Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola_blaszczyk

Jak ubieracie swoje dzieci - noworodki w domu?? - pomożcie!!!

Polecane posty

Gość Ola_blaszczyk

Witam! Jak ubieracie swoje dzieci - noworodki w domu?? Pomożcie, proszę!!!

Gość normalnie
beciki to juz przezytek ewentualnie w cienki kocyk owine

hej ja ubieralam w body na to pajacyk albo kaftanik plus spioszki i przykrywalam cieniutkim bawelnianym kocykiem. zalezy jaka masz temp w domu. u nas bylo chlodno bo wrzesien i sie nie palilo jeszcze.

ja juz mam spore dziecko ale jak była noworodkiem najchętniej zakładałam jej kaftanik i śpiochy. I tyle. Nie wolno zbyt ciepło ubierać.

Gość a ja tak sobie mysle ze jak
ubierasz tak jak sibie! sama pod kocem pol dnia nie lezysz prawda?

Gość Ola_blaszczyk
A jeśli wkładam dziecko w rożek to kaftanik i śpiochy wystarczą??

noworodka nie ubiera sie tak jak siebie! niemowlaka i owszem ale nie noworodka to sa malenkie dzieci czesto maja problem z trzymaniem ciepla... zreszta kazda mama robi jak chce. ja tam swoich nie przegrzewam i mania nieraz w samym pampersie i koszulce goni po domu ... ale jestm za przykryciem takiego maluszka kocykiem. Przez ten 1 miesiac jest szczegolnie chroniony i jesli w domu nie ma wielkiego ciepla to uwazam ze sie powinno... zreszta łatwo zauwazyc jesli dziecku bedzie zbyt cieplo- wystapia potowki i uwazaj na welury i sztuczne materialy ktore nie przepuszczaja powietrza- najlepsza bawelna.

trzeba sprawdzic czy ma ciepłe dłonie i czy nie jest spocony/na na szyjce karku :)

mamani okryc kocykiem na chwile a trzymac pol dni w tym kocu to roznica pozatym teraz ziam wiec okres grzewczy i okien sie raczej nie otwiera tak wiec prawdopodobienstwo zmarzniecia dziecka jest znikome a i zebys wiedziala lepiej jak dziecko zmarznie niz jak sie przegrzeje! A czy zmarzlo mozemy sprawdzic dotykając karku czy nie jest zimny :D z potowkami i przegrzaniem gorzej sobie radzic.

Gość Ola_blaszczyk
Dzięki za radę. :)

no nie wiem. ja zawsze spie przykryta bo jak spie to mi zwyczajnie zimno. Moje dzieci w 1 miesiacu życia ptrzewaznie spaly wiec je przykrywalam i byly ponad pol dnia pod kocem... ale kazdy robi jak uwaza :)

dłonie nie mają nic do ciepłoty. Sprawdza się tylko karczek dziecka, jak chłodny - ubrac jak spocony-rozebrać jak ciepły- jest ok:)

mamani tobie to dobrze. Tez bym chcaiala zeby spaly pol dnia :D wiadomo ze jak spi to okryc czyms .

a ja tak sobie :D:D myslalam ze wszystkie maluchy tak maja ze spia jedza sikaja robia kupe i znowu śpia... no chyba ze kolki maja ale w sumie kolki to chyba dopiero od 5-6 tyg?

kolki mogą wystąpic rowniez wczesniej poprzez zle karmienie, znaczy dziecko nie łapie dobrze sutka i podczas karmienia lapie duzo powietrza przez co te pecherzyki w brzuszku kumulują i dzieją sie jaja ze szokkk :D tez znam z doswiadczenia :D

nie karmilam piersią znikam chwilowo dzieki za rozmowe :)