Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agi0XXX

Studia!!!

Polecane posty

Gość agi0XXX

Czy jest ktoś kto studiuje bądź studiował filologie polską,najlepiej zaocznie??? Jestem na pierwszym roku i niedługo mam egzamin ustny z historii literatury staropolskiej...nie wiem czego mogę się na nim spodziewać? Jakich pytań? Pomóżcie...

Gość ja studiuje filologie polską
ale dziennie. Co prawda egzamin z literatuty staropolskiej miałam 2 lata temu, ale pytania miałam łatwe:) Wszystko zalezy od egzaminującego

Gość agi0XXX
no wiem,że wszystko zależy od egzaminującego,ale tak mniej wiecej chcialam się zorientować,bo trochę się obawiam tego egzaminu...sporo do przeczytania itd. Ale chyba jest tak ze jedno pytanie jest dotyczace epoki a drugie konkretnego utworu,tak?

Gość ja studiuje filologie polską
u mnie nie było takiego schematu przynajmniej w moim przypadku, miałam pytania dotyczące pisarzy, bo u mnie to był egzamin w sesji letniej i miałam literature staropolska, sredniwiecze i renesans w jednym, czyli więcej było do nauczenia się. Przyznam się tez że wcale się do niego nie uczyłam. Wiedziałam tylko jaki pisarz co napisał i kiedy się urodził:) Poza tym wy teraz macie inny program, bo macie studia licencjackie i jest inny podział, ja jestem na tych magisterskich