Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfrustrowana wnerwiona

czy jest tu obenie jakiś PSYCHOLOG????? x

Polecane posty

mam ważne dla mnie pytanie, bardzo proszę o pomoc.poważnie

Gość no o co tam chodzi

Gość psychol 3 latka
Jestem Ewa jestem psychologiem od 3 lat o co chodzi chetnie Ci pomoge

Napisz do mnie na maila.Jeśli będę potrafiła to pomogę . Pozdrawiam

pytam poważnie. nie szukam kogoś kto zrobi sobie moim koszty żarty... z góry proszę, nie żartujcie sobie ... mam chyba toksycznych rodziców. nigdy mnie nie wspierali nie mówili że kochają, nie potrafię się z nimi dogadać, są z całkiem innej bajki.za miesiąc kończę 18nastkę, mam ochote wyprowadzić się do dziadków, którzy to zastepowali mi rodziców od zawsze. oni dali mi miłość i byli pomocni. niestety po kłótni, która rozchodziła się o mnie mam zakaz przebywania u dziadków tak często jak kiedyś. to było 4 lata temu, od tej pory większośc mojego czasu spędzam w domu. rodzice chyba myśleli że stworzą piękną rodzinkę, ale się pomylili bo mur, który nas oddziela tylko wzrósł, a dziś już nie mogę ich słuchać, rozmawiamy tylko s konieczności, drażnią mnie. tamten rok szkolny był dla mnie tragedia, bo wszystkie negatywne uczucia zaczęły brac górę, a na wakacje przechodziłam chyba jakieś załamanie nerwowe, dziwię się że minęło bez pomocy psychologa... w każdym razie dąze do tego, ze nie potrafię z nimi zyć, malo tego, jestem osobą nie wierzącą w siebie, strachliwą, nie umiem się dobrze i szybko odnajdywać wśród ludzi, nie jestem komunikatywna... myślę, że t wpływ moich rodziców na moje dzieciństwo i całe życie... nie wiem co zrobić, jak to zmienić, boję się że do końca życia będzie mi cięzko ze sobą i chcę tez jakoś uwolnić się od nich... przepraszam, ze tak chaotycznie to wszystko napisałam, ale sama nie wiem jak to wyrazić i dobrze opisać

opisałam już pokrótce problem. przeczytajcie proszę

Jestem pedagogiem szkolnym.Pracuje z tzn "trudna młodzieżą "Wolałabym , by wypowiedziała się osoba kompetentna.To nie jest temat na forum, a przynajmniej nie wszystkie odpowiedzi powinnaś brać całkiem serio. Pozdrawiam

asii20 wysłałam do Ciebie maila jak prosiłaś... w takim razie nie wiem czy mi pomożesz, nie znam zakresu Twoich kompetencji, ale będę wdzięczna za jakąkolwiek wskazówkę, opinię

Piszesz, że jestes strachliwa i mało komunikatywna, ale jesteś młoda, możliwe, że jest to wynikiem Twojego dojrzewania, to ten okres gdzie dziecko niekoniecznie ma dobry kontakt z rodzicem. Oczywiście spośród wszystkich środowisk odziałujących na dziecko największy wpływ mają rodzice.. wszelkie kształtowanie reakcji, zachowania i właściwości psychicznych. Jeśli nie dali Ci ciepła, Ty będziesz to odczuwać teraz i później. Musisz sama z tym walczyć, nie ma na to recepty... ale to nie rozmowa na takie forum..

Gość do The Magnificent Mind
przepraszam, ze tak pytam w tym temacie...jestes psychologiem?

Gość do The Magnificent Mind
ok. dziekuje bardzo za odpowiedz.

Odpisałam na mail\'a. The Magnificent Mind dobrze napisała. Naucz rodzinę życzliwości i nie oceniaj siebie zbyt ostro:-)

A ja uważam , ze rozmowa z psychologiem pomoże.Koniecznie pogadaj z fachowcem.

Gość blah blah blah
"Najgorszymi psychologami są psycholodzy" - od kiedy?

Po to ludzie wałkują tyle lat wiedzę z zakresu psychologi by wiedzieć więcej niz przeciętny człowiek.Ja wierzę w ich umiejętności , doświadczenie i wiedzę.

dziękuję wszystkim