Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karolinka Linka

Luźne stolce po Bebilonie Pepti ??

Polecane posty

Czy któraś miała taki problem? Karmiłam synka Nan-em Ha, (stolce były twarde i zielone podobno to normalne, bo Nan ma zwiększoną dawkę żelaza) ... nagle okazało sie, ze mały ma skaze białkową i pediatra zaleciła Bebilon Pepti. Podaję mu od kilku dni - odrazu stolce zrobily sie jasno brązowe bądź żółte i konsystencja ok... ale dziś w nocy i w dzień były 2 i już CAŁKIEM luźne :o Pediatra stwierdziła, ze po Bebilonie Pepti tak moze być :o że to dość często spotykane. Co robić w takim wypadku? To nie była moja pediatra, bo z moją nie można było się skontaktować i ta kazała ze swoim lekarzem ustalać czy zmiana mleka czy nie i ogólnie olała problem totalnie, a przecież takie luźne stolce mogą doprowadzić nawet do odwodnienia organizmu? Aczkolwiek ta babka rzutem oka stwierdzila, ze małemu to nie grozi :o ... a ja się martwię. Ktoś tak miał ?

Gość Lawenda Lawenda Lawenda
Mojej małej po bebilonie kupki śmierdziały strasznie, bo to mleko na rozbijane aminokwasy na mniejsze łańcuchy i dlatego taki smród. tez miala luźne i ze śłuzem okazało się to nietolerancją tego mleka

Gość maamaa Bartusia
też karmie Bebilon Pepti i kupka jest zółta i luźna taka nawet troche wodnista, ale jaka ma byc jak dziecko zjada praktycznie tylko WODE :D mleko - woda, herbara - woda itd. Tak mi sie wydaje

Gość 76545673456798434567965434789
co to za mleko? w sklepach nigdy nie spotkałam :o

Gość gość
Witajcie mój synek ma niecałe 2,5miesiaca (waży 5kg) również je mleczko Bebilon Pepti bo ma podejrzenia skazy białkowej. Z kupą były problemy od początku, prawie zawsze pojawiały się 1- 2 razy dziennie od dłuższego czasu tylko jedna, jak nie zaparcia to poźniej normalne ale z bardzo dużym wysiłkiem co mnie dziwiło bo były miękkie. Od momentu podawania Pepti kupki są jasno brązowe ale bardzo bardzo wodniste zero zbicia. Martwie się ale w sumie nie wiem czy na zapas bo innych objawow nie ma, żadnej goraczki ani nic. Mleko je średnio co 3h w ciągu dnia po 100-120ml, dopajam go woda z glukoza też średnio 2 butelki po 80ml dziennie. Okolo 20-21 ma ostatni posiłek i spi do 5 czasami budzi się o 2-3 na mleczko czasami nie. Czy powinnam się nie pokoic?