Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lenka51a

sosz mięsa wieprzowego

Polecane posty

witam was. Mam około kilograma mięsa wieprzowego chciała bym zrobic sos z tego. Poprosze o pomoc. Przepisy. Dziewczyny ratunku Młoda mężatka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Możesz zrobić - gulasz, mielone kotlety , kotlety z kapustą , pieczeń , klops (pieczeń rzymska) , gołąbki . Doczytałam i zgłupiałam, czy chodzi ci o coś czy o sos.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Chodzi mi o sos. Dziewczyny pomocy mięso już rozmroziło sie:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Chodzi mi o sos. Dziewczyny pomocy mięso już rozmroziło sie:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghjkl
pokrój mieso na kawałki,obsyp przprawami ,podsmaz na patelni i przełóz do garnka,zalej woda o gotuj.Możesz też dodać troche warzyw .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aguna
dodajesz troszke maki i zageszczasz smietana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dziękuje a czy jakies warzywa mozna dodac np marchewke starta czy cebulke podsmazona?? Co myslicie o wymianie sie przepisami ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dama szpinakowa
zrób bitki pokroj miesko na cieńkie kawałki , rozbij tłuczkiem , posol , posyp pieprzem , oprsz maką i wrzuć na rozgrzany tłuszcz.Pokroj w paski cebulkę wrzuć na atelnie razem z miesem . Podsmaż mieso z obu stron , nastepnie dodaj garść suszonych grzybków , listek laurowy , jedno-dwa ziela angielskie i pokrojoną w paseczki marchewkę . Wszystko zalej gorącą wodą < ze dwie szklanki>i duś pod przykryciem do miękkości < na malutkim gazie> sos ,, zaciagnij ,,łyzeczką maki ziemniaczanej rozbełtaną z wodą . Dobrze mieszaj by nie zrobły się kluski smacznego:))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dziękuje za przepis na biteczki napewno sie kiedys skusze ale to mięso jest juz pokrojone na kawałeczki:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kupujcie tylko mieso od polskich hodowców!!! z masarnii, wspierajmy polskich rolnikow ;) ja kupuje w tej masarnii www.cezan-ubojnia.pl/oferta/ i nie wyobrazam sobie miesa kupnego w sklepie, calkiem inny smak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×