Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nauczona

Czym wyszczuplić i ujędrnić cialo?

Polecane posty

Od lat ćwiczę brzuszki, codziennie też smaruje sie balsami ujędrniającymi.Chyba próbowałam już wszystkich dostępnych .Ostatnio zaszalałam i kupiłam Vichi lipo-strech, koleżanka twierdzi, ze krem ten robi cuda, to znaczy przy diecie i ćwiczeniach faktycznie wyszczupla i modeluje sylwetkę .Pierwsze opakowanie mi się skończyło i zastanawiam sie , czy jest sens wykupować następne.Dodam, ze moja skóra po porodzie i ciągłym tyciu i odchudzaniu sie jest rozciągnięta .Czy któraś z Was stosowała ten krem?A może macie jakieś swoje ulubione, sprawdzone i skuteczne balsamy, kremy lub żele ujędrniające brzuch? Proszę o odpowiedzi.

Gość podaj dalej
proponuje zabiegi u kosmetyczki z domowych spsobów peeling kawowy (fusy z kawt+cukier+olejek grejpruitowy+oliwa z oliwek) do tego raz zimny raz goraczy prysznic ja osobiscie nie wierze w te wszystkie kremy ujedrniajace i wyszczuplajace sama chemia i pic na wode.... najlepiej zaczni sie ruszac

Gość podaj dalej
poza tym wsszystkie kremy które już o dziwo pomagają to jest to chwilowy efekt taki ala maskujacy (szczególnie antycellulitisowe) i po odstawieniu raczej wszystko wroci;) zabiegi kosmetyczne to duzy wydatek ale.... zliczajac koszty siłowni kremów i te nerwy to wyjdzie ci na to samo

Otóż boję sie , ze jak jeszcze schudne to ten mój paskudny flak na brzuchu sięgnie ud! buuuu....nie mogę patrzec na swój brzuch, a na operacje nie pójdę ....

A czy uzywanie tych kremów przez cały czas moze okazać sie toksyczne dla organizmu?

Gość zmartwię Cię
jeśli masz nadmiar skóry po ciąży to niewiele możesz zrobić poza noszeniem gorsetów i bielizny korygującej masz nadmiar skóry bo nadmiernie rozciągneła się w ciąży, włókna elastyny popękały i dlatego skóra nie chce się obkurczyć nie wierz w kremy, te niewiele dadzą, prawdziwy efekt mozesz osiągnąć jedynie dzięki naprzemiennym prysznicom oraz masażom kostkami lodu, wiem brzmi ekstremalnie.... no i ewentualnie wytrwałe ćwiczenia realny efekt dadzą też najnowocześniejsze zabiegi falami radiowymi aparatem Focus rf, ale są kosmicznie drogie ( głowica wysyła fale radiowe, które nagrzewają włókna kolagenu do wysokiej temperatury i te obkurczają się) te zabiegi stosuje się też na twarz by uzyskać efekt liftingu pomyśl czy stać Cię na zabiegi Focusem bo mimo że drogi daje efekt a porównywalne sumy będziesz wydawać latami na nieskuteczne balsamy i kremy poszukaj gabinetów kosmetycznych z Focusem, wiem że są takie w Warszawie np La Perla

Gość zmartwię Cię
no sorki jeśli Cię przygnębiłam, ale mam ten sam problem, jako nastolatka gwałtownie przytyłam 15 kilo w ciągu dwóch miesięcy....potem wszystko ładnie zrzuciłam ale mam rozciągniętą skórę na udach, pupie i ramionach....taki właśnie nadmiar przeżywam koszmar na myśl że w ciąży stałoby się to samo z moim brzuchem, ewidentnie mam do tego tendencje, słaby kolagen w skórze i tendencje do rozstępów, jedyna idealna część mojego ciała to płaski brzuch, ale pewnie niedługo będę mieć tak jak Ty, bo planuję dziecko trzymam kciuki by wkrótce było więcej salonów z Focusem i ceny stały się bardziej przystępne dla nas

Gość podaj dalej
w ogole jak tak czytam to panicznie zaczynam sie bac ciazy..... tego tycia rozstepów rozciagnietej skóry dużej pupy... Uwielbiam swoja sylwetke i nie chce jej stracic;/

Oj tam - ale przecież niekoniecznie każdego może to dotknąć w takim samym stopniu/ Mimo to - można przecież ćwiczyć podczas ciąży a już po samym rozwiązaniu również zapisać się na fitness albo ćwiczyć pod okiem trenera.