Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość firmowy mail

czy moge otorzyc maila z firmy w domu?

Polecane posty

Gość firmowy mail

Nie bede obwijac w bawelne, prosze o pomoc, jesli jest mozliwa. Podejrzewam, ze moj maz mnie zdradza, czy jest jakas szansa, zeby otworzyc jego poczte firmowa w domu, znam haslo i maila Nie jestem pewna, czy potrzebuje program tej firmy, zeby otworzyc jego poczte? Dziekuje za wpisy

Gość mozesz otworzyc

Gość jasne ze mozesz otworzyc

Gość BY MY BABY
no jasne

Gość firmowy mail
ale jak?, w jakim programie? rany to wazne dla mnie, pomozcie on otwiera te poczte tylko w firmie, tu nie

Gość firmowy mail
ten mail nie jest w o2, onet czy inny popularny program , to mail z konowka np bbbb@nazwakonkretnafirmy.pl

Gość dreetggg
wchodzisz na tą strone gdzie ma maila np. wp.pl albo onet.pl

Gość firmowy mail
przyklad: bbbbb@tp.pl

Gość zostaw menża w spokojó

Gość firmowy mail
za wszystkie podpowiedzi z gory dziekuje, musze isc do pracy, jak wroce przeczytam, naprawde bardzo sie martwie pozdr

Gość mam takie pytanie....
o matko a gdzie on ma ta poczte zalozona??

Gość gbyby głupota umiała latać
Przez serwer można, ale po co?

przecież napisała kobita, że pocztę facet ma FIRMOWĄ dla mnie oczywiste, ze na firmowym serwerze, a nie na jakimś onecie czy innym publicznym a odpowiedź brzmi - można sie wlamać na firmowy serwer pocztowy, ale to jest wyższa matematyka czyli w zasadzie, odpowiedź brzmi - NIE

Gość do Ewy
a wiesz, jak ja mm podobny problem, w sumie mysle ze wiele kobiet, czuje sie zdradzana, brak tylko dowodow jesli jest jakakolwiek mozliwosc jak z serwera? dzieki

Gość firmowy mail
dzieki za wpisy, niestety nie bardzo pomocne, czy moglaby Ewa napisac o co chodzi z tym sererem? dzieki bardzo

Gość no tak.......
nie tzreba sie wlamywac nigdzie :D pewnie maja inerfejs www do tej poczty, wiec wystarczy wklepac odpowedni adres w przegladarke (wejdz na strone firmy, moze maja odnosnik do poczty tam, a jak nie to sprobuj to nazwafimy.pl z przedrostkiem poczta. lub mail. albo z outlooka czy jakiegokolwiek programu jesli jestes w stanie dojsc jakie sa dresy pop3 i smtp)

Gość no tak.......
aha, tam moze byc pokazany ostatnie ip z ktorego odbylo sie logowanie na poczte :p

Zastanawiam się ile osób wie co to firmowy mail... Wszystko zależy od tego, gdzie Twój mąż pracuje. Jeśli w jakiejś małej firmie, która nie ma własnego serwera do poczty to masz duże szanse na włamanie, znając hasło. Jeśli firma jest większa to Twoje szanse maleją. Jeśli naprawdę duża a nie jesteś hakerem to Twoje szanse są praktycznie zerowe.

Gość no tak.......
do serwera poczty wystarcza domena i 1 komputer, wiec nawet kilkuosobowe firmy maja takie same mozliwosci jak te wieksze, te wieksze maja zazwyczaj tylko wygodny (lub niewygodny :D) interfejs www do tego, kont shellowych raczej pracownikom nie udostepniaja, chyba ze to jakas informatyczna firma :D

\"Jeśli w jakiejś małej firmie, która nie ma własnego serwera do poczty to masz duże szanse na włamanie, znając hasło. Jeśli firma jest większa to Twoje szanse maleją. Jeśli naprawdę duża a nie jesteś hakerem to Twoje szanse są praktycznie zerowe.\" hyhyhy :D dobre :) albo przez www wchodzisz jesli maja interfejs postawiony albo dowiadujesz sie jaki jest adres serwera poczty przychodzacej wklepujesz dane do jakiegos programu pocztowego i dajesz. a no i jesli programem to zaznacz zeby nie kasował maili z serwera tylko je zostawiał ;]

Gość firmowy mail
rany dzieki wielkie, co prawda upelnie nie ma o tym pojecia, ale poszperam w necie zbieram sie do pracy po powrocie odczytam wpisy za wszelkie dodatkowe info bardzo dziekuje wiecie jak ja sie czuje podle, nie moge na niego patrzec, mam czucie, ze cos nie gra, inticja? pzdr

Gość Sorry ale jak ci ludzie
Otwieraja poczte mailowa poza firma;? nie moga? jesli sa np na urlopie?

Ano nie mogą. W wyjątkowych przypadkach (zależy od stanowiska i dotyczy tylko tych wyzszych), firmy dają pracownikom zdalny dostęp do maila przez internet. Ale wtedy logowanie do sieci firmy odbywa się przy pomocy specjalnego urządzenia (token), które za każdym razem generuje kod dostępu.

Gość no tak.......
blagam :D

Gość tn nie ma szans
zeby otworzyc taka poczte, nie wierze, cos mus byc, wwiem, ze otwoeraja sluzbowe maile, tylko jak?

Gość firmowy mail
witam wszystich, dzieki za wpisy czy mozecie mi tylko podpowiedziec, jak mam albo gdzie szukac tych adresow pop3 i smp, oczywiscie tej firmy? dzieki pzdr

tutaj raczej ci nikt nie pomoże...potrzebujesz kogoś zaufanego i z wiedzą, chyba ze podasz tutaj namiary firmy męża ? a skoro masz haslo i login to najważniejsze....reszta to kwestia douczenia sie ;-)

Gość nie da sie
jak bylam na wakacjach byl facet kory ze soba laptopa sprawdzal poczte firmowa kazdeg dnia, wiem bo gadalam z nim, po co mu tem laptop, on ze musi sprawdzac maile z pracy wiec nie da sie

Gość to zależy...............
Ja pracuję w dość dużej firmie Też mam firmowego meila z nazwą firmy. Ja mogę sprawdzić pocztę w następujący sposób: wchodzę na stronę firmy, wchodzę na Intranet i tam jest opcje sprawdź pocztę. Ale... Muszę podać swoje hasło za pomocą którego loguję się do Intranetu nadany mi kiedyś przez administratora. Poza tym z poziomu domowego sprawdzę tylko te meile, których nie odczytałam w firmie.Także nie jest tak łatwo

Gość co ja widze
hehe :D ale z Was pseudoznawcy. :) jeśli firma ma serwer i własną sieć, to możesz sobie otworzyć adres tej firmy na każdym komputerze, niezależnie od tego, jaką mają sieć. większość firm nie zajmuje się tworzeniem własnych serwerów w siedzibie firmy. wynajmują od tego specjalistów, którzy robią im adres, administrują i moderują ich strone. a firma sama w sobie, często ma normalny internet, taki jak każdy przeciętniak ma w domu. i to tutaj nie ma żadnego znaczenia. najlepiej porozmawiaj szczerze z mężem o swoich podejrzeniach :/ to co robisz, jest nieuczciwe. lepiej miej czyste sumienie, zapytaj go jak się sprawy mają. - szczerość i rozmowa to w małżeństwie podstawa. rozmawiaj z nim dużo.