Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość implanon

zalozylam implanon

Polecane posty

Gość implanon

Hej, Mieszkam w Anglii, dwa dni temu zalozylam w klinice implanon antykoncepcyjny w lewym przedramieniu. Wydaje mi sie swietna metoda i narazie jest wszystko w porzadku. Tyle ze przedramie jest bardzo spuchniete, sine az fioletowe i miejsce gdzie jest implant czerwone. Nie ukrywam ze mnie boli. Czy to normalne ? Po jakim czasie reka wygladac bedzie normalnie bez sladu ?

Gość myśka
ja sądze że powinnas się jak najszybciej skontaktować się z lekarzem!!!

U mnie bardzo ladnie sie zagoilo i nic nie bolalo. Tez mialam w lewym przedramieniu. zakladany mialam w maju 2008, a kilka tygodni temu go wyjelam. Nie moglam tego juz zniesc, bo strasznie przytylam od maja i hormony szalaly, to sie wszystko na moim zdrowiu odbilo. Mam nadzieje, ze Ty bedziesz zadowolona. Ja jak zalozylam implanon, to po tygodniu zaczelam krwawic i krwawienie to trwalo dzien w dzien okolo dwoch miesiecy. Potem nie mialam okresu przez 3 miesiace. Pozniej tak na raty, bardzo nieregularnie. Bylam zalamana co do mojej wagi. Poza tym bole glowy i wszystkie te hormonalne sprawy. tego wlasnie sie obawialam. Pare tygodni temu wyjelam implanon i pomalu wracam do siebie. Gdzie robilas i ile placilas? Ja w Marie-Stopes clinic i placilam £150.

U mnie nie bylo zadnego ani jednego siniaka, nie mi nie spuchlo, mialam bardzo ladnie zrobione i tylko 2 dni mialam opatrunek na przedramieniu, potem juz normalnie sie kapalam.

Gość implanon
Ja robilam za darmo w klinice MOLINEUX do ktorej naleze. Pare godzin po zrobieniu cale to miejsce zaczynalo byc sine i leciala krew, oczywiscie mam opatrunek. Dzis chyba znieczulenie przestalo dzialac, bo reka boli i tam gdzie jest implant mam bardzo czerwony pasek i naokolo sine. Krew juz nie leci. Martwi mnie to, nikt tak nie mial ? Zadnego sladu ani opuchlizny ? :(

Gość implanon
:( naprawde nikt nie mial nawet sladu w piewszych dniach ? :(