarzem.

Gość lalulalu
kup sobie jakas aktiwie czy cos takiego

czesto przy chorobach przewodu pokarmowego sa takie objawy, np. helicobacter pylori,pasozyty i inne... idz do lekarza mozesz tez nie tolerowac poprostu jakiejs rzeczy

Gość luuunatyk
Moze ze stresu to ci sie dzieje, moze sie za bardzo stresujesz tym, czy dobrze, czy zle jesz, to moga byc jakies klopoty zoladkowe, jasne, ale moze op prostu lekka nerwica, jest taka choroba ortoreksja chyba, ze czlowiek ma obsesje na punkcie zdrowego jedzenia, moze to masz po prostu?

Gość nancy***
jA JEStem byłą anorektyczką i też cały czas myślę o tym, co jem, tak mi zostało. mam nadzieję, że to nie Twój przypadek :( ale orangutang (:)) i angel_eyes dobrze Ci chyba radzi, pogadaj z lekarzem, bo może żołądek pewnych rzeczy po prostu nie umie strawić i jakieś lekarstwo po prostu jest Ci potrzebne, no cóż, my tu na forum niewiele tak narpawdę możemy zrobić :(