Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmml---

BOL NEREK I WATROBYCO TO JEST___________________________

Polecane posty

Gość mmml---

Od 4 dni przyjmuje antybiotyk UNIDOX, bo nie moglam oddac moczu, bolalo , ciagnelo jakby w dol. W sobote musialam wyjechac do innego miasta zamiast lezec w lozku, jak siedzialam bylo w miare ok.Jak chodzilam to myslalam ze umieram, bolaly nerki, pecherz , mocz metny i gesty, zolty, smierdzacy,brzuch sie powiekszyl, bylo mdlo ale przeszlo bo kolezanka dala mi FURAGINUM i bol zelzal... i tak do dzisiaj), mdlosci, bol nerek i ...CZEGOS pod krzyzami po prawej stronie ). Chodzisc moge w miare, ale boli nnon stop gdzie sa nerki.... Co to jest..czy ktos sie orientuje... jutro pojde do lekrza, ale kolejna noc bedzie nieprzespana...

Gość wg mnie jest to ból nerek

Gość moze masz kamienie w nerkach
alo zapalenie nerek....ono objawia sie mdlosciami, oslabieniem organizmu, poczytaj o tym i marsz do lekarza bo to powazna sprawa!

Gość jajajajajkghj
unidox to zajebiscie mocny antybiotyk. jego branie moze sie tragicznie skonczyc. ja mam od niego grzybice od 5 lat. calego organizmu

Gość mmml..
hej. Chcialam napisac, co sie dzieje u mnie. Mianowicie po tej tragicznej sobocie iFuraginowi ktory wtedy pomogl poszlam w srode do lekarza, ktory stwierdzil ,ze mam KAMICE NERKOWA.(boze, co to jest??????????????) Bol,mdlosci nie przechodza do dzis. Nie moge sie schylac wrecz, bol po obu stronach plecow i pecherza. Mialam badanie moczu-wyniki sa takie ,ze: -brak jest azotynow,bialka,bilirubiny,cial ketonowych,glukozy -obecne sa leukocyty i krew(krew chyba bo mam miesiaczke) -PH =7.00 -W osadzie sa leukocyty 3-5 wpw. erytrocyty swieze liczne bakterie wpw. ciezar wlasciwy-1.020 Czy te wyniki sa ok?

Gość nie znam się na wynikach
więc niestety nie powiem Ci czy są dobre czy złe...najlepiej zapytaj się o to lekarza.Absolutnie też nie lekceważ swojej choroby bo nieleczone schorzenia nerek są baaaardzo uciążliwe:(Jak najszybciej zacznij leczenie!Trzymaj się cieplutko,pozdrawiam🌻

Gość mmml..
najgorsze jest to, ze dla moich rodzicow jestem leniem ,a na serio ciezko mi chodzic i tym bardziej sprzatac. Nigdy nie mialam w zyciu takiehgo bolu jak w sobote...myslalam ze umre na podlodze.

Gość mmml..
mocz mam dalej ciemny i taki metny. Mam nadzieje, ze sie wylecze.aha-zrobiono mi tez USG i mam jakies zlogi na prawej nerce.

Gość mmml..
mysle sobie, skad to sie wzielo, skoro dbam o siebie?chodze ubrana cieplo itd.

Gość mmml..
w poniedzialek ide z wynikami USG i moczu i zobacze co mi powie.

Gość nie znam się na wynikach
mam nadzieję,że wszystko będzie ok i syzbko się wyleczysz:)Nie wiem skąd się biorą takie choroby tym bardziej że człwoiek dba o siebie itp.Echh niepsrawiedliwe to,czego czesto tak jest że im bardziej czlwoiek sie stara tym bardziej choruje:(Daj znac co zalecil lekarz.Pozdrówki!

Gość mmml.
hej. zastanawiam sie,czy ktos moze mi popwiedziec-co mam zrobic??? co jesc, xczego nie jesc, co pic, ile pic??? bol na dole jest onn stop. Mama mowi, ze ta kamica to moja wina, bo pilam MUSZYNIANKE, a to podobno powoduje problemy:(

Gość mmml..
Chcialam sie tez zapytac, czy te miejsce (pecherz i krzyze) trzymac w cieple? czy trzeba chodzic czy lezec przy kamicy?? Prosze o podpowiedzi bo doktor nic nie mowi.

Gość mmml..
wlasnie przeczytalam o tym ,ze jak jest ostry atak kolki nerkowej (co u mnie chyba mialo miejsce w ta tragiczna sobote) to pisze, ze trzeba to leczyc szpitalnie(!!!),a ja wtedy do lekarza sie nie zglosilam!! czy moga byc tego konsekwencje??

Gość mmml..

Gość magd-a50
Jeśli to kamica to konieczna wizyta u urologa. Pewnie zrobi Ci usg i ewentualnie urografię. Jeśli kamienie są małe to mogą same zejść- trzeba dużo pić, ciepla kąpiel. Jeśli duże to trzeba je usunąć albo przez rozbijanie albo też chirurgicznie /endoskopowo lub tradycyjnie. Koniecznie przy chorobach nerek trzeba nosić się ciepło - żadnych golych bioderek!

Gość mmml..
dzieki Magda za pomoc. jestem w cieple, ZAWSZE ubieram sie tak ,by nie bylo golych plecow. Co do USG to mialam zrobione wlasnie teraz (tzn pod koniec zeszlego tygodnia) i tam mi powiedziano ,ze sa jakies zlogi w prawej nerce.

Gość mmml..
popdnoszee

Gość mmml..
w gooore

Gość mmml..

Gość mml.

Gość mmml---

Gość no ci z ze zdrówkiem
polepszyło Ci się już? Lekarz zalecił jakąś kurację? Jak się czujesz?

Gość mmml.
bylam dzis u lekarza, bo wczoraj bylo mase ludzi i nie dalo sie wyczekac swojej kolejki po 2 godziniach siedzenia i czekania. Dzis bylam, lekarz po obejrzeniu zdjecia usg i wynikach moczu potwierdzil ,ze jest na bank kamien w nerkach,takze teraz mam odstawic FurAGINUM i brac NOLICIN( antybiotyk chyba) I ROWANITEX. No i zalecil mi skakanie, bieganie, przy tych bolach (!!!!!!!!!), by ten kamien zszedl. Boli dalej , zobaczymy co bedzie dalej.... No i pic mam duzo. A jak wam, po jakim czasie przeszedl ten bol?????

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci

Gość Elubul
mmml.. no i co u Ciebie, dużo czasu upłynęło