Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bea.aa

Czy macie psiaka w uk?

Polecane posty

Gość bea.aa

zastanawiamy sie nad kupnem pieska, ale przynajmniej trzy razy w roku planujemy wyjazd na pare dni do Polski i tu pojawia sie problem -nie mamy nikogo kto mogl by sie zaopiekowac nim w tym czasie..chcialabym dowiedziec sie jak sobie z tym radzicie?jakie koszty trzeba poniesc zeby wyrobic paszport dla pieska i wykonac mu niezbedne badania i szczepienia?i jeszcze jedno -czy wszystkie linie lotnicze zgadzaja sie na transport zwierzat?

Nie mieszkam w UK, ale odradzam transportowanie psa samolotem... To straszna meka dla zwierzaka. Poza tym wymogi weterynaryjne w UK sa, z tego co wiem, bardzo wysokie, nie wiem czy jeszcze tak stosuja kwarantanne dla zwierzat jak kiedys... Kiedys byla to sprawa dosc skomplikowana. Jak chcecie sprawic sobie pieska a powodzi sie wam dosc dobrze (a zakladam ze tak jest , skoro stac was na te wszystkie mega drogie szczepienia w UK) to zastanowcie sie nad tak zwanymi dog-sitterami ktorzy opiekuja sie psiakami podczas wyjazdu ich panstwa. I jeszcze raz odradzam transport zwierzaka samolotem.

Gość gabbbbkoooo
Ja mam pieska tylko jak my wyjezdzamy to piesek idzie pod dobra opieke do znajomych. W razie co zawsze mozesz poszukac psiego hotelu, boarding kennel, nie wiem jakie sa koszty ale psiak napewno bedzie pod dobra opieka. No i jeszcze jedno psy w UK sa drogie.

Gość arabeska01
ja mam ten sam problem:( chcialam przynajmniej kotka, ale tez nie mialabym komu zostawic pod opieka jak nas nie ma...

Gość gabbbbkoooo
Kotka tez mozna oddac na przechowanie do hotelu ale kociego, jaki problem.

Ja mam pieska..Labradora...kupilismy go jak mial 6 tygodni (teraz ma pol roku). W 8 tyg pierwsza szczepionka, po 2 tyg nastepna (koszt ok Ł30 kazda) Co do paszportu : koszt ok Ł130 (szczepienie+badanie krwi+wyrobienie). Przez pierwsze 6 miesiecy od daty wyrobienia paszportu piesek przechodzi kwarantanne tzn moze opuscic UK ale nie moze wrocic. Po uplywie tych 6 miesiecy moze swobodnie podrozowac. My mamy zamiar jezdzic z nim do Polski samochodem wiec nie wiem jak sytuacja wyglada gdy lecisz. Szczerze mowiac taki lot to dla psiaka chyba nic przyjemnego:(. Jesli chodzi o wakacje inne niz w Polsce to mamy zamiar zostawic go w schronisku (nie mamy nikogo znajomego, kto moglby sie nim zajac)- koszt Ł17-20 za dobe+wyzywienie

Gość kruca fuks
Na gumtree.co.uk w dziale pets sa ogloszenia ludzi i firm zajmujacych sie wyprowadzaniem zwierzakow, ktorzy takze opiekuja sie pupilem w czasie Twoich wakacji, ceny nie sa jakies przerazajaco wysokie.

Gość frottka
Jak mozna psa zostawic w schronisku, chociazby na dobe? :O Trzeba nie iec serca...

Boszzzzz....jacy niektorzy ludzie sa pusci!!!!! Nie wiesz jak tu wygladaja schroniska to sie nie wypowiadaj!!!!!!!! Tu schronisko to jak hotel, piesek ma zapewniona opieke i ochrone!!! Krew mnie zalewa jak czytam cos takiego. Napisalabym cos gorszego ale powstrzymam sie

Gość a widziałas nasze polskie
schroniska to sie nie dziw sie ze inni sie dziwia, najpierw wytłumacz jak jest na wyspach a nie odrazu atakujesz

skoro ktos oskarza mnie o to, ze nie mam serca to wybacz ale inaczej nie zareaguje...kocham mojego psiaka najbardziej na swiecie i nigdy nie oddalabym go w zle rece...

ja mam 2 kotki :-) jeszcze nie wyjezdzalam na wakacje od kiedy je mam, ale planuje zostawic je w hotelu dla zwierzat. celowo wzielam 2 zeby nie przechodzily szoku za kazdym razem jak bede wyjezdzac - we 2 zawsze razniej :-) opieka w takim hotelu to okolo 5-10 za 2 kotki dziennie, czyli do przezycia. za psy jest zapewne drozej bo trzeba je wyprowadzac czesciej i poswiecac im wiecej czasu. powodzenia

Gość ja tez mam kotka
a opiekuja sie nim sasiedzi , kiedy wyjezdzamy, z kolei my opiekujemy sie ich kotkiem kiedy oni sa na wakacjach, Anglicy kochaja zwierzeta, warto miec taki uklad z sasiadami :)

Racja:) czesto nawet powtarzaja, ze wola zwierzeta od ludzi:)...w zasadzie ja czasem tez tak mam:) 'Pies to jedyne stworzenie, ktore kocha Ciebie bardziej niz Siebie'

cos dla milosnikow zwierzakow Dog thinks: my owner feeds me, buys me toys, walks me out - he must be God Cat thinks: my owner feeds me, buys me toys, cleans my toilet - I think I am GOD :D

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin