Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arwe

opadanie i mięśniaki macicy-operacja

Polecane posty

Gość arwe

Może któraś z Was to przeszła. Czeka mnie operacja i się boję co będzie potem. Czytałam na forum o mięśniakach, ale chciałabym się dowiedzieć co jest, jak się ma 2 te przypadłości. Czy po operacji wszystko wraca do normy? Czy trzeba robić plastykę? pozdrawiam

Gość będziesz miała usuwaną
całą macicę?

Gość arwe
tak, ale chcę bez jajników. Mam 2 mięśniaki i to nieszczęsne opadanie. Byłam już u 3 lekarzy i każdy proponował operację usunięcia, ponieważ już mam dziecko i więcej nie będę mieć.

Gość arwe
Całą bez jajników. Mam 2 mięśniaki i opadanie. Nie jest dramatyczne, ale ten stan się pogłębia. Martwię się szczególnie tym co będzie po operacji. Czy potrzebna będzie plastyka? Czy samo rwóci do normy? Czytałam forum o mięśniakach, ake nie trafiłam na post, w którym byłoby o 2 tych sprawacg.

skoro nie planujesz już dzieci, to najlepsze wyjście, jestem 6 lat po takiej operacji, miałam ogromnego mięsniaka, jajniki mi zostały. Co do samopoczucia, to super, najbardziej cieszy mnie brak miesiączek, bo były baardzo obfite i miałam z tego powodu anemię. Życie intymne lepsze niz przed, bo nie ma strachu przed niechcianą ciążą. Nie masz się czego bać :)

skoro usuną ci macicę z mięśniakami, to nie będzie ci miało co opadać :) więc po co jakaś plasyka?

skoro usuną ci macicę z mięśniakami, to nie będzie ci miało co opadać :) więc po co jakaś plasyka?

Gość arwe
sorry, wysłało się 2 razy, choć nie powinno.

Gość arwe
uf, jak sobie o tym pomyślę, to mi słabo. Ale decyzję już podjęłam. Dzisiaj się szczepię przeciw żółtaczce. Chciałabym zmierzyć się z tym strachem już dziś. Dzięki Wam za wsparcie.

powodzenia :)