Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana__

Chce skończyć z masturbacją - POMOCY!!!

Polecane posty

Gość załamana__

Pomóżcie mi ,podpowiedzcie jak mam skończyć z masturbacją... Mam 15 lat i chce się od tego odciąć i nie robic tego więcej bo jest mi z tym źle...Pomóżcie mi...

Gość z tym się nie da skończyć
:classic_cool: Dlaczego jest ci źle? Powinno byc ci dobrze:P Chyba coś źle robisz:D

Gość mała sładka Ellie
przeciez to bardzo fajne i pozyteczne:classic_cool:

Gość załamana__
może sobie otwór w pochwie zakorkuje?

Gość eli_ii
Ale wy jesteście beznadziejni! Zamiast pomóc dziewczynie to potraficie sobie tylko żarty robić...debile!

Gość dffddfdf
Dlaczego chcesz z tym skonczyć? W sumie ja też przechodzilam ten etap jak mialam 15 lat, bardzo chcialam przerwać ale nie udało mi się. :) Dziś mam 28 lat i codziennie, radośnie się masturbuję. Nawet gdy jestem w związku. Z facetem też mam orgazmy, więc.... nie rozumiem co w tym złego widzisz? Ale to chyba taki wiek...

Gość gfashlfjlasvhcfmkal
Jak byłam w Twoim wieku też czułam się uzależniona, kiedy zaczęłam współżyć z moim facetem jakoś sie odzwyczaiłam, znaczy się nie zrezygnowałam w ogóle, ale po prostu robię to rzadziej, Oczywiście nie namawiam Cię zebys zaczela wspolzyc, po prostu nie masz sie czym przejmowac, bo to samo przejdzie :) Nie przejmuj się, buziaki :)

Gość z moejej perspektywy
ja podobnie jak dffddfdf prawie 27 lat, stały partner, ale bez wieczornego brandzlowanka dzień uważam za nieudany :P

Gość załamana__
chce skończyć ponieważ jestem chrześcijanką i wierze w Boga a masturbacja to ciężki grzech... może macie jakieś konkretne rady jak z tym zerwać?? Ciągle próbuje ale mi nie wychodzi...

Gość skkkk
up

Gość vahflakkfasfka
Hm, rozumiem, ale w takim wypadku Ci nie pomogę, jestem niewierząca, na śwat patrze trzezwo, i nie widze w sprawianiu sobie przyjemnosci niczego zlego, to ludzkie. Hm, masturbacja to nałog jak kazdy inny, by zerwac potrzeba silnej woli i tyle. Ale nie wiem, czy jest sens sie meczyc, skoro to cos przyjemnego.

Gość Mary Christina
a ktorym palcem sie masturbujecie

Gość dffddfdf
Prawdopodobnie i tak z tym nie skończysz, więc czy nie byłoby prościej zwyczajnie to zaakceptować i odrzucić wyrzuty sumienia? Pomyśl sobie tak - gdyby Bóg nie chciał żebyśmy to robili, dałby nam krótsze ręce. :D A na powaznie - nawet zwierzęta to robią. Czy one też grzeszą? Jak w ogole Kościół uzasadnia swoje potępienie dla onanizmu? Bo moim zdaniem nie niesie on za sobą żadnych złych skutków. Wręcz odwrotnie - dziewczyny które nie mają orgazmu z partnerem, nigdy się nie onanizowały. Słowem - nie poznały swojego ciała, więc jak ma je poznać facet? Nie uwazam też by masturbacja nastawiała do życia egoistycznie (bo chyba o to chodzi). Ja z pewnością nie jestem egoistką.

Gość p098
Myślę że to nie prawda że gdyby Bóg nie chciał żebyśmy to robili to dał by nam krótkie rączki. Bóg dał nam wolną wolę i my mamy decydować cz mamy poztąpić dobrze czy źle.

Gość gość
Dziewczyna ma problem nie z masturbacja a z uczuciami związanymi podczas niej. Masturbacja to bezuczuciowy gwałt, nie daje przyjemności jak seks z ukochanym tylko uczucie obrzydzenia, bo podczas masturbacji wyobrażany sobie zwykle chamskie p********ie.

Gość gość
Autorka ma rację kobiety często nie zastanawiają się ,że podczas masturbacji tylko na chwile jest nam dobrze potem jednak przychodzi uczucie obrzydzenia do samej siebie a przede wszystkim ogromny smutek ,że znów sie uległo samej sobie a w rzeczywistości nikt Cię nie kocha i piep... się sama ze sobą w dodatku rujnujesz sobie psychikę ... codzienna masturbacja u kobiety to tak jak ogladanie co dzien p****li i walenie konia u faceta ... normalne i zdrowe dla zwiazku w przyszłości na pewno nie będzie

Gość gość
Ja tez sobie wale juz mi sie chce pomozecia dziewczyny