Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OPAPAPAPAPAOAPAOA

Czy schudnę jeśli...

Polecane posty

Gość OPAPAPAPAPAOAPAOA

Będę jadła normalnie ale wyrzucę z jadłospisu produkty (częste w moim przypadku) chipsy,fast foody, cole itd? Ważę 56kg przy wzroście 166cm, możecie powiedzieć że to mało ale jeszcze 3 miesiące temu ważyłam 45kg i jadłam wszystko a nagle zaczęłam tyć :-(

Gość OPAPAPAPAPAOAPAOA
up

Gość OPAPAPAPAPAOAPAOA
Mam 20 lat

Ale 45kg przy 166cm to niedowaga... Nie wiele ponad 16BMI. Powinnaś ważyć conajmniej 52kg. I n nnie mówię tego z zazdrości. Naprawdę.

Gość OPAPAPAPAPAOAPAOA
tak, wiem że to niedowaga ale najbardziej się obawiam tego że nie przestanę tyć i za chwilę będę ważyła jeszcze więcej. Nie chcę dużo chudnąć, 4kg wystarczy ale co powinnam jeść żeby nie przytyć już więcej? Kiedyś nie mogłam przytyć i mimo tego że jadłam sporo to byłam chuda a nagle zaczęłam tyć i to szybko bo jeszcze tydzień temu ważyłam 3kg mniej :-(

Gość Czorna
Wyrzuć to co mówisz i powinno byc OK. Ja odstawilam cukier, cole, czipsy, białe pieczywo - efekt - bez wysiłku schudłam 5kg w miesiąc. Ale fakt - to byl okres kiedy jadłam bardzo mało, za malo, i kilogram wrócił. Ale ile lepiej się czulam :D i zreszta - juz mi nie brakuje coli mojej ulubionej i słodkiej kawy - kocham kawe czarna i gorzką teraz :) Idzie sie przyzwyczaić tylko trzeba chciec.

Gość OPAPAPAPAPAOAPAOA
Teraz ważę 56kg, wcześniej ważyłam 45kg i pisałam o tym, że wcześniej miałam niedowage. Zawsze jadłam to na co tylko miałam ochotę ale teraz postaram się ograniczyć bo nie chcę już więcej przytyć. Zapomniałam dodać, że wcześniej paliłam i rzuciłam, może przez to zaczęłam tak tyć?

No to juz znasz przyczynę. Skonczenie z paleniem napewno mialo wpływ. Co nei znaczy że polecam palenie, bo jestem przeciwniczką:)

Gość OPAPAPAPAPAOAPAOA
Tylko, że kiedy rzuciłam palenie nie jadłam więcej niż przed :-( No cóż, będę musiała ograniczyć cukier i wziąć się za siebie :-) Dziękuję Ci za pomoc 🌼

Gość często po 20stce
nagle zmienia się przemiana materii i po prostu się figura zaokrągla rzucenie palenia też ma na to wpływ myślę że nie powinnaś przesadzać z odchudzaniem bo nie jesteś już małą dziewczynką ale kobietą i oczekiwanie że całe życie będziesz miała tą samą wagę co w liceum jest mrzonką pod wpływem hormonów nasza sylwetka się zmienia, hormony działają na nas cały czas więc zmieniają sie proporcje pomiędzy mięśniami i tkanką tłuszczową, rozrasta sie miednica.... dążenie do niedowagi to kiepski pomysł, zwłaszcza że za jakieś 5-10 lat pewnie będziesz chciała mieć dziecko, odchudzanie może doprowadzić do niepłodności, pamiętaj o tym nawet teraz gdy wizja macierzyństwa jest bardzo odległa, myśl o swoim zdrowiu i nie niszcz własnego organizmu bo nadmierne odchudzanie może się odezwać po latach w postaci problemów z kośćem, stawami, przedwczesną menopauzą, przyspieszonym starzeniem skóry

Gość OPAPAPAPAPAOAPAOA
Dziękuję. Nie zamierzam doprowadzić się do niedowagi bo prawdę mówiąc teraz lepiej wyglądam niż wcześniej (opinia znajomych) ;-) Muszę tylko zacząć się zdrowiej odżywiać żeby się za bardzo nie "zapuścić" :-)

Gość często po 20stce
56 kg to całkiem normalna waga przy wzroście 166, kogłabyś się niepokoić gdybyś ważyła więcej niż 66 kg jesteś przyzwyczajona że byłaś bardzo szczupła ale Ty miałaś znaczną niedowagę Kalkulator BMI Twój wskaźnik BMI wynosi 16.3. Tak niski poziom wskaźnika BMI może oznaczać wychudzenie. Stan taki może być spowodowany chorobami zaburzeń łaknienia. Czym prędzej zasięgnij porady lekarza! -------------------------------------------------------------------------------- Dla osób dorosłych wartość BMI wskazuje na: poniżej 15 - wyniszczenie 15,0 - 17,4 - wychudzenie 17,5 - 19,4 - niedowaga 19,5 - 24,9 - waga prawidłowa 25,0 - 29,9 - nadwagę 30,0 - 34,9 - I stopień otyłości 35,0 - 39,9 - II stopień otyłości 40,0 i więcej - otyłość kliniczna Granice wagowe według BMI dla podanego wzrostu: Wyniszczenie: poniżej 41.1 kg Wychudzenie: od 41.3 kg do 47.9 kg Niedowaga: od 48.2 kg do 53.5 kg Waga prawidłowa: od 53.7 kg do 68.6 kg Nadwaga: od 68.9 kg do 82.4 kg dziwię się że normalnie miesiączkowałaś, a może miałaś regularną miesiączkę tylko dlatego że brałaś pigułki ? po ich ostawieniu mogłoby się okazać że okres nie pojawia się wcale, a to juz jest powód do niepokoju.

Gość często po 20stce
naprawdę nie życzę Ci źle, ale wiem jaka to jest tragedia gdy kobieta stara się o dziecko a okazuje się że ma zaburzenia hormonalne i leczenie nie pomaga dbaj o siebie, nie trzeba mieć figury modelki by kochać i być kochanym

Gość OPAPAPAPAPAOAPAOA
Miesiączkę mam regularnie i nie biorę tabletek

Gość OPAPAPAPAPAOAPAOA
Widzę że wiecie dużo na ten temat ;-) Ja nawet nie wiem co to jest BMI :-D :-o Sprawdzę zaraz w googlach :-)

Gość no wlasnie ile masz
lat....ja w swojej klasie liceum mialam kilka dziewczyn baaardzo szczuplych , po prostu takie byly,chocbym nie wiem co jadly to tez ok.45 przy 163-166 ,a teraz niektore z nich w wieku 21-22 lat zaczely tyc i to calkiem sporo- powiedzialabym jakies 10kilo wiecej...