Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DOKIC

TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE

Polecane posty

Gość DOKIC

Mam pytanie odnośnie tabletek antykoncepcyjnych. Są tutaj zapewne osoby które biorą je już kilka lat... Chce się dowiedzieć czy branie ich przez kilka lat jest bardzo szkodliwe do organizmu? i jakie mogą być tego skutki w przyszłości. w końcu całe życie ich chyba nie można brać co nie? a jak się odstawi to czy poźniej jest większe prawdopodobieństwo niechcianej ciąży przy uprawianiu sexu bez tych tabletek

Gość DOKIC
Nikt nic nie wie na ten temat? Nikt nic nie napisze?

Gość xxczekoladka145xx
Biore te tabletki juz dwa lata a moja kolezanka bierze je od 9 i nie mamy zadnych skutkow ubocznych nie wplywa to na prawidlowe funkcjonowanie organizmu! I mozna je brac ile lat sie tylko chce to nic nie zmienia w organizmie. To nie prawda zaprzestanie ich urzywania nie powoduje wiekszego prawdopodobiensta zajscia w ciaze juz po miesiacu rzucenia btych tabletek wszystko sie reguluje i jest tak jak bys ich wogole nie brala ani nic.

Gość jojoojjjjjj
no znalazła się znawczyni tabletek widze - lepiej poczytaj tu na forum skutki uboczne bo to że teraz czy po 9 latach ich niema to nieznaczy że na starość ich niebedzie miała.. ja miałam strasznie skutki: żyły na nogach, spadek libido, humory, bolesność piersi, złe wyniki wątroby, moje 2 koleżanki niemogą zajść w ciąże choćiaż lekarz im niepowie że to od tabletek.. także licz się ze skutkami lepiej niż lekkomyślnie żyć i obudzić się kiedyś z zakrzepem itd

Gość jojoojjjjjj
aaa i jeśli twierdzisz że po miesiącu się wszytko reguluje to co powiesz na te dziewczyny tutaj które po zaprzestaniu tabletek miesiącami czekają na okres? albo mają cykle ale bezowulacyjne?

Gość DOKIC
to dostałam tu dwie różne odpowiedzi i co teraz zrobić??? jak sie zabezpieczać ? prezerwatywy nadal cały czas? Czy jak pójde do ginekologa to on coś doradzi powie o tabletkach i o wszystkich ich skutkach? czy mało go to obchodzi i jeśli kobieta poprosi o tabletki po wykonaniu badań zapisze je?

Gość sdfdfsdsd
jka ja poszlam po tabletki to nawet mi badan nie zrobil ispytal tylko w jakim przedziale cenowych chce :/

Gość DOKIC
???? to niezły ten lekarz hehe że bez badań, a właśnie jak chodzicie do ginekologa to prywatnie czy państwowo ? jak lepiej? i czy np prywatnie jest dużo lepiej?

Gość jednaaaa taaakaaa
a czy wy jak chodzicie po recepty na tabletki to gin tez was nie bada?? bo mnie tylko zbadal za pierwszym razem jak bylam u niego....zrobilam potem badania...zobaczyl badania i od tego czasu przepisuje tabletki bez badania

Gość DOKIC
no właśnie i co preferujecie prywatnie? czy nie ma różnicy?