Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość polecam oliwke
polecam najzwyklejsza oliwke, stosowalam cala ciaze, przytylam 21 kg i nie mam ani jednego rozstepu

tylko olejek Nivei, mozesz jeszcze kupic olejek pod prysznic, nawt taki zwykly z Rossmana za 5 zeta. Nie mam ani pol rozstepu.

Gość tak naprawde jak masz miec
rozstepy to bedziesz je miala niezalezno od wszelakich zabiegow stosowanych. A jak nie masz miec to nie bedziesz miala i tez na to stosowanie czegokolwiek wplywu nie ma ;)

Gość a od ktorego tygodnia mozna
zaczac smarowanie brzucha oliwka?? Bo slyszalalm, ze do 3 miesiaca nie wolno...takze kiedy zaczac? W 14-15 tygodniu? Jak mowicie?

* Boze...co za okropna literowka...BRZUCH oczywiscie...alez to zabrzmialo...:)

Gość tak naprawde jak masz miec
gdzie ta literowka??

Kurcze, sama nie wiem...nie wiem co ja wypisuje :) Jestem dzis potwornie rozkojarzona, bo dzis mamy badanie prenantalne (min. na zespol downa...) i strasznie sie tym przejmuje...:( No to jak z tymi oliwkami, kiedy mozna stosowac?

Od początku trzeba się smarować. Ale prawda taka, że jak masz predyspozycje to nawet kremy za 100 zł ci nie pomogą. Ja się smarowałam różnymi rzeczami, ale niestety mam tendencję do rozstępów i porobiły mi się pod koniec ciąży. Polecam ci produkty z serii MammaMia Ziaja, jest taki krem dla kobiet w ciąży na rozstępy. Ładnie pachnie, jest wydajny i niedrogi. Natomiast po ciąży stosowałam póki karmiłam ich maslo ujędrniające i redukujące rozstępy., Efekty rzeczywiście były.

Gość na mnie
nie podziałał taki krem-tylko pieniądze w błoto wyrzuciłam.. smaruj sie oliwką, może nic Ci nie wyjdzie. Po ciąży, gdyby wyszły Ci jednak rozstępy, chyba najlepiej stosować specjalny krem na blizny z apteki.

Do kurde no - ja nie wiem czy to ploty, ale tak wyczytalam na stronie, gdzie pytania zadaja ciezarne ginekologowi. Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.

Gość na marginesie..
Ja stosuje Fissan i oliwke.z tego co słyszałam Ziaja nie daje takich dobrych efektów.Nie wiem kiedyś kupowałam Ziaje tzn kremy i jakiś piling i rezultaty marne.Zresztą każdy ma inną skórę.Ja Fissan chwalę.

Na stronie wyczytałaś, że się nie smarować oliwką? Dlaczego? Nie czytaj więcej takich stron :D. Nie ma co popadać w paranoję :).

Gość na marginesie..
Oliwkę możesz stosować już na samym początku ciąży,nic się nie stanie.Ja oliwkę wlewam do wanny(parę kropel)i efekt jest super.

Pharmaceris chyba robi jeszcze dobry krem na rostępy dla kobiet w ciąży. Ja prawdę mówiąc wiedziałam, że po wszystkim efekt będzie marny. Prawda taka, że nie ważne czym, ważne żeby skóra była nawilżona, trzeba to robić regularnie, nawet dwa razy dziennie.

Na stronie wyczytalam, zeby niczym nie smarowac brzucha w pierwszym trymestrze. Nie bylo sprecyzowane czy to oliwka czy kremem przeciwrozstepom, po prostu bylo napisane ogolnie. A pytanie bylo cos w stylu "Czym moge smarowac brzuch od poczatku ciazy, aby ujedrnic skore i ewenutalnie zapobiec rozstepom", a odpowiedz byla "W pierwszym trymestrze zupelnie niczym".

Gość na mnie
nie podziałał ani krem przeciw rozstępom ani oliwka. Jak już pisałam, potem można kupić krem na blizny-moja sąsiadka używa i efekty niby są.

Boze, czasem mozna zwariowac! kremow w ciazy nie, farbowania wlosow w ciazy nie, hamburgerow w ciazy nie, coli nie, polopiryny w ciazy tez nie. a ja to wszystko robilam i urodzilam zdrowe dziecko!

Kurde no - to dobrze, takie posty jak twoje dzialaja na mnie podbudowujaco i optymistycznie :)

Wiesz co ja myślę, że nie ma co popadać w paranoję, bo zaraz wszystko będzie zabronionę. Myślę, żeby nie kombinować z typowymi kremami na rozstępy tylko jak już to te dla kobiet w ciąży. Natomiast oliwka, balsam, ja nie widzę powodu żeby się nie smarować. Jeszcze chwilę dojdzie do tego że kobieta w ciąży nie powinna używać mydła, nie malować się, nie używać perfum, nie jesć nic oprócz warzyw bio i to i tak nie wszystkich, do tego chleb i woda mineralna. Trzeba się trochę posłużyć rozumem i intuicją i zachować we wszystkim umiar :).

Gość ja tez...
zanim wiedzialam ze jestem wciazy bralam antybiotyk, a potem w trakcie pilam od czasu do czasu cole,jadlam hamburgery jesli akurat na takowe naszla mnie ochota,nawet czasem piwko czy lampka wina, brzuch smarowalam codziennie i nic sie nie stalo urodzilam zdrowego duzego synka, nie popadajmy w paranoje

Gość ja tez...
ah i wlosy farbowalam

ja myślę, że z tym pierwszym trymestrem to jest tak, że brzuch jeszcze nie rośnie i nie ma takiej dużej potrzeby, żeby go smarować. Ale szczerze wątpię, żeby oliwka stosowana w tym okresie była jakoś szkodliwa. Wiecie, firmy chcą się też zabezpieczyć przed pozwami. Ja ostatnio odkryłam krem Perfecta dla kobiet ciąży i karmiących i podszedł mi bardziej niż Ziajka - taki tłusty jest i ładnie nawilża.

Gość ja tez...
z tym pierwszym trymestrem to nie chodzi o to zeby nie smarowac bo jakies szkodliwe skladniki sa w kremach tylko zeby namietnie brzucha nie masowac zeby skurczow nie wywolac

chyba właśnie później łatwiej te ew. skurcze wywołać, jak macica jest rozciągnięta i zaraz pod skórą