Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karkówkaaaaaaaaaaaaa

karkówka

Polecane posty

Gość karkówkaaaaaaaaaaaaa

Chciałabym upiec w piekarniku w plastrach.Zawsze posypywałam przyprawą do karkówki,jednak teraz jej nie mam.Czym mogę ją przyprawić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie ogladałam wczoraj Klanu
naszpikuj czosnkiem, natrzyj majerankiem, ziołami prowansalskimi, solą , pieprzem, dodaj z 2 kulki ziela, listek laurowy .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja daję każde zioła, jakie mam i lubię, zwykle nie stosuje gotowych mieszanek, bo często jest tam dodawana sól i glutaminian do tego trochę wody na dno naczynia żaroodpornego i do piekarnika na 200 stopni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nigdy nie gotowałam niczego z winem, nie mam wyrobionego tego smaku, jak to ma wygladac, wolę nie eksperymentować poza tym jak wino, to wytrawne, czyli kwaśne, ja nie lubię kwaśnego mięsa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie ogladałam wczoraj Klanu
ja robie karkówke jak Ewa w zarodpornym, tylko ze zamiast wody na dno daję z dwie łyzki oleju i pół łyzki octu winnego. karkówka i tak pusci duzo wody, olej daje po to zeby na poczatku nie przywarła do naczynia ale to raczej z przyzwyczajenia:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie ogladałam wczoraj Klanu
a i wrzucam do rozgrzanego na 220 stopni piekarnika na 15 min, potem redukuje do 180 stopni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa czy jak ci tam
mieso pieczone na winie nie jest wcale kwasne, z ciebie zadna jak widac kucharka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co wy tam wiecie
Ludzie!!co wy wiecie o gotowaniu??? przed wlozeniem do pieca powinno sie kawał miesa obtoczyc w mące i wrzucic na patelnie i obsmazyc z obu stron...dopiero po tym wsadza sie miecho do pica!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie ogladałam wczoraj Klanu
a po kij obtaczac w mące?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja z tego, co wleję na dno naczynia i tego, co puści mięso plus przyprawy i na koniec śmietana - mam pyszny sosik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karkowa w plastry
naczynie zarrooooodp nasmarowac maselkiem na dno wrzucic ziemniaki mlode male w calosci lub wieksze w polowki marchew w polowkach podobnie pietruszke pieczarki male w calosci wieksze na pol cebula w cwiartki papryka zielona czerowona w cwiertki przyprawy:rozmaryn sol pieprz mieso posoloic popieprzyc i skropic dosc obficie octem balsamicznym ziemniaki inne watrzywa i na gore miesko poprzecypywac sola i pieprzem i rozmarynem ja dorzycam zielony piperz w zalewie na sama gorer gdzieniedzie kilka ziemniakow jakies warzywsko nie ukladac scisle warstwami a ot tak byle jak do nagrzanego piekarnika az miesko zmieknie pod koniec odkryc naczynie zeby sie ziemniaki na wierzchu i miesko zrumienily nie pdolewac woda ani bulionem warzywa i mieso same odddadza plyn smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karkowa w plastry
polecam dodac spoooro cebuli zyskuje slodkawy smak i jest pyszna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karkowa w plastry
a jak na blache to ide na latwizne i brak zdrowia mianowicie mieso w plastry -paryka slodka,ocet balsamiczny ,olej.przyprawa delikat do miesa czerwona.sole peper cebula w piora mieso nacieram owa brejka obkladam cebula na noc do lodowki a w poludnie na blache na folie i pieke w rozgrzanym, pycha do tego zpieczone zimniaki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja przedwczoraj tankowałam
z tymi warzywami to co kto lubi, mi to wybitnie nie podchodzi. ale ja akurat nie lubie w warzywach smaku miesa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×