Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Suzana1209

mam 19 lat i chciałabym mieć dziecko

Polecane posty

Gość Suzana1209

mam 19 lat i chciałabym mieć dziecko, mój chłopak ma 24. wiem ze to narazie niemożliwe ale nie moge przestac o tym myslec. moja siostra cioteczna jest w ciąży a ja nawet nie mam ochoty się z nią spotykać bo jej zazdroszcze

Gość kolejna dziewietnastka
Też mam 19 lat i okropnie chce dzidziusia..

A Twoj chlopak wie o tym ze bardzo pragniesz dziecka?

Gość ja mam z kolei inna
sytuacje, moj ma 25 lat ja mam prawie 20 i on zaczal ostatnio mowic ze za niedlugo chcialby zaczac starac sie o dziecko... nie jest zle, on pracuje ja tez, wiec dalibysmy rade, ale ja uwazam ze dla mnie to jescze za wczesnie. ale tez nie zabezpieczamy sie wcale( nie moge uzywac hormonow a na gumki mam uczulenie:O ) wiec jestesmy przygotowani na wszytsko:D wlasciwie uwazamy ale zawsze moze cos sie zdarzyc, no i jak bedzie dziecko bedzie ok jak nie bedzie jescze to bedzie tez ok:)

Gość Suzana1209
wie ale on jest ode mnie troszke starszy no a ja jestem na to za młoda raczej. kurcze ale nie moge od sibie odpędzic tej mysli. nie umiem sie na to tak ostatecznie zdecydować ale po kazdym stosunku mam nadzieje ze antykoncepcja zawiodła.. wiem to głupie ale najgorsze jest to ze ja tak zazdroszcze wszystkim kobietom w ciąży ze w ręcz nie moge z nimi normalnie rozmawiac

Gość Suzana1209
wręcz*

Najgorszy jest moment jak dostaje miesiaczke.. Normalnie az sie plakac chce..

Gość pure evil and hate
KOCHANA tak bardzo bym chciał ci jakoś pomóc ale nie potrafię sam nie radze sobie z miom życie to innym też się do niczego nie przydam :(

Gość eee szarmancki
też tak miałam. to trwało kilka miesięcy. ale w końcu zrozumiałam, że chce skończyć studia a nie zmieniać pieluchy jeszcze... Też mam 19 lat. I też zazdroszczę mojej kuzynce, jej ten brzuch. I taka fajna córeczka. Ale po 1 spędzonym z nią dniu zrozumiałam ile to wyrzeczenia i ile trzeba mieć energii

Gość suzana1209
ale ja juz tak mam od około roku na allegro oglądam ubranka dla dzieci łozeczka tak myslicie ze to hormony

Kant Dupy w 100% racja!!! potem będzie płacz jak nic..że się nie wyszalała, że obowiązki, itp...dziewczyny dziecko to odpowiedzialność na całe życie! pomyślcie najpierw o tym, żeby się usamodzielnić, skończyć szkołę, znaleźć pracę, a potem dziecko.

Gość ja mam z kolei inna
co z tego ze ogladasz? ja tez sobie ogladam bo lubie taki male ciuszki podobaja mi sie. przejdzie ci

Gość ja mam z kolei inna
moze nie tyle ze nie wyszalala sie ale nie ma juz czegos takiego ze wracasz z pracy i kladziesz sie i odpoczywasz... nie ma weekendow podczas ktorych caly dzien leniuchujesz, bo nie chce ci sie ruszyc tylka, nie ma wychodzenia kiedy sie zechce na piwo itd, nie ma spania do poludnia, mozna by tak wymieniac i wymieniac...

Gość gghhgff
mam 19lat moj chlopak 26 ... i jednak wole zdobyc wyksztalcenie :/

Tak jak Tobie od roku mi w glowie ten temat. Kochamy sie z moim i oboje bardzo chcemy dzidziusia jednak wiemy ze dla malenstwa bedzie lepiej jak przyjdzie na swiat dopiero za kilka lat... Bedziemy mu mogli wiecej dac..

Gość ja mam z kolei inna
zauwazylam ze tu dziewczyny zle rozumieja pojecie wyszalec sie... te mlode ktore tak bardzo chca dzieci mowia ze sie wyszalaly ze imprezy ich nie bawia itd, a to nie chodzi wcale o imprezy tylko wlasnie nawet o taki blahe rzeczy jak polezenie caly dzien z piwkiem albo z winkiem w reku, wychodzenie do kina, wlasnie wyskoczenie czasem gdzies ze znajomymi zeby oderwac sie od nudy w domu, i wiele innych rzeczy

Gość suzana1209
dobrze mowicie praca, wykształcenie ja to wszystko wiem ale to nie moja wina ze tak pragne dziecka to jest silniejsze ode mnie. czasem taz mam takie momenty ze mysle by sie dobrze wyuczyć a o dziecko postarac sie koło 25roku zycia gdy juz bede samodzielna ale nie wiem czy tyle wytrzymam. mój chłopak mowi ze chciałby za 2 lata wziąć slub, w sumie ja bym miała wtedy 21, on 26 ale ten ślub samodzielne zycie z jednej strony mnie to przeraza, z 2 taka bardzo chce.

Bardzo bym chciala jednak rozum podpowiada co innego... W przyszle wakacje bierzemy slub i postanowilismy ze od razu po tym zaczniemy starania

mi chodziło o pojęcie "wyszaleć się" właśnie jako o takie robienie rzeczy tylko dla siebie, czyli tego co się chce kiedy się chcę, itp.

Gość ja mam z kolei inna
dokladnie o to chodzi.

Gość true pure evil and hate
a jak ja mam się wyszaleć skoro ani jedna dziewczyna nawet na mnie nie spojrzy tylko wszystkie sie ze mnie nabijają ;(

Gość ja mam z kolei inna
ja juz zasmakowalam samodzielnego zycia, nie zawsze bylo ciekawie niestety i dziekuje Bogu ze w tych chwilach nie mialam dodatkowo na glowie dziecka, choc dzieci kocham uwielbiam, i wiem ze dziecko to ogromne sczescie

My z suzana1209 dokladnie wiemy o co Wam chodzi. I nie raz przez ten rok myslalysmy o tym. Tylko to pragnienie dziecka jest silniejsze... Bylybysmy w stanie poswiecic to dla dziecka

Gość Beach Girl
To co, nie wiesz, jak się dzieci robi?? Sama jesteś potwornie dziecinna, Ty nie chcesz urodzić nowego człowieka, nowego istnienia tylko zafundowac sobie zabawkę - żeby najpierw wszyscy Cię poklepywali po brzuchu, a potem żebyś miała kogo przewijać, myć i przebierać. Tylko nie wiesz jeszcze, jaka to jest odpowiedzialnośc, - Ty po prostu chcesz. Jesteś murowaną kandydatką do depresji poporodowej, bo jesli zajdziesz w ciążę i coś pójdzie nie tak albo po prostu będziesz zmęczona, to może Ci się odechcieć, a wtedy nie będzie już odwrotu. Dorośnij, a potem to sobie zachodź 5 razy w ciąże bliźniacze.

Gość suzana1209
myślicie ze mi to przejdzie? ale kiedy dlugo tak miałyście? ja własnie od około roku. a kiedy dowiedziałam sie ze moja kuzynka jest w ciązy nie moge tej mysli od siebie odpędzic, staram sie z nia nie spotykac bo denerwuje mnie jej zachowanie głaskanie po brzuchu,mówienie do malca w brzuchu...czysta zazdrość nie ma co ukrywać

Gość ja mam z kolei inna
wiem jak jest jak sie pragnie dziecka bo mialam tez takie przeblyski szczegolnie kiedy moj zaczal niedawno mowic ze chcialby od wiosny zaczac sie starac zebym urodzila majac prawie 21 lat. no ale ja na razie nie chce, wole popracowac troche, na studia na razie nie ide, i jescze nie wiem co chce w zyciu robic wiec gdzie mam w takim momencie myslec o dziecku. choc wiem ze moj zrobily wszytsko zeby nam bylo dobrze no ale wole jednak byc choc troche niezalezna

Gość a ja a ja
Mam 25 lat, w czerwcu 26. Kiedys chcialam miec dziecko (tak ok 20 roku zycia) a teraz jakos mi juz nie spieszno... Wszystkim dziewczynom/kobietom ktore bardzo pragna dzidziusia proponuje jeden test- zatrudnijcie sie na pol roku w agencji nian. Zaloze sie ze 80% nie przezyje tego pol roku - ciężka praca. Jak nadal bedziecie chcialy miec dziecko to wtedy mozemy pogadac.

Gość suzana1209
macie racje dziewczyny. kurcze ale ja juz nie wiem jak mam sobie przemówic do rozumu. moj chłopak chce zebyśmy poczekali do ślubu, a ja jestem zafascynowana wszystkimi dziecmi, chcialabym miec swoje dziecko częśc siebie, opiekowac sie nim i mysle ze zadne nie przespane noce mnie nie zniechęcą

Gość gosher
Właśnie ja porpacowalam i nigdy wiecej :DDDDDDDD

Gość prywatna sekretarka
mam podobnie....